Πρωί Παρασκευής, (μιας και η Παρασκευή είναι η αγαπημένη μας μέρα) και κάπως έτσι ξεκινάμε!
Στην αρχή πλενόμαστε, τρώμε ένα ωραιότατο πρωινό, ντυνόμεθα, γινόμαστε κουκλιά και βγαίνουμε έξω με καλή παρέα ή το έτερον ήμισυ να καταπλήξουμε τον κόσμο.

Και η βολτάρα ξεκινάει:

Ξεκινάς από το αγαπημένο κέντρο.

lucafe
Πηγαίνεις για βόλτα στο Σύνταγμα, χαζεύεις τα μαγαζιά στην Ερμού και καταλήγεις στην οδό Ευαγγελιστρίας 9 στην Lucafe, όπου και απολαμβάνεις τον καφέ σου σερβιρισμένο από τα χεράκια του Νίκου, ένα από τα καλύτερα street trend φιλαράκια που γνωρίζω.
Το τι κουτσομπολιό μπορείς να κάνεις με την περατζάδα στο συγκεκριμένο σημείο δεν λέγεται!

Η συνέχεια έχει -τι άλλο βέβαια- γλυκό!

Πηγαίνεις μέχρι την Πανεπιστημίου 44 στο Loukoumami και γεύεσαι λουκουμάδες όποιας κατηγορίας λαχταράς!

LOUKUMAMI066IMG125320
Το Loukoumami αποτελεί μια ευχάριστη γευστική συνάντηση στο κέντρο της Αθήνας, συνδυάζοντας τους παραδοσιακούς ελληνικούς λουκουμάδες των παιδικών μας χρόνων με τα ισπανικά churros και τα γαλλικά beignets.
Για την ιστορία, το όνομα του μαγαζιού προέρχεται από το πάντρεμα της λέξης λουκουμάς με το «umami», που αποτελεί την πέμπτη βασική γεύση μετά το γλυκό, το ξινό, το πικρό, και το αλμυρό.
Ωραία! Ήπιαμε το καφεδάκι μας, φάγαμε και το Λουκουμά μας αλλά η ώρα πέρασε με την συζήτηση και το στομάχι βαράει ταμπούρλο για φαγητό και το πιο in γεύμα της ημέρας.
Η πρόταση μου; το μαγαζί “colibri” στην οδό Εμπεδοκλέους 9-13 στο Παγκράτι.

medium_colibri1
Ξεκίνησε στο Μετς και ύστερα επεκτάθηκε σε Παγκράτι και Πετράλωνα. Το “colibri” μπορεί να φημίζεται για την εξαιρετική του πίτσα (7-9 ευρώ), για τις ιταλικές μακαρονάδες (4,5-7 ευρώ) και τις φρέσκες σαλάτες του (5 ευρώ), αλλά όσοι δεν έχουν δοκιμάσει τα λαχταριστά του burger χάνουν. Τεράστιες μερίδες που σερβίρονται πάντα με τηγανητές πατάτες, με μπιφτέκια 100% μοσχαρίσιου κιμά, κυριολεκτικά της στιγμής, γι’ αυτό κάθε καθυστέρηση είναι καλοδεχούμενη. Άλλωστε το καλό πράγμα αργεί να γίνει! Δοκιμάστε το χορταστικό Specials Bacon Egg, με τυρί cheddar, bacon και αυγό και θα με θυμηθείτε. Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 18:00-00:30.
Η μέρα πλέον επιβάλλεται να κλείσει όμορφα και εναλλακτικά! Και αυτό επιτυγχάνεται με λίγο αλκοόλ για να χαλαρώσει το μυαλό.
Και εδώ σας έχω μια πραγματικά εναλλακτική φρέσκια πρόταση.
Και αυτή είναι το café-bar “Στυλίτης” στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου 163 & Νικομήδειας στην Καισαριανή που κλείνει περίπου 1,5 μήνα στην αγορά και πραγματικά έχει κλέψει τις εντυπώσεις!

10922716_1546013122352031_2065971444321508236_n
Πρόκειται για ένα μαγαζί με πολύ vintage και παραμυθένια ατμόσφαιρα, ευγενέστατο προσωπικό, ιδιαίτερη εναλλακτική μουσική, διασκεδαστικούς καταλόγους και εκπληκτικές γεύσεις από καφέ, ροφήματα, μικρογεύματα, γλυκά και οινοπνευματώδη που δεν φαντάζεστε!
Ο Στυλίτης είναι πραγματικά ένα κόσμημα κοντά στην περιοχή μου, που αν είσαι από τους ανθρώπους που αγαπάνε το vintage, τις νεράϊδες, τα παραμύθια και κάτι από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, πραγματικά το μαγαζί αυτό θα το λατρέψεις.

Εν κατακλείδι να προσθέσω πως όλα τα παραπάνω θα τα απολάυσετε σε πολύ οικονομικές τιμές! Περίπου 18 με 20 ευρώ όλα μαζί
Ε τι; θέλετε και άλλο; Νάνι τώρα relaxed people!

Σχόλια