Κοριιιιιίτσια… ο Βαρουφάκης! Ένα όνομα χίλιες λέξεις, χίλιες σκέψεις. Ο Κρίστιαν Γκρέι της ελληνικής κοινωνίας εν έτει 2015. Όλες οι κοπέλες τον αναζητούσαν και τον βρήκαν στο πρόσωπο του κ. Βαρουφάκη, Υπουργού Οικονομικών και γητευτή των γυναικείων καρδιών. Ολοένα και αυξάνεται το ενδιαφέρον των Ελληνίδων και όχι μόνο, για την πολιτική και συγκεκριμένα για την οικονομική πολιτική της χώρας και η αιτία… είναι προφανέστατη.

Το είδωλο αρρενωπότητας, δημιουργικότητας, επαναστατικότητας, αποφασιστικότητας και μετριοφροσύνης ενσαρκώνει ο κύριος Βαρουφάκης μας. Ο πρωταγωνιστής των ονείρων του γυναικείου πληθυσμού, εντός και εκτός συνόρων, φαίνεται ότι δύναται να τιθασεύσει την ανεξέλεγκτη κ. Μέρκελ και τις ακολουθούμενες πολιτικές, αλλά παράλληλα να «εξαγριώσει» τους πόθους και τις φαντασιώσεις των λυσσασμένων θηλυκών. Όσο λυσσασμένο και αν είναι αυτό βέβαια από την μία, από την άλλη ας το δούμε θετικά, το ενδιαφέρον της ελληνικής κοινωνίας εντάθηκε… Λιγότεροι λοιπόν αναποφάσιστοι και μικρότερη εκλογική αποχή!

 

Βαρουφάκης

 

 

 

 

Τα φώτα της δημοσιότητας δεν κλέβει πια η παρακμή της ελληνικής πραγματικότητας αλλά ο τσάρος της ελληνικής κοινωνίας. Τι είπε, τι φόρεσε, τι απάντησε, που υπηρέτησε στρατό, τι κάνει την ελεύθερη του ώρα στη Βουλή, πως περπατάει στον δρόμο, αν έφαγε, αν ήπιε κλπ κλπ που «προφανέστατα» ενδιαφέρουν περισσότερο την ελληνίδα γυναικά σε αντίθεση με τους βαρετούς αριθμούς της οικονομίας και αμφισβητούμενες από την Ευρώπη προτάσεις την νέας ελληνικής κυβέρνησης. Ποιος νοιάζεται άλλωστε για την ανέχεια στην Ελλάδα; Σημασία έχει τώρα ο δυναμικός πρεσβευτής του μέλλοντος της χώρας – ασχέτως ποιο θα είναι αυτό. Περπατάει ανάμεσα μας, βρίσκεται στο πλήθος δίπλα στα φανάρια της Αθήνας, τόσο λιτός τόσο απέριττος και όμως… τόσο απαραίτητος τώρα πια στο γυναικείο μυαλό…

Βαρουφάκης

 

 

 

 

Κορίτσια συγκεντρωθείτε και ανασυγκροτηθείτε! Οι σφαγές για πάρτη του ας λάβουν τέλος επιτέλους. Ο κ. Υπουργός αντιπροσωπεύει άλλα ιδανικά βαθύτερης φύσης από εκείνα που τον καθιστούν το sex-symbol της ελληνικής και ευρωπαϊκής σκηνής. Χαρακτηριστικό του δεν αποτελεί το απύθμενο βλέμμα του κυρίες μου αλλά ένα στοιχείο που τον στιγμάτισε από τα πρωτοεμφανιζόμενα λεπτά του. Η γραβάτα! Άλλοι κρέμασαν τα παπούτσια τους, ο κ. Βαρούφακης όμως, σε κοινή συνεννόηση με την παράταξη του, «κρέμασε» την γραβάτα του, ακολουθώντας τα βήματα του κ. Ανδρέα Παπανδρέου και του μετ’ έπειτα μιμητή του κ. Τσίπρα οι οποίοι έφεραν την επανάσταση στον τομέα της μόδας της Ελληνικής Βουλής, κυκλοφορώντας με ζιβάγκο, καταργώντας τα τυποποιημένα κουστούμια των βουλευτών.

Από την πλευρά του, ο στυλοβάτης της ελληνικής κοινωνίας, ο άνθρωπος που κερδίζει το γυναικείο θαυμασμό, ο άνθρωπος-πρότυπο της χώρας μας, ακολουθώντας την πολιτική της παράταξης του, τελεί ακόμη μια ριζοσπαστική τομή στο χώρο της μόδας όχι μόνο της ελληνικής Βουλής  αλλά και του Ευρωκοινοβουλίου. Τα πολυσυζητημένα συνολάκια του έκλεψαν τις εντυπώσεις όχι εξαιτίας των εκκεντρικών χρωμάτων τους αλλά εξαιτίας της απουσίας της γραβάτας! Ο κ. Βαρουφάκης μάλιστα την αντικατέστησε με ένα καρό κασκολάκι που πλέον φαντάζει ενσωματωμένο στο σακάκι του.  Για ακόμη μια φόρα οι Έλληνες πολιτικοί πρωτοπορούν και μαγνητίζουν τα βλέμματα της Ευρώπης – τουλάχιστον αυτή τη φορά με λιγότερο επεμβατικό τρόπο στην ελληνική οικονομία.

Βαρουφάκης

 

 

 

 

Τι συμβολίζει όμως αυτή η εναλλακτική ενδυματολογική πρωτοβουλία τόσο του κόμματος όσο και του κ. Βαρουφάκη; Ίσως να είναι ακόμη μια διαφορετική νοοτροπία του Υπουργού , ένα αισθητικό πρόβλημα που καλέστηκε να αντιμετωπίσει με μια απλή κίνηση… την εξάλειψη της γραβάτας! Άλλωστε παρόμοιες ενέργειες τις συνήθιζε στο παρελθόν, όπως είναι πλέον ευρέως γνωστό, αφού από την τετάρτη δημοτικού επέλεξε να γράφει το όνομα του (Γιάννης) με ένα «ν». Παρά τις αντιθέσεις και τις παρατηρήσεις της δασκάλας, εκείνος ακολούθησε πιστά την πορεία που χάραξε. Αντίστοιχα, η αφαίρεση της γραβάτας από τα κοστούμια του, ίσως εκφράζει την στιλιστική του αντίθεση με τα έως τώρα αποδεκτά «μονδέλα» πολιτικών.

Ωστόσο, δε μπορούμε να αγνοήσουμε ακόμη μια πτυχή της απαρνούμενης γραβάτας. Η ιδεολογία του κόμματος που αντιπροσωπεύει το ελληνικό πρόσωπο λατρείας,ο κ. Βαρουφάκης, είναι εκ φύσεως επαναστατική απέναντι στα έως τώρα δεδομένα σε οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό τομέα. Ο αέρας που συνοδεύει τα πολιτικά πρόσωπα της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωκοινοβούλιο, πρεσβεύει μια ενδεχόμενη αλλαγή στην υφιστάμενη κατάσταση της χώρας, μια αλλαγή που γεννά, καλώς η κακώς, την ελπίδα στον ελληνικό λαό. Καταλήγοντας… μήπως και η ίδια η «πολιτική» της μη γραβάτας αντιπροσωπεύει κάτι αντίστοιχο;

Βαρουφάκης

 

 

 

 

Ίσως η άρνηση της επιλογής της γραβάτας να αποκρύπτει ένα βαθυστόχαστο μήνυμα, πέρα από μια απλή ενδυματολογική άποψη. Υπάρχει το ενδεχόμενο η ακατάδεκτη γραβάτα να αποτελεί ένα σύμβολο για το κόμμα και τους βουλευτές του. Μια προσπάθεια να αποδείξουν την διαφορετικότητα τους σε σχέση με τους προηγούμενους Έλληνες Υπουργούς και Πρωθυπουργός. Μια προσπάθεια επιδίωξης της υποσχόμενης αλλαγής στα μέχρι τώρα δεδομένα η οποία εκφράζεται σε πρώτα στάδιο σε στιλιστική αλλαγή. Μια προσπάθεια προώθησης και εμπέδωσης της ιδεολογίας της παράταξης, που επιδιώκει την ανατροπή της σκληρής ελληνικής πραγματικότητας.

Θα επέλθει όμως η προσδοκώμενη αλλαγή ή θα παραμείνει μόνο σε φαινομενικά στοιχεία, όπως στις ενδυματολογικές προτιμήσεις των αντιπροσώπων του ελληνικού λαού;  Βέβαια μπορεί τίποτα από όλα αυτά να μην ισχύει και να πέφτω εντελώς έξω, ίσως να αποτελεί ακόμη ένα από τα τεχνάσματα του κ. Βαρουφάκη να τραβήξει το φως της δημοσιότητας, τις κολακείες και το άσβεστο γυναικείο ενδιαφέρον πάνω του… ίσως γιατί κατά βάθος να  απολαμβάνει αυτή την επίδειξη πίστης και λατρείας στο πρόσωπο του. Ποιος άλλωστε θα την αρνιόταν; 😉

Σχόλια