Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος για τις 17.15 μ.μ την Τετάρτη 16/1/15.  Δεύτερος αγώνας για το νέο έτος και όπως είναι φυσιολογικό,  οι ομάδες ήθελαν να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα, η καθεμία για τους δικούς της  αγωνιστικούς  λόγους.

 

Ο ηλιόλουστος καιρός και η σχετικά καλή θερμοκρασία στη Λεωφόρο  Αλεξάνδρας, ήταν  ιδανικοί  σύμμαχοι  των  δύο  ομάδων  για  την  καλύτερη  απόδοσή  τους.  Οι δημοσιογράφοι  έχουν  πάρει  τις  θέσεις  τους  στα  δημοσιογραφικά  θεωρεία,  οι υπεύθυνοι  της  στατιστικής  διευθετούν τις  τελευταίες  λεπτομέρειες  για  την  ομαλή καταγραφή των  δεδομένων  και  οργανωτικά  όλα είναι  έτοιμα για  την  έναρξη του αγώνα περίπου τριάντα λεπτά (30΄) πριν την έναρξη του αγώνα. Ο κόσμος έξω από το γήπεδο ικανοποιητικός, σε σχέση με την ώρα και την ημέρα του αγώνα,   συζητάει  για  την  αγαπημένη  του  ομάδα,  τα  προβλήματα,  τις αδυναμίες και τα πλεονεκτήματα της σε αυτό το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος μιας και προχθές ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος. Οι γύρω καφετέριες λοιπόν, έχουν πάρει φωτιά τα μηχανήματα του καφέ αλλά και τα.. κάρβουνα όπου οι φίλαθλοι και οπαδο ίπρομηθεύονται τα απαραίτητα..σουβλάκια.  Απόλυτα δικαιολογημένοι βέβαια αφού η εργάσιμη μέρα σε συνδυασμό με την έναρξη διεξαγωγής του αγώνα βοηθούσε σε κάτι τέτοιο.  Οι  ενδεκάδες  μοιράζονται  στα  δημοσιογραφικά  θεωρεία  περίπου  σαράντα λεπτά (40΄) πριν την έναρξη του αγώνα και οι διαδικασίες για την μετάδοσή τους από το επίσημο κανάλι Novasports ακολουθούνται πιστά.

WP_000601

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού επιλέγει παίχτες στην άμυνα , οι οποίοι έχουν κρατήσει ανέπαφη την εστία του για τέσσερις (4) αγωνιστικές, στο κέντρο παίχτες οι οποίοι προσφέρουν ταχύτητα και τρεξίματα στην ανάπτυξη και την λειτουργία της άμυνας της ομάδας και στην επίθεση τον καλύτερο επιθετικό  της ομάδας, τον  Μάρκους Μπεργκ.

Από  την  άλλη  ο  Λεβαδειακός  κατεβαίνει  με  ένα  σχήμα  γνώριμο.  Ο  Βαγγέλης Μάντζιος είναι στην κορυφή της επίθεσης, ο Ορτέγκα και ο Νικολακάκης στα άκρατης άμυνας όπου δεσπόζει η παρουσία του υψηλού Τομάς. Την πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα του Λεβαδειακού έκανε ο Μιλιάζες ερχόμενος από τον Ο.Φ.Η.

Ο Παναθηναικός ήταν ανώτερoς αγωνιστικά από τον Λεβαδειακό σχεδόν σε όλη την διάρκεια  του  αγώνα  όπου  μόνο  στα  τελευταία  πέντε  (5)  λεπτά  προσπάθησε  να απειλείσει. Η προσπάθεια του Λεβαδειακού ήταν κυρίως να διασφαλίσει το μηδέν στην άμυνα και δεν βγήκε μπροστά αφού δεν ήταν εύκολο από την αρχή να βγει και να απειλείσει τον  Παναθηναϊκό γιατί όταν ο Παναθηναϊκός βρει χώρους μπορεί να σε σκοτώσει όπως δήλωσε ο προπονητής του Λεβαδειακού κος  Σάββας Παντελίδης στην συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα.

Ο  Παναθηναϊκός  νίκησε,  λοιπόν,  με  1-0  παίζοντας  κατά  διαστήματα  πολύ οργανωμένο  ποδόσφαιρο  αλλά  του  έλειπε  το  κάτι  παραπάνω  στην  τελευταία προσπάθεια. Οι τρεις βαθμοί της νίκης μπήκαν στο σακούλι και δίνουν ώθηση στην ομάδα του Γιάννη Αναστασίου για το δύσκολο ματς αύριο στην Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο.  Από  την  άλλη  πλευρά  ο  Λεβαδειακός  ήξερε  τι  θα  αντιμετωπίσει  και προφανώς η ήττα από τον Παναθηναϊκό δεν ήταν εκτός προγράμματος ή ήττα από κάποιον άμεσο ανταγωνιστή. Άλλωστε οι δύο ομάδες έχουν διαφορετικούς στόχους η καθεμιά.

WP_000604

Το  Frapress.gr  θέλει  να  ευχαριστήσει  την  Π.Α.Ε  Παναθηναικός  για  την  φιλοξενία  της  στα  δημοσιογραφικά  θεωρεία  και  υπόσχεται  όσο  περισσότερες παρουσίες σε αθλητικά γεγονότα και όπου μας επιτρέπεται.

 

Του Παναγιώτη Διαμαντόπουλου 

Σχόλια