Στο θέατρο “Τσάι Στην Σαχάρα”, στα Ιλίσια, παίζεται η παράσταση “Το Ελεύθερο Ζευγάρι”, έργο του Ντάριο Φό και της γυναίκας του, Φράνκα Ράμε (με πρωτότυπο τίτλο: Coppia aperta, quasi spalancata), σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Λιακόπουλου και προσαρμογή κειμένου από τον Γιώργη Κοντοπόδη. Πρωταγωνιστές και μόνοι ηθοποιοί οι: Χριστίνα Βογιατζή και Γιώργης Κοντοπόδης.

Για όσους δεν ξέρουν το έργο, η πλοκή αφορά ένα παντρεμένο ζευγάρι που έχει φτάσει σε σημείο η απόπειρα αυτοκτονίας να είναι ρουτίνα. Μια δυστυχισμένη γυναίκα που έχει καταρρακωθεί από την ψυχρότητα του άντρα της, σε μία από τις αρκετές απόπειρες αυτοκτονίας πείθεται από τον σύζυγό της να δεχτεί να ζήσουν μέσα στα πλαίσια ενός ανοιχτού γάμου, για να μην την πειράζουν τα ξενοκοιτάγματά του. Όμως, όταν η ίδια η γυναίκα βρίσκει κάποιον σύντροφο, πολύ πιο ωραίο από τον σύζυγό της, ο τελευταίος θέλει να πεθάνει!

Η παράσταση λαμβάνει χώρα σε ένα θέατρο μικρής χωρητικότητας, που επιτρέπει την άμεση επαφή ηθοποιών και κοινού, πράγμα ζωτικής σημασίας καθώς η παράσταση σε πολλά σημεία μετατρέπεται σε stand-up comedy με τους ηθοποιούς να μιλάνε με το κοινό. Μέσα στα 90 λεπτά που διαρκεί το έργο, από τραγωδία γίνεται κωμωδία και τούμπαλιν! Δεν ξέρεις τι να περιμένεις καθώς οι ανατροπές έρχονται ανά λεπτό! Οι ηθοποιοί, γνήσιοι καρατερίστες, αποδίδουν με μπρίο τους ρόλους τους ενώ πραγματικά σκέφτεσαι ότι θα έπρεπε να είναι κωμικοί! Από την αρχή μέχρι το τέλος το κοινό είχε ένα μόνιμο χαμόγελο και ανά πεντάλεπτο ξεσπούσε σε γέλια και κλάματα (από το πολύ γέλιο).

Αν έχει επιθυμία κάποιος να περάσει ένα όμορφο μιαμισάωρο, να γελάσει και να ξεχαστεί, σίγουρα αυτή η παράσταση είναι πολύ καλή επιλογή!

 

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ, 7 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων)

Πρόσβαση στο Τσάι στη Σαχάρα: Στάση Μετρό ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ και λεωφορεία 608, 622, 235, 140

“Το ελεύθερο ζευγάρι”
Τσάι στη Σαχάρα

Λαοδικείας 18
Ιλίσια, Αθήνα

 

Σχόλια