Ολοκληρώθηκε εχθές και η ημιτελική φάση του Champions League με την Barcelona να κάνει την Τρίτη το χρέος της αποκλείοντας την Bayern Munchen (  μετά το αβαντάζ του πρώτου αγώνα με το σκορ στο 3-0 ) και την Juventus να ξεπερνάει χθες τον εαυτό της καταθέτοντας την ψυχή της στον αγωνιστικό χώρο του Santiago Bernabeu με αντίπαλο την Real.M παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό με σκορ 1-1 ( 2-1 το αποτέλεσμα του 1ου ματς).

 

Bayern M – Barcelona 3-2

H Bayern μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και ευτύχησε να σκοράρει μόλις στο 7ο λεπτό με τον Benatia.
Οι Βαυαροί πήραν τα πάνω τους και μέχρι το 15′ έχασαν ευκαιρίες να πετύχουν και 2ο τέρμα όμως ο τερματοφύλακας των Ισπανών Τer Stegen δήλωσε παρόν με φοβερές επεμβάσεις. Στο 15ο λεπτό όμως οι MSN (Μessi-Suarez-Neymar) έκρυψαν την μπάλα και χωρίς να καταλάβει κανείς τι και πως ισοφάρισαν σε 1-1 με τον Neymar. Κάπου εκεί οι Blaugrana πήραν τα πάνω τους και μέχρι το 29′ είχαν πετύχει και το 1-2 με σκόρερ και πάλι τον Βραζιλιάνο.
Στο 2ο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν σχετικά ισορροπημένο με τους Γερμανούς να κυνηγούν περισσότερο κάποιο γκολ και τους Ισπανούς να σβήνουν σιγά-σιγά τις μηχανές. Στο 59′ ο Lewandowski εξέθεσε υπερβολικά τον προσωπικό του φρουρό Mascherano και με όμορφο σουτ πέτυχε την ισοφάριση ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Muller με σουτ εκτός περιοχής στο 74′.

Που κρίθηκε το ματς: Πέραν των πολύ σημαντικών απουσιών των Ribery και Robben  για ακόμα ένα παιχνίδι για λογαριασμό των γηπεδούχων, ο αγώνας κρίθηκε στο 8λεπτο που μεσολάβησε από το 7′ που σκόραραν οι Βαυαροί μέχρι το 15′ που ισοφάρισαν οι Ισπανοί. Και αυτό γιατί αν ο Ter Stegen δεν είχε κάνει 2 φοβερές επεμβάσεις στο ενδιάμεσο πριν σκοράρει ο Neymar τότε οι Γερμανοί θα είχαν πετύχει από πολύ νωρίς το 2-0 και θα μιλάγαμε για διαφορετικό ματς τώρα. Η Bayern πλήρωσε επίσης και την εντολή του Guardiola να ανέβει η ομάδα άμεσα ψηλά μετά το 1-0 καθώς ελάχιστα αργότερα οι Ισπανοί σκόραραν και ουσιαστικά κλείδωσαν την πρόκριση.

 

Real Madrid – Juventus 1-1

Στο Santiago Bernabeu η Βασίλισσα της Ευρώπης Real.M υποδέχτηκε την Μεγάλη Κυρία Juventus σε έναν αγώνα χωρίς αύριο και για τις 2 ομάδες. Οι Μαδριλένοι έχοντας ηττηθεί στην Ιταλία με 1-2 θέλανε οπωσδήποτε να σκοράρουν για να πάρουν προβάδισμα σε ότι αφορά την πρόκριση μέσα στο σπίτι τους. Το τέρμα αυτό ήρθε στο 23′ όταν ο Chiellini ”έσπρωξε” τον Ronaldo μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής είδε ανατροπή και ο Πορτογάλος με εύστοχη εκτέλεση άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. H Real πίεζε για 2ο γκολ όμως οι φιλοξενούμενοι αγωνιζόμενοι ως Ιταλοί δεν άφηναν ιδιαίτερους χώρους. Οι πρωταθλητές Ιταλίας σε κανένα σημείο του παιχνιδιού δεν επιχείρησαν επιθετικό ποδόσφαιρο και προσπαθούσαν να απειλήσουν κυρίως από στημένες φάσεις. Σε μια από αυτές κατάφεραν μάλιστα να ισοφαρίσουν με σκόρερ τον Morata στο 57′. Οι Ισπανοί έχασαν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους και προσπάθησαν να πετύχουν και 2ο τέρμα μάταια όμως. Οι Bianconeri με άμυνα για σεμινάριο και αστείρευτο πάθος κράτησαν το 1-1 μέχρι το τέλος του παιχνιδιού ενώ θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει και δεύτερο γκολ στις αντεπιθέσεις τους.

Που κρίθηκε το ματς: Στην άψογη αγωνιστική πειθαρχία των παικτών της Juve και στην υπομονή που έδειξαν καθ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Για πρώτη φορά είδαμε επιθετικούς ποδοσφαιριστές όπως ο Tevez και ο Pogba να βοηθούν στις αλληλοκαλύψεις και να μην αφήνουν κενά στην άμυνα. Οι Ιταλοί ήθελαν όσο τίποτε άλλο την πρόκριση στον τελικό και ήξεραν από την αρχή του παιχνιδιού τον τρόπο που θα την έπαιρναν. Ronaldo και Bale ήταν κατώτεροι των περιστάσεων ενώ αξίζει να σημειωθεί πως για ακόμα ένα παιχνίδι φάνηκε η απουσία του Modric στο κέντρο της Real. Για τους φιλοξενούμενους Τevez και Vidal έκαναν μεγάλο παιχνίδι για ακόμα ένα ευρωπαϊκό ματς!

 

Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο στις 6 Ιουνίου και είναι δεδομένο πως ο μεγάλος νικητής θα χύσει πολύ ιδρώτα για να κατακτήσει το  πολυπόθυτο τρόπαιο. Αναμένουμε με ιδιαίτερη αγωνία! 

Σχόλια