αχρωματοψίαΥπολογίζεται ότι περίπου 300 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο έχουν αχρωματοψία. Η Valspar Paint, σε συνεργασία με την EnChroma, βοηθά τα άτομα να ζήσουν την εμπειρία του χρώματος για πρώτη φορά, μέσω της καμπάνιάς τους #ColorForAll.

Στο πολύ συγκινητικό μικρό ντοκιμαντέρ, η Valspar Paint παρέχει στα άτομα τα γυαλιά της EnChroma που διορθώνουν την αχρωματοψία, ώστε να καταφέρουν επιτέλους να νιώσουν κι εκείνα τη χαρά των αποχρώσεων και των σκιάσεων.

Το βίντεο δείχνει τις αντιδράσεις των ατόμων που βλέπουν για πρώτη φορά στη ζωή τους τα χρώματα! Ένας άντρας, ο Andrew, λέει: «Υπάρχουν μερικές ζωγραφιές στις οποίες εύχομαι να μπορούσα να δω πώς έχουν συνδυάσει τα χρώματα τα παιδιά μου και τι οραματίζονταν». Με τα γυαλιά, μπορεί επιτέλους να δει την ποικιλία των χρωμάτων στη ζωγραφιά του γιου τουαχρωματοψία.

αχρωματοψία

 

 

 

 

 

 

 

Αργότερα, ενώ βλέπει το ηλιοβασίλεμα, μένει έκθαμβος από την υπέροχη, χρωματιστή θέα. «Έτσι είναι αυτό που βλέπετε παιδιά κάθε μέρα;», ρωτά με θαυμασμό.

αχρωματοψία
Μερικά από τα μέρη του ντοκιμαντέρ συγκινήθηκαν από το πόσο σημαντική ήταν η στιγμή. «Θέλω να κλάψω λίγο. Ποτέ δε συνειδητοποίησα πόσο με είχε επηρεάσει το γεγονός ότι δεν μπορώ να δω τον κόσμο, όπως τον βλέπουν οι άλλοι», είπε η Atlee, αφού φόρεσε τα δικά της γυαλιά και εξέτασε τις φωτεινές λωρίδες μπογιάς στον τοίχο. «Αλλά το χρώμα είναι μια εκπληκτική εμπειρία, και νομίζω ότι οι άνθρωποι το θεωρούν μάλλον δεδομένο».

αχρωματοψία

Σύμφωνα με την Valspar Paint, η αποστολή της καμπάνιας #ColorForAll είναι απλή: «να φέρει χρώμα σε αυτούς που δεν το έχουν, και να θυμίσει σε αυτούς που το έχουν, να το εκτιμούν».

Σχόλια