Επιμέλεια: Ευαγγελία Δημηνάκη

Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

 

Unbroken (Kοινωνική)

Σκηνοθεσία: Angelina Jolie

Hθοποιοί: Matthew Crocker, Jack O’Connel, Domhnall Gleeson

H βιογραφία του αθλητή στίβου Lous Zemperini o οποίος νίκησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, κατόρθωσε να επιβιώσει από αεροπορικό δυστύχημα, επιπλέοντας σε μια σχεδία επί 47 μέρες, πριν τον ανακαλύψουν οι Ιάπωνες και τον στείλουν σε στρατόπεδο αιχμαλώτων πολέμου μέχρι την ηρωική επιστροφή του στην πατρίδα.

Δείτε το τρέιλερ.

 

Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης (Κωμωδία)

Σκηνοθεσία: Βασίλης Μυριανθόπουλος

Hθοποιοί: Μαρία Γεωργιάδου, Μπέττυ Μαγγιρα, Κλέλια Ρένεση, Ρένια Λουιζίδου

Μια θεότρελη κωμωδία καταστάσεων που σκιαγραφεί τις πιο αστείες καθημερινές τρέλες. Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο επιτυχημένο θεατρικό έργο του Άκη Δήμου.

Δείτε το τρέιλερ.

 

Big Eyes

Σκηνοθεσία: Tim Burton

Hθοποιοί: Amy Adams, Krysten Ritter, Christopher Waltz, Jason Schwatzman

H ζωή της επιτυχημένης ζωγράφου Μargaret Keane, η οποία έγινε διάσημη με τους πίνακες που αναπαριστούσαν γυναίκες και παιδιά με τεράστια λυπημένα μάτια. Η ιστορία ήθελε τους πίνακες να προέρχονται από τον σύζυγο της, Walter Keane, μέχρι που η μακροχρόνια δικαστική διαμάχη δικαίωσε την ταλαντούχο ζωγράφο.

Δείτε το τρέιλερ.

 

Into the Woods

Σκηνοθεσία: Rob Marshall

Hθοποίοι: Emily Blunt, Anna Kendrick, Daniel Huttlestone, James Corden

Καθώς ξετυλίγονται οι περιπέτειες της Σταχτοπούτας, της Κοκκινοσκουφίτσας, του Τζακ -και της φασολιάς του- και της Ραπουνζέλ, παρακολουθούμε παράλληλα την αστεία και συγκινητική ιστορία ενός φούρναρη και της γυναίκας του, που στην προσπάθεια τους να αποκτήσουν παιδί, οι οποίοι μπλέκουν στα δίχτυα μιας Κακιάς Μάγισσας που τους καταριέται.

Δείτε το τρέιλερ.

 

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

 

Big Bad Wolves (Θρίλερ)

Σκηνοθεσία: Navot Papushado

Ηθοποιοί: Tzahi Grad, Lior Ashkenazi, Rotem Keihman

Μια σειρά από βίαιες δολοφονίες κοριτσιών διασταυρώνει τις ζωές τριών αντρών. Ο πατέρας του τελευταίου θύματος αναζητά εκδίκηση, ένας αυτόκλητος αστυνομικός λειτουργεί εκτός των ορίων του νόμου και ο βασικός ύποπτος, ένας δάσκαλος θρησκευτικών, πέφτει στα χέρια τους.

Δείτε το τρέιλερ.

 

The Imitation Game (Bιογραφική)

Σκηνοθεσία: Morten Tyldum

Hθοποιοί: Benedict Cumberbatch, Keira Knigtley, Matthew Goode

H βιογραφία του μαθηματικού κι αναλυτή Alan Turing o οποίος συνέλήφθη για “απρεπή συμπεριφορά”, μία κατηγορία που αργότερα θα οδηγούσε στην καταδίκη του με την κατηγορία της ομοφυλοφιλίας.

Δείτε το τρέιλερ.

 

Mr Turner (Bιογραφική)

Σκηνοθεσία: Mike Leigh

Ηθοποιοί: Timothy Spall, Paul Jesson, Dorothy Atkinson, Marion Bailey

Ο σπουδαίος Βρετανός σκηνοθέτης Mike Leigh, επιστρέφει στα βιογραφικά δράματα εποχής με τη συγκλονιστική αποτύπωση της ζωής του μεγαλύτερου ίσως Βρετανού εικαστικού όλων των εποχών, του ξεχωριστού J.M.W. Turner.

Δείτε το τρέιλερ.

 

Λυσσα Κακια (Koινωνική)

Σκηνοθεσία: Nίκος Ζερβός

Ηθοποιοί: Ζωή Ζέρβα, Βίκυ Κουλιανού, Γιώργος Καραμίχος, Γιάννης Ζουγανέλης

Στη νέα του ταινία ο Νίκος Ζερβός, εστιάζει στον χώρο της υποκριτικής. Είναι οι ιστορίες κάποιων νέων ανθρώπων που φοιτούν σε μια σχολή ηθοποιίας.

Δείτε το τρέιλερ.

 

A Family Affair (Bιογραφική)

Σκηνοθεσία: Aγγελική Αριστομενοπούλου

Hθοποιοί: Οικογένεια Ξυλούρη

3 γενιές μουσικών σε 2 ηπείρους. Η θρυλική οικογένεια Ξυλούρη σε ένα μουσικό road trip από τα Ανώγεια της Κρήτης ως τη Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Δείτε το τρέιλερ.

 

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

 

Βegin Again (Αισθηματική)

Σκηνοθεσία: John Carney

Hθοποιοί: Keira Knightley, Mark Ruffalo, Adam Levine, James Corden

Ο Dan είναι ένα πρώην υψηλό στέλεχος δισκογραφικής εταιρίας, που μόλις έχει δει την καριέρα του να καταρρέει. Η Greta (Keira Knightley) είναι μία τραγουδίστρια που μόλις έχει χωρίσει από τον ροκ σταρ φίλο της και προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της. Όταν οι δυο τους θα συναντηθούνε μία νέα συνεργασία – φιλία θα ξεκινήσει σε ένα μουσικό ταξίδι στους δρόμους της Νέας Υόρκης

Δείτε το τρέιλερ.

 

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

 

Love Rosie (Aισθηματική)

Σκηνοθεσία: Christian Ditter

Hθοποιοί: Sam Claffin, Lily Collins, Suki Waterhouse

Η Ρόζι και ο Άλεξ είναι καλύτεροι φίλοι από 5 χρονών. Μεγαλώνουν μαζί, φλερτάρουν και ενθουσιάζονται, μέχρι τη στιγμή που αναγκάζονται να χωριστούν, μιας και ο Άλεξ θα μετακομίσει για σπουδές, από το Δουβλίνο στην Αμερική. Μπορεί η φιλία τους να αντέξει μέσα στα χρόνια και από τόσο μακριά;

Δείτε το τρέιλερ.

 

American Sniper (Περιπέτεια)

Σκηνοθεσία: Clint Eastwood

Ηθοποιοί: Bradley Cooper, Salah Salea, Kyle Gallner, Ben Reed

Ο Chris Kyle είναι ο πιο φονικός ελεύθερος σκοπευτής στην στρατιωτική ιστορία των ΗΠΑ. Το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό τον στέλνει στο Ιράκ με μία μόνο αποστολή: να προστατεύσει τους συμπατριώτες και συμπολεμιστές του…

Δείτε το τρέιλερ.

Σχόλια