Τελειόφοιτοι και απόφοιτοι του τμήματος Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης Ιωαννίνων καθώς και της σχολής Βακαλό, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια έκθεση με κεντρικό θέμα την φιλία. Μία απ’ τις σημαντικότερες σχέσεις στη ζωή του ατόμου, η φιλική σχέση, έρχεται να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τους νέους καλλιτέχνες που ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους μέσα από διάφορες μορφές τέχνης.

Η έκθεση θα περιέχει εικαστικές εγκαταστάσεις (installations), έργα χαρακτικής, ζωγραφικής, γλυπτά αλλά και φωτογραφίες. Την ημέρα των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί απαγγελία ποιήματος σχετικού με το θέμα, από μέλη της θεατρικής ομάδας του σωματείου, ενώ στις 5/4 θα διεξαχθεί και συζήτηση-γνωριμία με τους καλλιτέχνες.

Σύμφωνα με τις διοργανώτριες της έκθεσης, Στέλλα Ράπτη και Ελευθερία Ηλιάδη, η ιδέα για το συγκεκριμένο θέμα προέκυψε στο τελευταίο έτος των σπουδών τους. Πρόκειται ουσιαστικά για τον ιδανικότερο τρόπο να κλείσουν όμορφα το κεφάλαιο της φοιτητικής τους ζωής, αξιοποιώντας τόσο τις πανεπιστημιακές τους γνώσεις πάνω στο αντικείμενο όσο και την πολυετή φιλία τους με τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν. Η φιλία συνεπώς ως θέμα δεν είναι τυχαία επιλεγμένη αφού αποτελεί και την γενεσιουργό αιτία της έκθεσης. Δηλώνουν μάλιστα: «Επιλέξαμε το συγκεκριμένο θέμα διότι θέλαμε να τονίσουμε πόσο σημαντικό είναι να έχει κανείς ανθρώπους που μπορεί να επικοινωνήσει μαζί τους και να εκφραστεί ελεύθερα. Ο τίτλος “Θα είμαστε φίλοι” αποτελεί τόσο έναν προβληματισμό δικό μας για το αν οι μεταξύ μας φιλίες θα διατηρηθούν στον χρόνο όσο και έναν προβληματισμό που θέλουμε να θέσουμε στο κοινό μέσα από μια προσπάθεια να αναδειχθούν αξίες όπως η αγάπη, η εμπιστοσύνη, η κατανόηση και η ελευθερία» … «Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε θερμά τον Ορφέα Ζαφειρόπουλο και την Άννα Βυθούλκα που στήριξαν την προσπάθειά μας και παραχώρησαν τον χώρο». Σκοπός τους ήταν να συμπεριληφθούν στην έκθεση πολλές διαφορετικές μορφές τέχνης ώστε να μην περιοριστούν οι συμμετέχοντες.

θα είμαστε φίλοι;

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ : Πολιτιστικό σωματείο «Ανοιχτή Ομπρέλα»

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : Αγίας Τριάδος 59 & Δημ.Ν.Χούντα 2(είσοδος), Παιανία

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ : 4-7/4/2015

ΕΓΚΑΙΝΙΑ : 4/4/2015, ώρα 19:00

ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ: 11:00-14:00

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: ΗΛΙΑΔΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΡΑΠΤΗ ΣΤΕΛΛΑ

ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙA: ΛΕΟΝΤΗ ΝΙΚΗ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ – ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΩΓΑΣ

ΛΥΔΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗ

ΡΟΔΑΝΘΗ ΚΟΛΛΙΑ-ΡΙΖΟΥ

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΝΤΟΝΗ

ΕΝΤΖΙ ΚΟΡΟΝΑ

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ

ΑΛΦΡΕΝΤΑ-ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΛΑΝΙ

ΝΙΚΗ ΛΕΟΝΤΗ

ΝΤΟΝΑΤΕΛΛΑ ΝΙΚΑ

ΣΤΕΛΛΑ ΡΩΤΑ

Σχόλια