Την Πέμπτη που μας πέρασε πραγματοποιήθηκαν και τα τελευταία παιχνίδια της φάσης των ”16” για το κύπελλο Ελλάδος ποδοσφαίρου. Η αλήθεια είναι ότι έγιναν πολλές κηδείες… Δεν θυμάμαι να έτυχε ποτέ ξανά, να βρίσκονται στη προημιτελική φάση 4 ομάδες από την Β’ εθνική! Και για να καταλάβουμε το φετινό επίπεδο της Super League, Πανιώνιος και ΟΦΗ βρίσκονται στη ζώνη υποβιβασμού, με την παρουσία μάλιστα του τελευταίου σε αυτά τα διπλά παιχνίδια να είναι αβέβαιη, λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Έχουμε και λέμε λοιπόν.

Είσαι Αεκτζής! Έχεις προκριθεί στους ”8” του κυπέλλου με επιβλητική εμφάνιση επί της Κέρκυρας και βλέποντας Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ να έχουν τεθεί εκτός μάχης, αρχίζεις να κάνεις όνειρα για κούπα με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, του οποίου σε μονό ματσάκι με την βοήθεια του Θεού , της τύχης και  του Κάρματος πιστεύεις ότι θα μπορούσες να επικρατήσεις. Γιατί όχι; Για 15 ώρες λοιπόν το σύνθημα που έχει εξελιχθεί σε ύμνο τα τελευταία χρόνια  ”Γήπεδο στη Ν. Φιλαδέλφεια”, μετατρέπεται σε ”Κύπελλο στη Ν.Φιλαδέλφεια”!
αεκκ  οσφπ

Είσαι Ολυμπιακός! Έχεις ρίξει την 8αρα σου στον Τύρναβο με τα δευτερότριτα σου και στο άκουσμα του αποκλεισμού των ”Πρασίνων” ξεκινάς να μετράς τα μέχρι σήμερα κύπελλα Ελλάδος που έχεις κατακτήσει, αναμένοντας να προσθέσεις σε κάνα 3μηνο και το φετινό. Περιμένεις πως και πως να φτάσει ο τελικός για να αντιμετωπίσεις τους κιτρινόμαυρους, προκειμένου να τους εξηγήσεις ποιος κάνει κουμάντο στα ελληνικά δρώμενα!

Αντ’ αυτού την επόμενη μέρα κιόλας η κληρωτίδα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στους 2 συλλόγους.

Ολυμπιακός – ΑΕΚ στα προημιτελικά, με το πρώτο παιχνίδι να γίνεται στο Καραϊσκάκη στις 11/2
και τον επαναληπτικό στο ΟΑΚΑ 2 βδομάδες αργότερα!

OLYMPIAKOS

Στα καφενεία και στις καφετέριες έγινε χαμός. Όπου σταθώ και όπου βρεθώ συζητούσαν όλοι για το ίδιο θέμα και κατέληγαν στο ίδιο ακριβώς συμπέρασμα…  ”Το στήσανε για να τα ‘κονομήσουν από τα εισιτήρια”! Υπήρχε βέβαια και ένα 10% από αυτούς που εξέφραζαν την πεποίθηση τους, πως όλα όσα ακούγονται είναι θεωρίες συνωμοσίας και πως ”αυτά γίνονται μόνο στους Σινεμάδες”.

Αρχικά θα ήθελα να πω σε αυτό το 10% πως όντως μπορούνε να στηθούν οι κληρώσεις και είναι πολύ φυσικό αν αναλογιστεί κανείς πως  η ανθρωπότητα, έχει ήδη πατήσει στο φεγγάρι και αυτή τη στιγμή που με διαβάζεις, επεκτείνεται και στο υπόλοιπο ηλιακό μας σύστημα και όχι μόνο.

Στη συνέχεια θα ήθελα να δηλώσω, πως δεν πιστεύω ότι στήθηκε καμία κλήρωση ΌΜΩΣ αν, (λέμε τώρα αν), πραγματοποιήθηκε κάτι τέτοιο, τότε καλώς και έγινε. Γιατί είμαστε Ζώα (τα ‘χουμε ξαναπεί, μην τα ξαναλέμε) και μας αξίζει!

Διερωτώμαι λοιπόν.

Τι θα γινόταν αν η κληρωτίδα είχε βγάλει το συγκεκριμένο ζευγάρι στην ημιτελική φάση;

Θα ήταν και οι 2 ομάδες ένα βήμα από τον τελικό, σε διπλά παιχνίδια και ο φανατισμός θα είχε πιάσει κορυφή (και ας μην ξέρουνε πολλοί που δεν είναι σχετικοί κτλ-κτλ που λέει και το άσμα). Οι δηλώσεις θα έδιναν και θα έπαιρναν από παίχτες, προπονητές, διοικήσεις και το αγωνιστικό κομμάτι θα είχε έρθει σε δεύτερη, τρίτη, δέκατη, χιλιοστή και νιοστή μοίρα! Θα μου πεις πολύ σωστά σκεπτόμενος και εσύ, δηλαδή τώρα δε θα γίνουν όλα αυτά; Φυσικά και θα γίνουν, όμως σε μικρότερο βαθμό καθώς ο αποκλεισμός για τον ηττημένο θα έχει έρθει στη φάση των ”8”. Ναι δεν είναι και τόσο μακριά από τον τελικό, αλλά ούτε και κοντά. Για τον Ολυμπιακό που είναι το φαβορί για οτιδήποτε κουποειδές κυκλοφορεί στον ελληνικό αθλητικό χώρο, όποτε και να αποκλειστεί, από οποιονδήποτε και να αποκλειστεί, θα είναι αποτυχία. Για την ΑΕΚ ως ομάδα Β’ εθνικής το να φτάσει στους 8 δεν είναι επιτυχία (για την ΑΕΚ μιλάμε τώρα), αλλά και να μην προκριθεί στην επόμενη φάση του κυπέλλου (λόγω Ολυμπιακού) πάλι δεν είναι αποτυχία. Το να έφτανε όμως στα ημιτελικά και να έμενε εκτός από τους ερυθρόλευκους, θα της καθότανε ομολογουμένως πιο βαρύ όσον αφορά τον εγωισμό της!

ολ  αεκ4

Τι θα γινόταν αν το συγκεκριμένο ζευγάρι συναντιόταν στον τελικό;

Ένα σου λέω μόνο. Του Κουτρούλη ο γάμος! Αυτά που έλεγε η Ν.Δ πως θα γινόντουσαν σε περίπτωση που έβγαινε ο ΣΥΡΙΖΑ φαντάζουν απειροελάχιστα, τιτανοανύπαρκτα!
Θα είχε οπαδούς και από τις 2 ομάδες στο γήπεδο. Αυτό από μόνο του τα λέει όλα.

Και αν με ρωτάς πως τα βλέπω τώρα εγώ τα πράγματα φυσικά και θα σου απαντήσω αγαπητέ αναγνώστη.

Βλέπω πρόκριση του Ολυμπιακού, με το σκορ του πρώτου αγώνα όμως να δίνει ελπίδες και στην ΑΕΚ για τον επαναληπτικό. To ζευγάρι το συγκεκριμένο δεν είναι το ντέρμπι από τα παλιά (όταν και υπήρχαν στα ρόστερ των 2 ομάδων ο Νικολαίδης και ο Τζόρτζεβιτς), ούτε καν από το πρόσφατο παρελθόν (όταν  υπήρχαν Γκαλέτι και Σκόκο). Η ομάδα του Περέϊρα έχει σαφώς καλύτερο ρόστερ από το αντίστοιχο του Δέλλα. Στην τελική δεν είναι και λίγο πράμα να έχουν οι ερυθρόλευκοι παραστάσεις Champions League την ίδια στιγμή που ο πιο δύσκολος αντίπαλος που αντιμετώπισε φέτος ο δικέφαλος είναι ο Απόλλων Σμύρνης. Όμως θα πρέπει να αντιληφθούν εκεί στον Πειραιά μερικοί-μερικοί πως και η ΑΕΚ δεν είναι η ομάδα που πριν από 2 χρόνια υποβιβάστηκε με άσημους όπως αποδείχτηκε ποδοσφαιριστές. Τότε που ο Μήτρογλου πετύχαινε το 0-4 και πανηγύριζε λες και έβαζε γκολ στη Ρεάλ.Μ!

O εντυπωσιακότερος τελικός κυπέλλου που έγινε ποτε

 

Τα 2 αυτά ματσάκια, θα πρέπει να είναι διαφήμιση του τι θα επακολουθήσει την επόμενη σεζόν, όταν επιτέλους και θα ξανασμίξουν μετά από 2 χρόνια όλες οι μεγάλες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος. Περιμένω από τον Ολυμπιακό να παρουσιαστεί δυνατός και σοβαρός σε αυτά τα 2 παιχνίδια και από την ΑΕΚ περιμένω καρτερικά να κατακλύσει το ΟΑΚΑ -σε ένα επαναληπτικό γιορτή, καθώς τα δύσκολα πέρασαν- και τον κόσμο της να βάζει πλάτη για ακόμα μια φορά όταν το απαιτούν οι καταστάσεις, όπως πράττει πάντα! Και τώρα οι καταστάσεις το απαιτούν…

Υ.Γ: Στο επόμενο άρθρο θα αναλύσουμε λίγο τις νοοτροπίες των οπαδών και των προπονητών, προσπαθώντας να βγάλουμε άκρη για το ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο σε ότι αφορά την τεχνογνωσία, τη συστηματολογία και τον τρόπο διαχείρισης του έμψυχου υλικού στο εκάστοτε ρόστερ των ελληνικών συλλόγων. Απανταχού προπονητές της εξέδρας ελάτε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, σε ένα πολεμαρχικό άρθρο που για ακόμα μια φορά, θα ταράξει τα νερά!
”Κeep good”

Σχόλια