Στο ίδιο πνεύμα με το προηγούμενο άρθρο, το θέμα του παρόντος είναι τα anime με θέμα το φαγητό. Είδος anime που ανθεί την τελευταία δεκαετία.

1)Yakitate Japan

Βασισμένο στο ομώνυμο manga, που βραβεύτηκε το 2003 με το βραβείο Shogakukan Manga στην κατηγορία shonen, το anime των 69 επεισοδίων είναι ο παράδεισος του θαμώνα των φούρνων. Ψωμιά, κρουασάν, κέικ και άλλα πολλά αρτοπαρασκευάσματα κοσμούν το απολαυστικότατο αυτό anime. Επίσης, αν είσαι γνώστης του είδους shonen και της ιαπωνικής θα το απολαύσεις ακόμα περισσότερο χάρη στα απίστευτα λογοπαίγνια και την σάτιρα για τα shonen anime και manga.

2)Toriko

Ένα anime που πραγματικά δύσκολα μπορεί να περιγράψει κανείς, το Toriko τοποθετείται σε έναν κόσμο που χωρίζεται σε αυτόν των Ανθρώπων και σε αυτόν των Γκουρμέ. Ο Toriko, ο πρωταγωνιστής, είναι ένας κυνηγός Γκουρμέ που φιλοδοξεί να βρει σπάνια κρέατα για να μαγειρέψει ενώ παράλληλα πολεμά τους Γκουρμέ που θέλουν να ελέγξουν όλη την παραγωγή τροφών. Καταλάβατε για περί τίνος anime πρόκειται, έτσι;

 

3)Silver Spoon

Ο Yugo Hachiken φοιτά σε μία αγροτική σχολή πηγαίνοντας κόντρα στην θέληση του επιτακτικού πατέρα του. Δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα να ακολουθήσει ανάλογη καριέρα και χωρίς να έχει υπολογίσει πόσο δύσκολη σχολή είναι, μπλέκεται σε διάφορες περιπέτειες. Το anime ασχολείται όχι μόνο με το φαγητό, αλλά και την προέλευσή του. Από την mangaka του Fullmetal Alchemist, Hiromu Arakawa, με 22 επεισόδια και πολύ καλές κριτικές, το Silver Spoon θα γεμίσει την ζωή σας με φαγητό.

 

4)Ristorante Paradiso

Anime παραγωγής 2005, βασισμένο σε ομώνυμο manga, το Ristorante Paradiso ακολουθεί μία νέα κοπέλα και την προσπάθεια της να γίνει chef στο ιταλικό εστιατόριο του φίλου της μητέρας της. Ένα shoujo άνιμε με πολύ διακριτικό και χαλαρωτικό ύφος, είναι κατάλληλο για ώρες που θέλεις να ηρεμήσεις.

rp1

5) Antique Bakery

Το ομώνυμο manga, εκδόθηκε το 1999 και από τότε σημείωσε τρομερή επιτυχία. Πολυβραβευμένο και διασκευασμένο σε σειρά και ταινία, το Antique Bakery λογικό θα ήταν να γίνει και anime. Τα γλυκά θα ενώσουν ανθρώπους τελείως διαφορετικούς μεταξύ τους με σκοπό την επιτυχία του ζαχαροπλαστείου Antique Bakery, ενώ παράλληλα θα βλέπουμε σαν παρατηρητές άτομα από διαφορετικά υπόβαθρα και τρόπους ζωής να απολαμβάνουν με το ίδιο πάθος τις γλυκές δημιουργίες του ζαχαροπλαστείου προσφέροντας μια ματιά στα απωθημένα τους, τα μυστικά τους, τους πόθους τους.

ab1

6)Yumeiro Patisserie

Ένα anime κυρίως για μικρά παιδιά, το Yumeiro Patisserie, μας γνωρίζει την Ichigo που το μόνο που ξέρει να κάνει καλά είναι να φτιάχνει γλυκά. Με τις ευχές των γονιών της πηγαίνει σε μία ιδιωτική και απαιτητική σχολή για να εκπληρώσει το όνειρό της με την βοήθεια των νεράιδων της σοκολάτας , της βανίλιας, της καραμέλας και άλλων γλυκών γεύσεων. Ένα χαριτωμένο άνιμε, με εξίσου χαριτωμένο sequel, Yumeiro Patisserie SP Professional, στο οποίο βλέπουμε την Ichigo να εξελίσσει την καριέρα της, θα σας χαρίσει μάλλον πολλές λιγούρες.

tumblr_lpl8n34SRR1qfx32ro1_500

tumblr_mgmea4QwNo1roluzro1_500

7)Bonjour Koiaji Patisserie

Ακολουθώντας το ίδιο μοτίβο, το anime που προοριζόταν κανονικά για ηλεκτρονικό παιχνίδι, με 24 πεντάλεπτα επεισόδια, ακολουθεί την Sayuri Haruno και την φοίτηση της σε μία απαιτητική σχολή ζαχαροπλαστικής περιτριγυρισμένη από ένα χαρέμι ωραίων αγοριών. Anime για τα μάτια και το στομάχι, ύψιστο trigger για όσους είναι σε αποχή από την ζάχαρη.

pat 1pat 2pat 3

 

Τέλος, ακόμα και να σας φτάνουν αυτά τα anime, θα ήθελα να παραθέσω το επερχόμενο Food Wars: Shokugeki No Soma που θα κάνει πρεμιέρα στην Ιαπωνία τον Απρίλιο του 2015. Ο παθιασμένος με την μαγειρική, Soma Yukihira θα πρέπει να αντέξει τον σκληρό ανταγωνισμό σε μια σχολή μαγειρικής όπου μόνο το 10% καταφέρνει να αποφοιτήσει. Βασισμένο σε ένα manga του οποίου η δημοτικότητα παρατηρεί συνεχή άνοδο, το anime έχει υψηλά κριτήρια να εκπληρώσει.

Σχόλια