Τρεις αρθρογράφοι του Frapress ενώνουν τις δυνάμεις τους για να μας παρουσιάσουν τις πιο τρελές ιστορίες πεσίματος που έχουν βιώσει…

Έχει αρχίσει και ξενερώνει με τους φίλους του, γιατί έχουν ξεκινήσει μία συζήτηση που δεν τον ενδιαφέρει. Την έχει κοζάρει από ώρα! Κάθεται στη μπάρα χωρίς παρέα. Έχει συμπεράνει ότι είναι γνωστή του barman ή μίας σερβιτόρας. Δε μπορεί να ξεχωρίσει. Δε χάνει χρόνο.
Το τέχνασμα είναι φοβερο. Η ατάκα πληθωρική και η συνέχεια μπορεί εύκολα να περιγραφεί με τρία ίδια γράμματα -φυσικά σύμφωνα- που είναι προς το τέλος της αλφαβήτου… Τι της είπε; «Όσο αυτοί μιλάνε πίσω, εγώ λέω να την κάνουμε προς το σπίτι μου. Άσε που έχω εγώ το αυτοκίνητο, οπότε θα ήθελα πολύ να δω τις φάτσες τους μόλις καταλάβουν ότι έφυγα!»
ιστορίες πεσίματος
Πριν αρχίσουμε, μερικά πράγματα για το setting: Κίνα, μικρή πόλη, παραποτάμιο μπαρ, φτηνή και κακή μπύρα ρέει άφθονη, μια τύπισσα δίνει πόνο στο βάθος με το μικρόφωνο, dance floor – τραμπολίνο (ήταν σκόπιμο, χόρευες και πήγαινε πάνω-κάτω βοηθώντας την κατάσταση), ένας ανέμελος αρουραίος να περνάει από πίσω, σε παρέα εορτάζουσα τα γενέθλια μίας εκ των πολυεθνικών μελών της.
Το ‘χετε μέχρι εδώ. Εμείς λοιπόν χαλαρά κι ωραία, μία παίζουμε ένα παραδοσιακό κινέζικο παιχνίδι με ζάρια –υπέροχη έμπνευση, ξεπερνάει και όλα τα γλωσσικά εμπόδια- και μία χορεύουμε στο, αντικειμενικά τώρα, καλύτερο dance floor έβερ.
Δύο Κινέζοι, ο ένας ψηλός, ο άλλος ψιλο-γκολ, ανεβαίνουν για χορό. Διόρθωση, ο πρώτος ανεβαίνει για να προσέχει τον δεύτερο. Πλάκα είχαν. Με τα πολλά μας πιάνουν και χορεύουμε, ώσπου μετά από λίγο επανερχόμαστε στο σενάριο Α (με τα ζάρια και την προβληματική διαπολιτισμική επικοινωνία) μπας και πούμε και καμιά κουβέντα και πιούμε την 1,8% ψέμα μπύρα μας.
Ο Κινέζος Ν (ο ψηλός), εκτελεί και ρόλο διερμηνέα, ενώ ο Κινέζος Χ (ο ψιλο-γκολ) μου πιάνει κουβέντα με την πρωτοτυπέστατη ατάκα «Από που είσαι;». Τα τετριμμένα όμως εδώ τελειώνουν, καθώς συνέχισε με δηλώσεις και αναφωνήσεις του τύπου «Why you are so beautiful?», σε επανάληψη, και κάνοντάς μου μίνι καντάδα με One Direction. Αποκορύφωμα, το υπέρτατο «In my mind, you are my girlfriend». Μακράν η πιο κουλή ατάκα που έχω ακούσει, αν και ίσα μέρη creepy και γλυκούλι δεδομένου του όλου σκηνικού.
Ο Ν προσπάθησε να δικαιολογήσει τον Χ, ότι έχει πιει και γενικώς είναι κομπλέ τύπος, και μάλλον με έπεισε, διότι, ω ναι, και κινητά ανταλλάξαμε, και στην πορεία κατέληξαν και οι δύο να είναι απ’ τους καλύτερους φίλους που έκανα εκεί. Είναι η Κίνα; Η ατακάρα; Το χοροπηδηχτό dance floor; Μάλλον ο συνδυασμός τους, κάνουν αυτή τη γνωριμία απ΄τα πιο κουφά σκηνικά που έχω βιώσει.
 
__________________________________________________________________________
Τη θέλει πολύ! Δε μπορεί να σταματήσει να τη σκέφτεται. Έχει πάρει την απόφασή του. Θα της μιλήσει σύντομα. Το σύντομα έρχεται, εκείνο το βράδυ. Της προτείνει να τη συνοδέψει σπίτι. Είναι στην ίδια παρέα βλέπετε όλοι μαζί από μικρά παιδιά και κάθε καλοκαίρι περνάνε σχεδόν όλη τη μέρα μαζί. Στο δρόμο σε κάποια φάση σταματάει σε ένα σημείο που ξέρει ότι της αρέσει. Κοιτάει διστακτικά γύρω του δε βλέπει ψυχή, παίρνει θάρρος και τη ρωτά:
-Ξέρεις τι είναι εδώ;
-Τι; …του λέει εκείνη.
-Το σημείο που σε φίλησα πρώτη φορά!
___________________________________________________________________________

Όταν βγαίνεις κοριτσοπαρέα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να την πέσει κάποιος σε σένα ή σε κάποια φίλη σου. Ειδικά αν είστε δυο-τρεις, το πέσιμο πλησιάζει απειλητικά.

Είχα βγει λοιπόν με δυο φίλες μου. Όλα κυλούσαν καλά, ώσπου είπαμε κι εμείς οι καημένες να φύγουμε και να πάμε να βρούμε κάτι φίλους μας. Εκεί που ετοιμαζόμουν να φύγω, νιώθω ένα σκούντηγμα, γυρνάω και βλέπω ένα παιδί να με πλησιάζει σε απόσταση αναπνοής, και με δυνατή, αποχαυνωμένη φωνή μου λέει: “Έμαθες τι έγινε έξω;”. Σκάλωσα κι εγώ και λέω “Όχι, τι έγινε;”, και απαντάει: “Δυο κοπέλες τσακώθηκαν για έναν άντρα. Θα το έκανες ποτέ αυτό;”.

Μια γκριμάτσα απορίας πρέπει να σχηματίστηκε στη φάτσα μου, αλλά σκέφτηκα να μην γίνω αγενής, δεν μου φταίει ο καθένας. Τελοσπάντων, αφου του έδωσα αρνητική απάντηση, ακολούθησαν οι συστάσεις και τέθηκε νέο ερώτημα: “Άσε, η αδερφή μου έχει κολλήσει μ’ ένα γκόμενο τώρα και θέλει να κάνει τατουάζ το όνομά του. Θα το έκανες ποτέ αυτό;”.

Ε ρε αγόρι μου, σκέφτομαι, ήμαρτον πια! Απαντάω όχι, και συνεχίζω λέγοντας πως οι φίλες μου με περιμένουν να φύγουμε. Και ευθύς βγάζει το κινητό του και μου ζητάει τον αριθμό μου. Δεν ήξερα τι να κάνω κι εγώ. Να του έλεγα ‘Ευχαριστώ, αλλά δεν ενδιαφέρομαι’; Μου φαινόταν πολύ αποφασιστικός.

Έτσι του είπα πως έχω αγόρι. Μούφα φυσικά, δεν είχα. Και να μη με πιστεύει. Μου είπε πως την έχει πέσει σε πάρα πολλές κοπέλες, και ξέρει πότε του λένε αλήθεια και πότε όχι. Έτσι κατέληξα στη τραγελαφική φάση να προσπαθώ να πείσω έναν άγνωστο ότι έχω σχέση. Μα έπρεπε να πειστεί, γιατί δεν έφευγε. Δεν έφευγε με τίποτα. Ε στο τέλος τσακίστηκε κι έφυγε. Φύγαμε κι εμείς, και στο επόμενο μαγαζί είχα κουρνιάσει φοβισμένη κοντά σε κάτι φίλους μας αγόρια. Δεύτερο σοκ δεν θα το άντεχα!

ιστορίες πεσίματος

 __________________________________________________________________________
Είναι ένα από τα κλασικά πάρτυ στα φοιτητικά μας χρόνια. Ο μικρός ξέρει ότι δεν πρέπει να φύγει χωρίς να έχει αποκτήσει λίγο παραπάνω εμπειρία. Η νύχτα κυλάει αδιάφορα, λίγος χορός, πολύ ποτό και άπειρες συζητήσεις που δε βγάζουν πουθενά καθώς το αλκοόλ αρχίζει σιγά σιγά και κάνει τα πράγματα λίγο πιο transparent από ότι συνήθως είναι και από την άλλη η μουσική είναι πολύ δυνατά.
Σε κάποια φάση όμως γνωρίζει μία παρέα και εκεί στο αναφιλητό και τις συστάσεις η μία κοπέλα κατά λάθος αντί για το κλασικό φιλί στο μάγουλο γλιστράει και φιλάει λίγο παρακάτω στο λαιμό. Η συνέχεια εύκολη:
-Αν δεν το έκανες κατά λάθος, συνέχισε! Αν το έκανες κατά λάθος, επέτρεψέ μου να ανταποδώσω!

Σχόλια