H 14η Φεβρουαρίου είναι η 45η μέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο. Υπολείπονται 321 μέρες (322 σε δίσεκτα έτη). Επίσης είναι η ημέρα που γιορτάζουν τον Άγιο Βαλεντίνο (αυτοί τον γιορτάζουν, γιατί για να μπήκες και εσύ εδώ μέσα να διαβάσεις το άρθρο αυτό, πάει να πει ότι δικός μας είσαι και εσύ)…
Μετά από αναρίθμητα ρομαντικά άρθρα και αφιερώσεις που ασφυκτιούν την αρχική μας σελίδα στο ”fb”, είπαμε να σαρκαστούμε ολίγον τι και να εκφράσουμε την απέχθεια μας προς την ημέρα τούτη, μ’ένα χιουμοριστικό (εντάξει ίσως εντοπίσεις και λίγη χολή κάπου κάπου) κατά τα άλλα κείμενο για τους περισσότερο ρεαλιστές.
Δεν συνεπάγεται ότι όποιος τάσσεται κατά της γραφικής ρομαντικούρας που απαιτεί η συγκεκριμένη ημέρα, δεν είναι ερωτευμένος ή είναι πικρόχολος, απλά θα πρέπει να αποδεχτούμε όλοι πως υπάρχει και αυτή η άποψη.

Στέφη Δαβούτη:

Αχ 14 Φλεβάρη… η τιμητική μέρα του Νίνο (βλέπε εδώ), της Lacta, των Οysho-Calcedonia-Med, των sex shop, των καταστημάτων με τα πολύ χρήσιμα είδη δώρων όπως :
Αρκουδάκι μικρού μεγέθους, αρκουδάκια μεσαίου μεγέθους, αρκουδάκια μεγάλα, αρκουδάκια που κρατάνε καρδιές, αρκουδάκια που έχουν τυπωμένα στη κοιλιά τους ονόματα, κούπες με ονόματα, κούπες με καρδούλες, κούπες με αρκουδάκια και καρδούλες (το συνιστώ. Είναι 3 σε 1 ) και συνεχίζω… η τιμητική του The Notebook –ωχ και του Valentine’s day – των μπορντοροδοκόκκινων τριαντάφυλλων και γενικά του οτιδήποτε είναι κόκκινο και έχει σχήμα καρδιάς.

Α6  Α7

Τι λέγαμε; Ααα ναι!

Αχ, 14 Φλεβάρη… Από όλα αυτά που προανέφερα κατάλαβες βέβαια ότι είναι η γιορτή των ερωτευμένων …Ή βασικά του ξεφραγκιάσματος των ερωτευμένων γιατί οι ερωτευμένοι το χαίρονται κι άλλες μέρες συναισθηματικά δεν χρειάζονται τη εν λόγω γιορτή. Και τέλος πάντων υπήρχε ποτέ κανένας ερωτίλος Άγιος ο οποίος ευθύνεται για την εν λόγω γιορτή; Λέγεται ότι είναι κατάλοιπο από τα Λουπέρκια μια αρχαία ειδωλολατρική και ΦΥΣΙΚΑ αισθησιακή γιορτή αλλά θα το αφήσουμε εδώ το ιστορικό flashback για την ώρα. Έλεγα κάτι για μία τεράστια διαρροή χρημάτων; Ναι, γιατί κάτσε σκέψου τώρα εσύ πόσα χρήματα θα χαλάσει η γυναίκα σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα για να:
Φτιάξει τα νύχια της (βαλε ένα shellac 17 ευρώ στην καλύτερη) να κάνει αποτρίχωση, να βγάλει τα φρύδια της, να πάρει εσώρουχα καινούρια (οh! God), να πάρει υλικά για να μαγειρέψει (αν είναι από αυτές που μαγειρεύουν) ειδάλλως να παραγγείλει (αν είναι σαν εμένα) και τέλος, να πάρει και δώρο στον καλό της. Επίσης υπολόγισε λίγο τη φαιά ουσία που χαλάει τουλάχιστον μια βδομάδα πριν για να πείσει έξυπνα και χωρίς να φανεί πολύ άσχημο τον αγαπημένο της να μην φανεί τσιγκούνης στο δώρο που θα της πάρει αλλά και το σάλιο που θα χαλάσει μια βδομάδα μετά τη γιορτή μουρμουρίζοντας στις φίλες της για το δώρο που δεν της πήρε ο τύπος ή για το ακατάλληλο του δώρου.

Δεν είναι ότι είμαι κατά του Valentine’s day… Όχι, όχι … ίσα ίσα που ακούγεται πολύ ωραίο σαν θεματικό για μια χοροεσπερίδα του γυμνασίου-λυκείου. Αλλά μέχρι εκεί. Οι εν τω βάθει ρομαντικές ψυχές περνάνε καλά και χωρίς αυτή.

o Πολέμαρχος:

Ααααααχ…14 Φεβρουαρίου. Παγκόσμια γιορτή των ερωτευμένων! Μια μέρα εξιλεωτική όπου αγανακτισμένα, καταπιεσμένα και ταλαιπωρημένα ζευγάρια καταφέρνουν επιτέλους κάθε 365 μέρες να ζήσουν ένα μαγευτικό συναίσθημα… Τον έρωτα! Ένα συναίσθημα που χάνεται μέσα στο χρόνο και που σίγουρα υπολειτουργεί όντας θύμα της καθημερινότητας μας.

Πόσοι από εμάς δε θα ήθελαν να ζήσουν ονειρικές στιγμές συναισθηματικής θαλπωρής με το έτερον τους ήμισυ, όμως λόγω των ακατάπαυστων αθλητικών γεγονότων που κυριαρχούν στις μέρες μας για τους άντρες και των αμέτρητων ΣΟΒΑΡΩΝ σκηνικών που είναι αναγκασμένες να αναλύσουν και να επιλύσουν στους καφέδες τους οι γυναίκες, τελικά όλο αυτό έρχεται σε 2η μοίρα;

Πόσοι είναι αυτοί που κλαίγονται ότι η σχέση τους δεν πάει άλλο, καθώς έχει επέλθει κορεσμός και πόσες είναι αυτές που μοιρολογούν ολομερής πως ο άνθρωπος με τον οποίο επέλεξαν να ενωθούν ψυχή τε και σώματι, δεν τις καταλαβαίνει πλέον και δεν τους αφήνει χώρο* να αναπνεύσουν;

Α2  

 

Ε λοιπόν αγαπητοί αναγνώστες μη στεναχωριέστε και μην απελπίζεστε, καθώς η ανθρωπότητα έχει μεριμνήσει για εμάς πριν από εμάς! Γιατί κάθε 14 Φλεβάρη ο Άγιος Βαλεντίνος φέρνει πρωτοποριακές τεχνοτροπίες και λύσεις για όλα τα γούστα!

Σου δίνει την ευκαιρία να βγεις μόνος σου με την κοπέλα σου (η οποία τις φίλες της δεν τις αποχωρίζεται ούτε στα γενέθλια σου) και σου αναγνωρίζει το δικαίωμα να πεις στα φιλαράκια σου πως δεν έχει  5x5 σήμερα, ούτε FIFA σήμερα είναι η μέρα μας! Τόσο απλά.

Θα βγείτε μαζί (τα δυο σας), θα πάτε σινεμά να δείτε τις 50 αποχρώσεις του κ@λου, θα δειπνήσετε σε ένα εστιατόριο στο οποίο αναλύοντας την ταινία που είδατε θα ανέβει η libido και θα καταλήξετε στο κρεβάτι, όπου αυτή τη φορά δεν θα κάνετε sex αλλά  ”Ερωτα”… Και το τριαντάφυλλο που είναι ρε Πολέμαρχε; A ναι ρε μ@λ@κ@ το τριαντάφυλλο. Παραλίγο να το ξεχάσω. Το χεις κρυμμένο κάτω από το κρεβάτι και με το που τελειώνεις τον πρώτο γύρο του ”Ερωτα”, της χαϊδεύεις το προσωπάκι με αυτό και την ευχαριστείς για την μαγευτική αυτή βραδιά που ζήσατε! Κάπου εκεί ξεκινά και ο 2ος γύρος…

Και μετά;

Τι μετά; Δεν έχει μετά. ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΑΛΙ!
Α8

*Χώρος: Είναι κάτι άυλο που στο μυαλό μιας γυναίκας δεν έχει μονάδα μέτρησης και δεν προσδιορίζεται, μπορεί να είναι από 1 τετραγωνικό μέτρο έως ένα ολόκληρο ηλιακό σύστημα.

Α: Μωρό μου τι θα κάνουμε το Σάββατο; Θα σε δω;
Γ: Δεν ξέρω μωράκι μου γιατί παίζει να έρθει από το σπίτι η Μαρία η οποία τσακώθηκε με τους δικούς της και χρειάζεται στήριξη τώρα!
A: Εντάξει μωρό μου…
Γ: Βασικά μωράκι μου το Σάββατο είναι του Αγίου Βαλεντίνου 🙂
A: A ναι το χα ξεχάσει
Γ: Ε εντάξει καρδούλα μου τότε δεν παίζει να μη σε δω το Σάββατο 🙂
Α: Και η Μαρία ζωή μου ;
Γ: Ε κάτι θα βρω να της πω της Μαρίας… Στην τελική θα κανονίσω να την δω όλη την άλλη βδομάδα 🙂 <3

Μαρίνα Κυβελέα:

Σήμερα Αγίου Βαλεντίνου. Γιορτή των ερωτευμένων.

Α5

Όλα είναι τόσο όμορφα. Ηλιόλουστη μέρα αν όχι στο παραθύρι σου, τότε έστω στο παραθύρι της καρδιάς σου. 14 Φλεβάρη…
Ξυπνάς και χαμογελάς με το πρωινό σου μήνυμα… εξομολογήσεις αγάπης, εκτίμησης, τρυφερότητας και η μέρα συνεχίζει κάπως έτσι.
Στους δρόμους κοστουμάτοι με ανθοδέσμες, συμμαθητές σου με γλυκανάλατες καρτούλες συνοδευόμενες από σοκολατάκια lacta, και αυτό το ήλιθιο χαμόγελο επειδή ξόδεψε μια φορά 5 ευρώ να κάνει το δωράκι του, ο γλυκούλης.

Α4

Τα μαγαζιά είναι φορτωμένα από ζευγαράκια που εκφράζουν τον έρωτα τους με κάθε βλέμμα και χειρονομία, ενώ την προηγούμενη μέρα τσακώνονταν γιατί το κινητό σήμανε κατειλημμένο ή δεν άρεσε στη μανδάμ το ηλεκτρίκ πουλόβερ.
Αλλά δεν τους νοιάζει…Γιατί σήμερα πρέπει να γιορτάσουν… οφείλουν να τα ξεχάσουν όλα και να θυμηθούν την αγάπη τους, ότι ο Θεός τους έπλασε μαζί, ότι μαζί δε κάνουν και χώρια δε μπορούνε… ότι δε μπορούν να ζήσουν ο ένας χωρίς τον άλλον. Απο αύριο πάλι η κασετούλα.

Που θα σε πάει Μαίρη ο Γιώργος του Αγίου Βαλεντίνου;
Τι δώρο σου πήρε για τη γιορτή των ερωτευμένων;
Μα καλά εσείς δεν πηγαίνατε για τελειωμό;
Αχ μωρέ ο καλός μου, τα είχε οργανώσει όλα.
Μου πήρε μια καρδούλα για το λαιμό.
Ε ναι ντάξει, αλλά τα βρίσκουμε πάντα στο τέλος (Μαίρη 16 χρονών).

Αγίου Βαλεντίνου… Η άσπρη μέρα… Για σένα; Αχ συγνώμη…για εσάς;

Μα και βέβαια χαίρομαι πολύ για σένα, ή μάλλον θα χαρώ αν διαπιστώσω somehow πόσο IQ σου απέμεινε…

Είναι όντως η άσπρη μέρα….των ανθοπώληδων, των ζαχαροπλαστείων, των φο μπιζού, της τζαζ, της durex.

Μια φορά δικιά σας δε τη λες. Εμπορική γιορτή τη λες… μπας και δει άσπρη μέρα κάνας ταπεινός επιχειρηματίας και ανακάμψει η οικονομία.

Γιατί εσύ καλή μου σήμερα περίμενες να δεις αν ο άλλος σε αγαπάει και σε εκτιμάει; Τα χθεσινά παραπονάκια τα ξέχασες. Μα ναι βέβαια ένα αρκουδάκι τα λύνει όλα…

Και σύ κλασσικέ Έλληνα άντρα 17-24, σήμερα σου πρόκοψε να αγοράσεις δωράκι για να εκφράσεις τα εσώψυχά σου.

Wake up μικρά μου υποχείρια. Πού πήγε ο έρωτας;

Είδαμε πολλές ταινίες και περιμένουμε μια στο χρόνο να ζήσουμε λίγο απ’ το notebook; Ναι οκ δε θέλω να σε στεναχωρήσω, δε ζεις σε ταινία, γι αυτό ό,τι όμορφο νιώθεις εκδήλωνέ το καθημερινά, για να μη χρειάζεται να ακούμε 5 στις 7 της βδομάδες το πόσο incomplete αισθάνεσαι από τα φυσιολογικά προβλήματα της σχέσης σου, επειδή έτυχε να μη τα έχεις με τον πλασματικό Ryan Gosling.

Απ την άλλη αν είσαι μόνη σαν το λεμόνι κάτσε με τη ρομπίτσα σου σπίτι, παρέα με τη φιλενάδα και 2 κούπες τσάι στο κρεβάτι, με μυξομάντιλα να βλαστημάς που δεν είναι όλοι σαν τον Chad Micheal Murray στη σύγχρονη σταχτοΜπούτα.

ΓΙΑΤΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΑΣ.

Υ.Γ: το κείμενο αυτό απευθύνεται σε ηλικίες μετά γυμνασιακής εκπαίδευσης, που έχουν λίγο μυαλό και δεν συνεπάγεται ότι γράφηκε από μια χωρισμένη, χολισμένη-που δε ξέρει τι εστί έρως-στρίγκλα. Απεναντίας. Για λίγο πιο νηφάλια μυαλά, cheers!

α3

 

 Το άρθρο αυτό είναι σατιρικό και οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα,
γεγονότα και καταστάσεις είναι εντελώς συμπτωματική…

Τι; Το παίζεις αγαπούλα και βρίσκεις τα όσα ειπώθηκαν ειρωνικά προς το άτομο σου.
Πολύ καλά κάνεις. Σου αξίζει #αι_σιχτίρι

Σχόλια