Το British Council, σε συνεργασία με το Hub Science, διοργανώνουν τον διεθνή διαγωνισμό FameLab, θέλοντας να αναδείξουν για ένατη συνεχή χρονιά τα νέα ταλέντα στην επικοινωνία της επιστήμης και να ενθαρρύνουν τους νέους επιστήμονες να έχουν πάθος για την επιστήμη και την τεχνολογία. Ο προκριματικός γύρος θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 02 Μαρτίου στις 19.00 στο The Hub Events (Αλκμήνης 5, Πετράλωνα, πλησίον μετρό Κεραμεικού). Οι συμμετέχοντες θα έχουν στη διάθεσή τους 3 λεπτά για να παρουσιάσουν ένα επιστημονικό θέμα της επιλογής τους με τρόπο διασκεδαστικό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό.

Ο μεγάλος τελικός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015, στις 7:00 μμ, στην Τεχνόπολη/Γκάζι (Πειραιώς 100) στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας (2nd Athens Science Festival).

 

Βραβεία

Οι 10 φιναλίστ που θα επιλεγούν στον προκριματικό γύρο θα παρακολουθήσουν δωρεάν ένα διήμερο Masterclass στην Επικοινωνία της Επιστήμης στα γραφεία του British Council, Πλατεία Κολωνακίου 17, Αθήνα.

 

Ο νικητής/η νικήτρια του τελικού θα μεταβεί στο Cheltenham Festival στη Βρετανία, όπου μεταξύ 2-7 Ιουνίου 2015 θα συμμετάσχει μαζί με τους νικητές των άλλων χωρών του FameLab, συμπεριλαμβανομένης και της Βρετανίας, στο International FameLab 2015.

 

Άλλα Βραβεία

Πρώτο βραβείο θα είναι ένα tablet, δεύτερο και τρίτο βραβείο ένα κινητό τηλέφωνο. Επίσης, θα υπάρξει βραβείο προερχόμενο από το κοινό, που θα έχει την ευκαιρία να ψηφίσει το δικό του αγαπημένο φιναλίστ.

 

Επίσης θα υπάρξουν πολλές ευκαιρίες συνεργασίας και επικοινωνίας με άλλους επιστήμονες στην Ευρώπη καθώς και ευκαιρίες για συμμετοχή σε εκδηλώσεις του British Council.

 

Μέλη της κριτικής επιτροπής είναι καταξιωμένες προσωπικότητες από τον χώρο της επιστήμης και των ΜΜΕ.

 

 

H Ιστορία του FameLab

Το FameLab© είναι σήμα κατατεθέν του Cheltenham Festival, ενός από τους γνωστότερους πολιτιστικούς οργανισμούς του Ηνωμένου Βασιλείου που διοργανώνει τέσσαρα από τα κορυφαία Φεστιβάλ της χώρας στους τομείς της Jazz, της Λογοτεχνίας, της Μουσικής και των Επιστημών.

 

Το FameLab ιδρύθηκε το 2005 από το Cheltenham Science Festival σε συνεργασία με τη NESTA με τη χορηγία και την υποστήριξη από τους Pfizer, Silicon 19, Channel 4 και The Daily Telegraph. Μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία που σημείωσε στη Βρετανία, το 2005, άρχισε να ταξιδεύει ανά τον κόσμο πρώτα πιλοτικά στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και στη συνέχεια σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική. Η συνεργασία με το British Council ξεκίνησε το 2007 πάντα με την ίδια ανταπόκριση, και γρήγορα επεκτάθηκε σε πάνω από 20 χώρες διεθνώς, με τη συμμετοχή 4.500 ερευνητών παγκοσμίως.

 

Το British Council λειτουργεί στην Ελλάδα από το 1939, παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και δραστηριοτήτων, και τα γραφεία του βρίσκονται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Συνεργάζεται με πολλούς οργανισμούς της Ελλάδας – Υπουργεία, πανεπιστήμια, ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα, σχολεία, μη κυβερνητικούς και πολιτισμικούς οργανισμούς τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα.

 

 

Ο διαγωνισμός γίνεται σε συνεργασία με το Hub Science και την υποστήριξη της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και του Openscience.gr

 

 

Facebook event

 

Πληροφορίες:

 

BritishCouncil, Αθήνα – Βαγγέλης Κραββαρίτης, τηλ.: 210 3692 361

Vangelis.Kravvaritis@britishcouncil.gr

 

BritishCouncil, Θεσσαλονίκη – Χρυσούλα Μελίδουτηλ: 2310 378 314 chrysoula.melidou@britishcouncil.gr

 

TheHubEvents, Αλκμήνης 5, Κ. Πετράλωνα, τηλ. 2103411009

info@hubevents.gr

 

Για τους όρους συμμετοχής : http://www.britishcouncil.gr/events/famelab-2015

Σχόλια