blur album

Cover

Είναι γεγονός! Οι Blur ολοκλήρωσαν το πρώτο τους LP μετά από 12 χρόνια. Ο τίτλος αυτού ‘The Magic Whip’ κι όπως ανακοίνωσαν εχτές πρόκειται να κυκλοφορήσει παγκοσμίως στις 27 Απριλίου και στην Αμερική μία ημέρα αργότερα.

Το αξιοσημείωτο γεγονός είναι πως στο album αυτό βρίσκεται η ιδρυτική σύνθεση του συγκροτήματος ξανά μαζί στο studio έπειτα από 16 ολόκληρα χρόνια και το ’13’ του 1999, καθώς ο ευφυής κιθαρίστας τους Graham Coxon δεν συμμετείχε στο ‘Think Tank’ του 2003. Σηματοδοτεί, δηλαδή, την πρώτη επίσημη δισκογραφική επανασύνδεση της μπάντας μετά από μιάμιση δεκαετία.

Από κοινού, μάλιστα, με την ανακοίνωση του album παρουσίασαν και το video για το πρώτο single του ‘The Magic Whip’, ονόματι ‘Go Out’.

Αναλυτικότερα, οι Blur ανακοίνωσαν την επερχόμενη καινούρια τους κυκλοφορία σε μια live streaming συνέντευξη από το Golden Phoenix, κινέζικο εστιατόριο του Λονδίνου, την πρώτη ημέρα της χρονιάς του κινέζικου ημερολογίου. Το πλήθος, προφανώς, των αναφορών στην κινέζικη κουλτούρα δεν αποτελεί σύμπτωση, καθώς το συγκρότημα είχε ηχογραφήσει 15 τραγούδια στα Avon Studios στο Hong Kong, σε μία μικρή περίοδο παραμονής τους στην πόλη, το 2013. Στην συνέχεια o Coxon τα παρέδωσε στον παραγωγό Stephen Street, με τον οποίο είχαν συνεργασθεί ξανά σε 3 απ’τα προηγούμενα albums τους, ώστε να προσθέσει τις τελευταίες πινελιές και να επιλέξουν ποια αξίζουν να συμπεριληφθούν στο όγδοο album τους. Όπως είναι λογικό, όμως, μέσα σε όλο αυτό το διάστημα οι φήμες γύρω από το όνομα τους οργίαζαν.

Blur album -in-Chinatown-19-2-201 Blur album conference

Και ήρθαν, τελικά, να τις επιβεβαιώσουν με τον Damon Albarn να δηλώνει στον Zane Lowe: “Ετοιμάσαμε μια καινούρια ηχογράφηση, χωρίς πολύ εξοπλισμό στην διάθεσή μας. Όπως τότε που ξεκινήσαμε να ηχογραφούμε υλικό. Το studio, στο οποίο ηχογραφήσαμε, ήταν πραγματικά παράξενο. Έχω ηχογραφήσει σε πολλά μέρη και κάθε μέρος έχει την δική του αισθητική. Ήταν, λοιπόν, πολύ ενδιαφέρον να πάρουμε αυτή την απόφαση σχετικά με το Hong Kong. Υπάρχουν σημεία στο album, που νομίζω ότι βρίσκονται κοντά στον ήχο που είχε ο David Bowie στο Βερολίνο. Είναι μια αρκετά αστική ηχογράφηση.”

Πρόσθεσε, επίσης, πως πρόκειται να εμφανιστούν στο Hyde Park στις 20 Ιουνίου, σε μία live παρουσίαση του album, ενώ όταν ρωτήθηκε αν στην συνέχεια θα παίξουν και στην Αμερική, απάντησε αφοπλιστικά: “Μπορεί,  εξαρτάται εάν κάποιος ενδιαφέρεται. Εάν υπάρξει κάποιος, τότε πιθανώς θα πάμε. Υπάρχουν τρόποι να μας ειδοποιήσουν εάν θέλουν, πολύ απλοί και παραδοσιακοί τρόποι.”

Μέχρι τις οποιεσδήποτε περαιτέρω εξελίξεις, περιμένουμε πρώτα απ’όλα να ακούσουμε και τα υπόλοιπα 11 τραγούδια του album, τα ονόματα των οποίων βγήκαν, επίσης, στην δημοσιότητα εχτές, με τον Albarn να εξομολογείται ότι το ‘Pyongyang’ το έγραψε με βάση τις εμπειρίες του στην Βόρειο Κορέα, το διάστημα που παρέμεινε στην χώρα.

Blur album

Tracklist

 

Σχόλια