Boy Meets Girl του Eric Schaeffer

Η καινούρια ταινία του Eric Schaeffer, BOY MEETS GIRL είναι μια συναισθηματικά φορτισμένη, σέξυ, ρομαντική κωμωδία για τρεις 20ρηδες που μένουν στο Kentucky.

Η καλύτερη φίλη του Robby είναι η Ricky, μια πανέμορφη τρανς γυναίκα. Με την έλλειψη κατάλληλων εργένηδων για να γνωρίσει, η Ricky σκέφτεται μήπως πρέπει να αρχίσει να βγαίνει με κορίτσια. Έτσι κάνει την εμφάνιση της η όμορφη, σαγηνευτική Francesca και σύντομα ξεκινά ένα ειδύλλιο ανάμεσα στη Ricky και την Francesca που θα αναγκάσει τον Robby να επανεξετάσει τα πραγματικά του αισθήματα για την Ricky. Μια feel good μοντέρνα ιστορία αγάπης και ταυτότητας που έχει κάτι για όλους -ανεξάρτητα του φύλου ή του σεξουαλικού προσανατολισμού τους.

11273468_1053741874645698_960742982_n

Δανάη Νάντια Λοΐζου Μάνσκε

Μια πανέμορφη κωμωδία για μια τρανς κοπέλα, που μέσα από τον αγώνα της να γίνει δεκτή σε μια σχολή μόδας στην Νέα Υόρκη, τις αναμνήσεις από τη μητέρα της, και την σχέση της με μια κοπέλα από την μικρή επαρχιακή πόλη στην οποία ζει, συνειδητοποιεί πράγματα για την ίδια, τους δικούς της, τον κολλητό της, και την ίδια τη ζωή.

Η υπόθεση γίνεται ευχάριστα πρωτότυπη μέσω των αξιαγάπητων χαρακτήρων της, καθώς και μέσα από πολλά χαρακτηριστικά στιγμιότυπα της πλοκής. Σαν ταινία ούτε υπερβολικά γλυκανάλατη ούτε και αφόρητα καταθλιπτική, ίσα ίσα, κρατάει το ενδιαφέρον και ταυτόχρονα περνάει έναν αισιόδοξο ρεαλισμό στον θεατή. Έχει επίσης πολύ καλή φωτογραφία, και νιώθεις πως σε κάθε σκηνή κάτι σου «τραβάει» το μάτι, είτε είναι το χρώμα στο ντύσιμο κάποιου χαρακτήρα, είτε είναι ένα φωτάκι στην άκρη του δωματίου. Δυναμικοί διάλογοι, εξαιρετική διανομή (η πρωταγωνίστρια Michelle Hendley φυσικά έκλεψε την παράσταση με το μαγευτικό στυλ της) και συγκλονιστικές σκηνές-κλειδί. Ένα έργο πολύ έξυπνα δουλεμένο, με πολύ γέλιο, σκέψη, μελαγχολία, δυναμισμό, και φυσικά αγάπη.

 

Χώρα: ΗΠΑ

Παραγωγή: 2014

Παίζουν: Michelle Hendley, Michael Welch, Alexandra Turshen, Michael Galante

Σκηνοθεσία: Eric Schaefer

Διάρκεια: 95’

Προβλήθηκε με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα στις 10/05/2015 στο Outview Queer Film Festival.

 

Boys (Jongens) του Mischa Kamp

Η ταινία, BOYS είναι η ιστορία του 15χρονου Sieger, που προπονείται για το πρωτάθλημα σκυταλοδρομίας ένα καλοκαίρι κι εκεί συναντά τον συναθλητή του Marc, ο οποίος του κεντρίζει το ενδιαφέρον. Η φιλία που ξεκινάει ανάμεσα τους δε φαίνεται να κρύβει τίποτα παραπάνω αλλά ο Sieger είναι ερωτευμένος με τον Marc και θα πρέπει να αποδεχτεί τον εαυτό του και τον έρωτα του για τον Marc όταν αποδειχτεί ότι και ο Marc έχει αισθήματα για εκείνον. Ο Sieger θα καταπιεστεί ακόμη περισσότερο όταν θα γνωρίσει και θα ξεκινήσει μια σχέση με την Jessica.

11263852_1053741877979031_390882603_n

Μαρία Στρατήγη:

Ένας καλοκαιρινός εφηβικός έρωτας, είναι πάντα ένα ευχάριστο και πιασάρικο θα λέγαμε, θέμα, για μια ταινία. Η ομορφιά αυτών των χρόνων είναι μοναδική και ο έρωτας έχει μια αίσθηση πρωτόγνωρη. Όταν όμως αυτός ο έρωτας είναι δύσκολο να εκφρασθεί, γιατί πρώτα απ’ όλα δυσκολεύεσαι να εκφράσεις τον ίδιο σου τον εαυτό, τότε τα πράγματα περιπλέκονται. Στην ολλανδικής παραγωγής, ταινία, ‘Boys’, που παρακολουθήσαμε στο Outview Film Festival στην Ταινιοθήκη Ελλάδος, μια φιλία ξεκινά ανάμεσα στον 15χρονο Sieger και τον Marc, όταν προπονούνται το καλοκαίρι για το πρωτάθλημα σκυταλοδρομίας. Η φιλία αυτή όμως, φαίνεται να κρύβει κάτι παραπάνω. Ο Sieger είναι ερωτευμένος με τον Marc και θα πρέπει να αποδεχτεί τον εαυτό του και τον έρωτα του, όταν αποδειχτεί ότι και ο Marc έχει αισθήματα για εκείνον. Αν συνεχίζεις να αποφεύγεις τον ίδιο σου τον εαυτό, τότε σε καμιά περίπτωση δεν θα νιώθεις πλήρης και ευτυχισμένος. Το θέμα λοιπόν είναι, αν ο 15χρονος πρωταγωνιστής θα το συνειδητοποιήσει αυτό, και θα κάνει το σημαντικό βήμα γι’ αυτόν που θα τον κάνει να χαμογελάσει. Γιατί στο κάτω-κάτω ‘Τι σημασία έχει αν κερδίσεις τον αγώνα, όταν ξέρεις ότι έχεις χάσει την αγάπη σου;’

 

Χώρα: Ολλανδία

Παραγωγή: 2014

Παίζουν: Gijs Blom, Ko Zandvliet, Lotte Razoux Schultz

Σκηνοθεσία: Mischa Kamp

Διάρκεια: 78’

 

Προβλήθηκε με ελληνικούς υπότιτλους και την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ολλανδίας στην Αθήνα στις 11/05/2015 στο Outview Queer Film Festival.

Σχόλια