Επιμέλεια: ο Πολέμαρχος

H Borussia Dortmund είναι μια από τις πιο αγαπημένες και συμπαθής γερμανικές ομάδες στο ελληνικό κοινό, κερδίζοντας μάλιστα με την εικόνα της και την ποδοσφαιρική της νοοτροπία, τον σεβασμό ολόκληρου του φίλαθλου κόσμου.

Υδρύθηκε το 1909 και από το 1963 (όπου η Bundesliga έγινε επαγγελματική) μετράει 5 πρωταθλήματα Γερμανίας (1995, 1996, 2002, 2011, 2012), 3 κύπελλα ( 1965, 1989, 2012), 5 super cup ( 1989, 1995, 1996, 2008, 2013), 1 Champions League (1997), 1 κύπελλο κυπελλούχων ( 1966) και 1 Διηπειτωρικό (1997).

Μπορεί τα παραπάνω τρόπαια να μην είναι και τόσα πολλά, όμως όπως έχει πει κατά το παρελθόν και ο προπονητής, ο αρχιτέκτονας και η κολόνα της ομάδας Jurgen Klopp…

”όποιος θέλει να παίρνει πρωταθλήματα ας γίνει Bayern…”

Η Borussia φημίζεται σε όλο τον πλανήτη για 3 πράγματα:

To πολύ όμορφο και γρήγορο ποδόσφαιρο που παίζει (θα παρακαλούσα πολύ να δείτε το video, ειδικά οι μπαλαδόφατσες).

Τον εκκεντρικό (μόνο με την καλή την έννοια), δουλευταρά και προπάντων δίκαιο προπονητή της Jurgen Klopp (από το 2008 στο τιμόνι της ομάδας).

Και τους εντυπωσιακούς οπαδούς της (δείτε το video, θα πάθετε πλάκα).

Aυτή είναι η επιτυχημένη μαγιά και το τρίπτυχο της επιτυχίας για τους κιτρινόμαυρους της Γερμανίας  τα τελευταία 20 χρόνια, που τους καθιστά πλέον τον κακό δαίμονα της Bayern Munchen, σε ότι αφορά την ανταγωνιστικότητα στο εγχώριο πρωτάθλημα και όχι μόνο…

Φέτος όμως τα πράγματα δεν ξεκίνησαν καθόλου καλά για την Borussia…

Η ομάδα έχει αποδυναμωθεί αρκετά καθώς πολλά από τα αστέρια της φεύγουν για μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά club, φέρνοντας κατά καιρούς στα ταμεία του συλλόγου διόλου ευκαταφρόνητα ποσά, όπως τα 37εκ ευρώ που έφερε ο Μario Gotze με την μεταγραφή του στη Bayern.

Τι λέγαμε όμως; Α ναι! Κρίση.

Η ομάδα δεν ξεκίνησε καθόλου καλά φέτος, όμως ο κόσμος της παρά τα πολλά ανεπιτυχή αποτελέσματα, στάθηκε δίπλα της, δεν την άφησε λεπτό από τα μάτια του, με αποτέλεσμα ο τεχνικός της ομάδας κάποια στιγμή να τους βγάλει το καπέλο.

H βαθμολογική της εικόνα με το τέλος του Α’ γύρου ήταν αυτή

classifica-bundesliga

Αυτό είχε σαν συνέπεια στην τελευταία εντός έδρας ήττα από την Αugsburg F.C., οι φίλοι των κιτρινόμαυρων να γιουχάρουν για την αγωνιστική κατάντια της. Έτσι λοιπόν αποφασίστηκε από την Ο-ΜΑ-ΔΑ να πάνε στο πέταλο των φανατικών οι  αρχηγοί της (ο Weidenfeller με τον Hummels) και να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Η αγανάκτηση των φίλων της Dortmund ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα τους, όμως ακόμα και έτσι εξέφραζαν τα παράπονα τους στους 2 ποδοσφαιριστές κόσμια και σε συνθήκες διαλόγου, ενώ στην απέναντι μεριά οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές μαζί με το προπονητικό team περίμεναν με αγωνία το πόρισμα των συζητήσεων.

Δεν ξέρουμε τι είπαν οι 2 μεριές εκείνο το απόγευμα. Σημασία πάντως έχει το αποτέλεσμα. Και το αποτέλεσμα ήταν από την επόμενη κιόλας βδομάδα οι ιθύνοντες του συλλόγου να ανανεώσουν το συμβόλαιο του εναπομείναντος  αστεριού Marco Reus κάνοντας τον, τον πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή που φόρεσε ποτέ τη φανέλα της ομάδας. Οι συμπαίχτες του θα μπορούσαν να ξεκινήσουν τις γκρίνιες αντ’ αυτού όμως τον αποθέωσαν και τον στήριξαν. Και ο Ηγέτης ανταπέδωσε. Στο γήπεδο!

Η ομάδα της Βεστφαλίας τις επόμενες 3 αγωνιστικές πέτυχε το 3/3, πήρε 9 βαθμούς και ξεκόλλησε από την ζώνη του υποβιβασμού.
Σήμερα το μεσημέρι (16:30 ώρα Ελλάδος) πιθανόν στο πιο σημαντικό παιχνίδι που έχει δώσει τον τελευταίο χρόνο, αγωνίζεται με αντίπαλο τη Schalke 04 με αποκλειστικό της στόχο την νίκη, όπου θα την φέρει στους 7 πόντους διαφορά από την πρώτη τετράδα και την έξοδο στο Champions League.

Η Dortmund ίσως είναι ο μοναδικός σύλλογος στον πλανήτη Γη όπου Προπονητής, Διοίκηση, Ποδοσφαιριστές και Οπαδοί είναι δεμένοι όλοι μαζί σαν μια ΓΡΟΘΙΆ. Ξέρουν τι θέλουν να πάρουν ο ένας από τον άλλον, όπως επίσης ξέρουν και τι πρέπει να δώσουν ο ένας για τον άλλον. Δεν γνωρίζουμε αν θα τα καταφέρουν σήμερα. Τους το ευχόμαστε ολόψυχα! Όπως και να έχει πάντως τους ευχαριστούμε γιατί υπάρχουν, τους ευχαριστούμε γιατί είναι αυτοί που είναι και τους ευχαριστούμε γιατί αυτό που μας αποδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία είναι πως….

”ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ”

  Κατά τη διάρκεια όλης αυτής την κρίσης ακούστηκαν πάρα πολλά. Πως ο Reus ετοιμάζεται το καλοκαίρι για άλλες πολιτείες, πως ο Klopp θέλει να σηκωθεί και να τα παρατήσει  όλα και πολλά άλλα τέτοια. Σιγά μην άφηναν αυτοί οι δυο την μεγάλη τους αγάπη Τώρα στα Δύσκολα. Μέσα τους είναι πολύ Dortmund και πολύ τίμιοι για να έκαναν κάτι τέτοιο.

Έμειναν, θα πολεμήσουν και θα νικήσουν!

2.bild_ klopp2_1731845a

Σχόλια