Πρέπει να είμαι ο μοναδικός αρθρογράφος που κάνει πρόλογο αφότου έχει τελείωσει το άρθρο του. Στην αρχή σκέφτηκα να πω οτι πριν απο 2 ημέρες έβγαλα 25 ευρώ απο την τράπεζα και 15 απο αυτά τα μετέφερα στην Ελβετία και άλλα 10 τα επένδυσα στο χρηματιστήριο Φρανκφούρτης. Θα το σχολίαζα και άλλο αυτό, αλλά έγραψα τόσες σελίδες παρακάτω που υπερέβη τον εαυτό μου. Είδη Ελλήνων ψηφοφόρων λοιπόν και η ξεφτίλα τελειωμό δεν έχει. Διαβασέ με, για εσένα γράφω.

1. H σούπερ Γιαγιά

ψηφοφορος σουπερ γιαγιαΗ σούπερ γιαγιά είναι παραδοσιακή και συνάμα μοντέρνα, συνδυάζει τουίτερ και λατέρνα (είμαι χορατατζής).  Γιαγιάκα το ξέρω οτι είσαι μαζί με την νεολαία και το εννοείς, αλλα οι ιστορικές καταβολές της οικογένειας, σου βάζουν ιδιαίτερους φραγμούς και είναι κατανοητό.

ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ: Νουδού

Ξέχασα να πω οτι θα είναι η πρώτη των πρώτων που θα εισέλθει στο παραβάν μιας και έχει ξυπνήσει απο τις 5μιση, άρμεξε τις κότες, τάϊσε τον νεροχήτη, έπλυνε τις κατσίκες, μάζεψε τα αβγά του σκύλου και στις 8 ακριβώς βρισκόταν έξω ακριβώς απο το σχολειό. Θα τραπεί σε φυγή για να προλάβει την πρώτη κλήρωση του ΚΙΝΟ.

    2. Αμετανόητος

ψηφοφορος αμετανοητος

Ο αμετανόητος είναι ακόμα μεθυσμένος απο τον ήλιο. Δεν ξεχνάει τον Ανδρέα που «ειναι ο μπαμπάς τους», δε δέχεται κουβέντα για ποιός κατέστρεψε τη χώρα και τον ακούς να έρχεται απο μακριά τιλυγμένος με μια σημαία του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ και με τον ύμνο της Πασοκάρας (εμφύλια αντίφαση θα το χαρακτήριζα το σκηνικό) να συνοδεύει ευλαβικά το κάθε του βήμα. Θα σου πει ιστορίες για την 9η Απριλίου του 2000 που ήταν απο τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής του και που μπαίνει σε σύγκριση μόνο με τότε που είχε πάει στην Πάτρα για την ομιλία του Ανδρέα και ο «ηγέτης» του έσφιξε το χέρι. Θα χαιρετήσει και άλλους συντρόφους, μια σύντομη συζήτηση επιβάλλεται, θα τους διακόψει για λίγο ο ψηφοφόρος «Απειλούμενο είδος» (που θα κάνει μια άκυρη ερώτηση του στυλ, ¨που είναι η τουαλέτα¨) θα βρίσει εγκάρδια παλιούς και νέους Δεξιούς ενώ και με τους πρώην συναγωνιστές δεν έχει και την καλύτερη σχέση.

ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ: ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ ή πολύ δύσκολα ΠΑΣΟΚ (αν έχει ακόμα την επίτιμη θέση πρασινοφρουρού) η μπογιά του συγκεκριμένου κόμματος έχει ξεβάψει και ο Αμετανόητος δεν είναι κάνας βλάκας να στηρίζει αυτούς που τα ταμεία τους στερέψανε.

provata pasok

3. Ο Ταξιτζίαρχος

ψηφοφορος ταξιτζης

Ο Λεωνίδας ΡΕ, στο χε πει, δε θα ψηφίσει σε αυτές τις εκλογές. Τι επιμένεις και ρωτάς; Ειλικρινά είσαι πολύ βλάκας που νομίζεις οτι ο Λεωνίδας είναι εδώ επειδή αποφάσισε να ψηφίσει στις 4 το μεσημέρι, ενώ απλά ήλθε για να γελάσει με τα χάλια σου (σας).

Αλλά ας τα πάρουμε με τη σειρά. Θυμάσαι τότε που δεν έβρισκες αλλού να παρκάρεις και αποφάσισες να κάνεις την πιο δύσκολη απόπειρα παρκαρίσματος στη ζωή σου; Ποιος ήταν ακριβώς απο πίσω σου και περίμενε υπομονετικά τρία ολόκληρα δευτερόλεπτα, πρωτού χρησιμοποιήσει πέντε επιθετικούς προσδιορισμόυς σε μια φράση και δέκα ρήματα για ένα υποκείμενο, προκειμένου να ακούσεις τι έκανε η τάδε προγιαγιά σου σε μια κακόφημη γειτονία πριν απο είκοσι δεκαετίες; Σε αφήνω να το σκεφτείς.

Ο Λεωνίδας είναι ταξιτζής. Κανονικά δε θα ψήφιζε σήμερα αλλά το μεσημέρι πριν κοιμηθεί του έβγαλε στο γιουτούμπ, στη λίστα των προτεινόμενων, εκείνο το βίντεο που «ο Ηλίας του 16ου (κελιού) βαράει και καλά τους κάνει» οπότε πήγε να ψηφίσει στα κρυφά. Του την έκανες όμως εσύ που σε κορόϊδευε χθες στη πλατεία οτι πας να ψηφίσεις σε στημένες εκλογές και αντί να περιμένεις να πας στο εκλογικό κέντρο κάποια άλλη ώρα βρήκες να πέσεις πάνω του!

Καταλαβαίνεις πως ναι μεν  τα πράγματα παίρνουν μια άσχημη τροπή όσο αφορά τη διάθεση του ταξιτζή να ψηφίσει, αλλά εσύ απο την άλλη θα τα ξαναακούσεις.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ:  Διάλεξε όλα τα ψηφοδέλτια πριν μπεις στο παραβάν γιατί ο Λεωνίδαρος θα στην πει που αφήνεις απ΄εξω τους Συνεχιστές του Καποδίστρια και παίρνεις μέσα ψηφοδέλτιο Νουδού.

ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ: Έτσι όπως ήλθαν τα πράγματα ευτυχώς δε θα ψηφίσει.

ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΖΕ: Χρυσά αβγά ή Καημένο.

4. Το Φάντασμα

ψηφοφορος 10, το φαντασμα

Το φάντασμα είναι μια περίπλοκη περίπτωση που απασχολεί όλους τους μυημένους τους είδους, ενώ παράλληλα προκαλεί σοκ στην εφορευτική επιτροπή. Κανείς δεν τον είδε, κανείς δεν άκουσε για αυτόν, κι όμως, φαίνεται πως κάποια μυστήρια φιγούρα, κατα τη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος για όλη την επιτροπή, κατάφερε να ασκήσει τα εκλογικά του δικαιώματα καταρρίπτοντας τους νόμους της λογικής και της φύσης. Έντρομοι οι έφοροι προσπαθούν να καταλάβουν πως λείπει ένας παραπάνω φάκελος απο τα θρανία τους, ενώ στον κατάλογο των ψηφοφόρων την θέση ενός ονόματος έχει καταλάβει το απόλυτο κενό, χωρίς να έχει σβηστεί και να διαγραφεί τίποτα!

ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ:

5. η Αντιμνημονιακιά

ψηφοφορος αντιμνημονιακια

H old school νοικοκυρά με τον πλάστη, σε μια έκδοση «Αγανακτισμένη». Η αντιμνημονιακιά το πήρε απόφαση εδώ και καιρό πως δεν πάει αλλό και γι΄αυτό οι Έλληνες θα πρέπει να επαναστατήσουμε για την ελευθερία μας. Όταν ψηφίζαμε Πασοκ βέβαια όλα ήταν καλά και μη τολμήσεις να της πεις για τον Ανδρέα ή ακόμα και για τον Γιωργάκη που «τον εφάγαν τα συστήματα» . Θα παραπονεθεί για το μέλλον των παιδιών της, των δικών της παιδιών, γιατί του γείτονα είναι χαζά ενω τα δικά της προκομένα.

ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ: Τσύριζα ή ΑεροψεΚαμμένους

6. ο Οπαδός

ψηφοφορος οπαδος

Γνωστός στον κοινωνικό του περίγυρο και ως Spike, ή Jim. Δε θέλεις πολλά πολλά με τον οπαδό. Πριν αφήσει το μηχανάκι ακριβώς έξω απο την πόρτα του λυόμενου οπου ψηφίζει, του έρχονται νοσταλγικά πίσω του παιδικές εικόνες απο το σχολείο, τότε που έδειρε τον τάδε καθηγητή στη δευτέρα δημοτικού, τότε που αγόρασε τη πρώτη του σιδερογροθιά και πολλά άλλα. Έρχεται αγριεμένος αναπολώντας καταστάσεις, παρόλο που δεν έχει και τον χρόνο να το κάνει αυτό, μιας και θα πρέπει να θυμάται τι του είπε ο πρόεδρος να ψηφίσει (στη περίπτωση που συνδυάζει διασκέδαση με επάγγελμα…). Βγαίνει και σε γυναικεία έκδοση, όπως Δέσποινα «η ντου» κτλ κτλ.

ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ: Αν είναι Αεκ ξέρει τι δε θα ψηφίσει, αν είναι Παναθηναικός υπάρχει περίπτωση να ψηφίσει Παναθηναικό Κίνημα και αν είναι γαύρος θα ψηφίσει Ανατολάκη. Σε περίπτωση που είναι φανατικός οπαδός του Θρασύβουλου (μεγάλη μερίδα του πληθυσμού) ενδέχεται να ψηφίσει ΚΙΝΗΜΑ ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α.

 

7. Η Ντένη Μαρκορά

ψηφοφορος ντενη

Είναι μια ομάδα μόνη της, υπάρχουν λίγες σαν και αυτήν αλλά ΠΡΕΠΕΙ να αναφερθώ στο συγκεκριμένο είδος. Ψηφίζει στο πρώτο Πειραματικό στο Κολωνάκι. Κατά την είσοδο της αποθεώνεται απο τον κόσμο, παρόλο που δεν έχει βάλει υποψηφιότητα και παρά τις πιέσεις που δέχθηκε απο όλα τα κόμματα. Ξέρει τους πάντες, απο την καθαρίστρια της γειτονιάς που αποφάσισε να βάλει μαϊμου γούνα για να ψηφίσει, μέχρι το πρωτοπαλίκαρο-σωματοφύλακα του τάδε υποψήφιου βουλευτή. Θα ψηφίσει με στυλ θα αποχωρήσει με στυλ και στο δρόμο θα ρίξει και μια μούντζα και ένα στυλάτο μπινελίκωμα στον βιαστικό περαστικό που παρολίγον να της πατήσει τα prada. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε οδεύει για καφέ στο Ντα Κάπο με τη Νινέτα.

ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ: Δεν έχω ιδέα. Τρολάρει το σύμπαν ψηφίζοντας Κουβέλη; Ποιος μπορεί να αποκλείσει και το Παναθηναικό Κίνημα;

 

8. Απειλούμενο είδος

ψηφοφορος 1 σκιπι

Πρόκειται για τον πολύ συμπαθητικό αλλά συνάμα και επικίνδυνο συνάνθρωπο μας που θα κοιτάζει μια ώρα τα ψηφοδέλτια, που θα παραπονεθεί γιατί δε βάζουν χρώμα στον ήλιο του Πασοκ, που θα ρωτήσει πόσους σταυρούς «βάζουμε», πού τους βάζουμε αλλα και τι είναι ο σταυρός. Κάνει μια γύρα όλες τις μικρές ομάδες ανθρώπων που έχουν μαζευτεί και μιλάνε μεταξύ τους και τους κοιτάει με το περίεργο και αχανές βλέμα ενός serial killer. Δε θα σου μιλήσει, μην τον ρωτήσεις τι θα ψηφίσει (ούτε ο ίδιος ξέρει), στη τελική θα κάνει τσεκ ιν στο τάδε δημοτικό σχολείο θα βγεί μια σέλφι με τη συμπαθεστάτη κυρία απο την εφορευτική επιτροπή και αυτό ήταν.

ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ: Δε θα ψηφίσει.

 

9 Το walking dead

ψηφοφορος walking

Ο συγκεκριμένος ψηφοφόρος είναι ο «Αλέξη δαγκωτό να φύγουν τα λαμόγια». Απο τότε που τον θυμάσαι ήταν τόσο αποφασισμένος για το τι θα ψηφίσει που πάντα εκείνη τη μέρα δάγκωνε και το ψηφοδέλτιο (αντί για το μολυβένιο σφαιρίδιο). Απο τα πολλά δαγκώματα θα έκανε καριέρα στο Walking dead και σίγουρα θα ήταν απο τα τελευταία εναπομείναντα ζόμπι της σειράς.

*Για όσους δε γνωρίζουν τι είναι τα γουόκινγκ ντεντ έχω να πω , πως καλύτερα να μην έχεις πολλές απορίες, γενικώς. Όπως και να ΄χει, ζόμπι που δαγκΑνουν επι 24ώρου βάσεως σε μια καλοστημένη Αμερικάνη σειρά.

ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ: Αλέξη δαγκωτό. Να φύγουν τα λαμόγια.

10 Ο Κεβιν Σπεισι

ψηφοφορος κεβιν

Ο Κέβιν Σπέισι σου κάνει την τιμή που είναι αυτό το όμορφο πρωινό μαζί σου. Στα αλήθεια τώρα πόσο συχνά βλέπεις έναν γνωστό πολιτικό- πρώην υπουργό απο κοντά; Επιμένει να έχει σαν εκλογικό τμήμα τη Βήτα Αθηνών ή Πειραιά (γιατί προφανώς υπάρχουν αρκετά πρόβατα διατεθειμένα να τον ψηφίσουν) και εσύ φτωχέ πληβείε που είσαι απο Περιστέρι ή Κερατσίνι έχεις την τιμή να ψηφίζεις πριν απο τον Υπουργό! Τι τιμή θεε μου!!! Κάτσε να του πω ένα γεια! Κάνε πιο εκεί ρε συ, ώπα φιλαράκι για πλάκα το είπα δεν ήξερα πως ήσουν ο μπράβος του κύριου υπουργού μας.

ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ: Πασοκ ή Νουδου

11. Ο νεολαιος.

Ουσιαστικά υπάρχουν τρία είδη νεολαίων:

Το πρώτο είναι αυτό που παίρνει τη γραμμή απο την οικογένεια και τέλος. Οι κομματικές καταβολές της οικογένειας δεν του επιτρέπουν ούτε καν να σκεφτεί να ψηφίσει- παραδείγματος χάρη- πρώτη φορά αριστερά, και αυτό γιατί το βράδυ θα έπρεπε να βρεί νέο κατάλυμα για να κοιμηθεί, μιας και στο σπίτι θα ήταν πια ανεπιθύμητος.

ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ: Νού-δού ή Κάπα Κάπα

Δεύτερο είδος νεολαίου ειναι αυτός που θα κάνει ακριβώς το αντίθετο με τον απο πάνω και θα ψηφίσει με βάση το τι δε θα ψησίσει η οικογένεια, για να μάθουν αυτοί να του πηγαίνουν κόντρα! Το συγκεκριμένο είδος θα το παρατηρήσεις να βγάζει σέλφι με την κάλπη και τα ψηφοδέλτια πριν πάρει τη μεγάλη απόφαση.

ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ: Μάλλον Τσύριζα, κακά τα ψέματα.

Τρίτο και τελευταίο είδος, το πιο ενοχλητικό, είναι ο συνειδητοποιημένος, που ξέρει τις προτάσεις των κομμάτων, ξέρει πάνω κάτω την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και θα ψηφίσει βάση συνείδησης για το καλό του τόπου. Ενοχλητικός και αδιάφορος για τη συγκεκριμένη λίστα.

ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ: Οτιδήποτε πλην Χρυσής Αυγής.

 

12. Ο Ρομπέν των σταυρών

ψηφοφορος παραλιας

Τρία συστατικά χρείαζεται κανείς για να γίνει ο Ρομπέν των σταυρών: Κατ΄αρχάς να μην αποκλείεις το ενδεχόμενο να έχεις ζήσει και προηγούμενες ζωές και σε μια απο αυτές να ήσουν ο Ρομπέν των δασών. Κατα δεύτερον: Να έχεις περάσει μια ολόκληρη ημέρα στο εκλογικό κέντρο (ίσως ως μέλος εφορευτικής επιτροπής, που δε το εύχομαι σε κανέναν, αλλά μάλλον μόνο σε κακούς ανθρώπους γιατί αλλιώς κινδυνεύουμε εμείς οι καλοί να συμμετάσχουμε στην όλη διαδικασία). Κατα τρίτον: Έχοντας πια την προδιάθεση να σώσεις τον κόσμο βιώνοντας παράλληλα τις πιο άσχημες συνθήκες εργασίας γραφείου, να σκεφτείς το ενδεχόμενο όχι μόνο να ψηφίσεις σήμερα, αλλά και να αλλάξεις τον κόσμο όλο κατεβαίνοντας στις επόμενες εκλογές!

Σκουπίζεις ένα ρυάκι ιδρώτα. Παρόλο που ήσουν εξ αρχής τους δόγματος: «είμαι εδώ αλλά δεν ψηφίζω», το ξανασκέφτεσαι το συζητάς με άλλους ανθρώπους οι οποίοι μόλις πριν απο λίγο είχαν αποκρούσει επιτυχώς προσπάθεια αεροψεκασμού στον εναέριο χώρο του χωριού.  Καταλήγεις στη μεγάλη απόφαση: του χρόνου (που δεν έχει εκλογές, άσχετο αυτό) θα σώσω την Ελλάδα!

ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΣΥΡΕΣΑΙ; Αυτά τα «μπράβο Δημήτρη» απο τους ψεκασμένους (εμένα δε με έπεισαν οτι απέκρουσαν ολόκληρη επίθεση Νεφελίμ), να μου το θυμηθείς σε μπελάδες θα σε φέρουν.

ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ: Σύριζα μωρέ νταξ.

provata nd

13. Του Βοτανικού ο μάγκας

ψηφοφορος μαγκας

Το καλύτερο παιδί, αν και τις απατεωνιές του τις έχει κάνει εδώ που τα λέμε. Μάγκας και κιμπάρης ο Αρίστος το λεβεντόπαιδο, επειδή είναι λαϊκός και μέχρι πρότινος δούλευε στην οικοδομή και τώρα στην ιχθυόσκαλα δε θέλει και πολλά πολλά με τους κυριλάδες, αλλά ρε συ την καλημέρα του θα την πει γιατί δεν είναι σκατόψυχος σαν τον πουά οικολόγο απο κάτω.

ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ: Κουκουέ

 

14. Το μοντέλο

sss

Είσαι ο απο πάνω άτυχος τύπος (“Ρομπέν των σταυρών”), που απο όλο τον δήμο βρήκαν εσένα να βάλουν στην εφορευτική. Ένα αχ αναφωνίζεις ανα τακτά διαστήματα, ένα αχ δυσφορίας, απελπισίας, αδιαθεσίας, ποτε_θα_τελειωσουμ-ίας.

Και τότε εμφανίζεται το μοντέλο, η ζωή αποκτά και πάλι νόημα. Το αχ πλέον είναι βαθύ και διαφορετικό. Μη χαίρεσαι, έχεις ακουστά για τον νόμο του Μέρφυ; Προβλέπω καμιά εκατοστή μουστακαλήδες μετά απο την Ιρίνα Σεϊχσλάμοβα.

ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ (το μοντέλο): Ο,τι και να ψηφίσει φίλε, μας έδωσε μια ανάσα ζωής.

ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ, ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ: Μμμμ για ΠΑΣΟΚ την κόβω.

15. Ο πρόσεξε τι θα ψηφίσεις

ψηφοφορος προσεξε

Kλασικός Έλληνας πατέρας που δεν έχει αφήσει το δεύτερο είδος «νεολαίου» που αναλύσαμε πιο πάνω να πάει μόνο του στην κάλπη. Ο πατέρας είναι νευριασμένος γιατί δεν έχει πιάσει παραλίγο την Γκλάντμπαχ στο στοίχημα, ο γιος (ή η κόρη) στο Κυριακάτικο τραπέζι αποφάσισε να του εναντιωθεί μια ώρα πριν πάνε να ψηφίσουν, οπότε εδώ που τα λέμε δε θέλει και πολύ ο άνθρωπος. Το αστείο είναι οτι το τέκνο μπορεί να νευρίασε με τον πατέρα για άσχετο λόγο (π.χ γιατί δε θα του πάρει το νέο i phone) οπότε και απείλησε πως «εγώ δε ψηφίζω νδ» σαν σωστό πολιτικοποιημένο και συνειδητοποιημένο ον. Καταλαβαίνεις φυσικά πως ο μπαμπάς δε μπορούσε να το ρισκάρει… Το καταλαβαίνεις, έτσι;

*Υπάρχει και η πιθανότητα η οικογένεια να ήταν έτοιμη να ψηφίσει «για πρώτη φορά αριστερά» οπότε το διακύβευμα μαζί με το ούζο που κοπάνησε ο γέρος λίγο πιο πριν, δίνουν ακόμα πιο δυνατό χτύπημα στα ρεφλέξ του.

Το δεύτερο αστείο είναι οτι μπορεί να έφερε τον γιο ή και την κόρη μέχρι το εκλογικό κέντρο ουρλιάζοντας και τελικά να τους ανάγκασε να ψηφίσουν ο,τι ήθελε ΟΜΩΣ απο τη σύγχυση μπορεί να ξεχάσει να ψηφίσει ο ίδιος!

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Ακούγονται ρε γείτονα οι απειλές, μαζέψου.

ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ: Νουδου ή Σύριζα

16. Πουά οικολόγος- χειροκροτητής Λαζόπουλου

ψηφοφορος χειρ ψηφοφορος χει 2

Άμα σε πετύχει και του ανοίξεις συζήτηση, την έκατσες. Αν σου ανοίξει συζήτηση, (είσαι ευγενικός και δε μπορείς να αποφεύγεις ανθρώπους έτσι απλά) την έκατσες. Αν σε δει να συζητάς και θελήσει να παρέμβει, την κάτσατε. Γενικώς δεν έχω και την καλύτερη άποψη για έναν που είναι φανατικός Λαζοπουλικός και θα ψηφίσει ένα απίθανο κόμμα στις εκλογές γιατί είναι χίπστερ της πολιτικής. Δε μπορείς να συζητήσεις μαζί του γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να τα ξέρεις καλύτερα απο αυτόν, έχει την εκνευριστική ειρωνία ενός κομπλεξικού και ξέρει απ΄εξω τη συνθήκη του Μάαστριχτ, του Δουβλίνο 1,2 και 3-0, καλώς τα παιδιά.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Τον αφήνεις να ολοκληρώσει τον οχετό της σκέψης του και του λες ένα «δίκιο έχεις σε πολλά, αλλά είσαι λιγο απόλυτος» ή αν δεν είσαι μακάκας σαν εμένα και απλά τον κλείνεις:

ανωμαλους

ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ: Οικολόγους Φούξια

17. Ο φιλόσοφος

Αφήνω για το τέλος τη πιο συμπαθητική και συνάμα αδιάφορη για αυτό το άρθρο, ομάδα. Ο Φιλόσοφος είναι απο 60 και πάνω, ήσυχος και χαμογελάστος. Θα συνομιλήσει με φίλους και λοιπούς, θα ψηφίσει, και με αγωνία θα περιμένει τα αποτελέσματα για το μέλλον των παιδιών όλης της Ελλάδας. Δε είναι εμπορική η συγκεκριμένη ομάδα, αλλά είναι η πιο ωραία κατ΄εμε και με αυτήν κλείνω.

ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ: Η ουσία είναι οτι ο,τι και να ψηφίσει θα το κάνει επειδή θέλει το καλό της χώρας του και όχι της τσέπης του ή της τσέπης των παιδιών του. Θα ψηφίσει και αυτό έχει σημασία.

 

Υ.γ Oι εκλογές γίνονται για να δούμε αν είναι σωστές οι δημοσκοπήσεις. Robert Trout.

 

Αυτά!

Σχόλια