Μαρία Τσιμάρα

Ο αέρας του σασπένς κατέκλυζε την ατμόσφαιρα κατά ένα ανεξήγητο τρόπο.

Ούσα λάτρης των μυστηριωδών καταστάσεων, όταν ανακάλυψα το mysteries ένιωσα μια απίστευτη περιέργεια να το γνωρίσω ιδίοις όμασι. Πρόκειται, λοιπόν, για μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Το να αισθάνεσαι, έστω και για μία μόνο ώρα την αδρεναλίνη του να είσαι ”κατάσκοπος” και να εξερευνάς μια άλυτη υπόθεση μυστηρίου, είναι κάτι παραπάνω από ενδιαφέρον.

Όμως, θα ήθελα να πω λίγα λόγια σχετικά με την ώρα που περάσαμε μέσα στο δωμάτιο μυστηρίου. Αρχικά, με εξέπληξε ευχάριστα η ρετρό διακόσμηση του δωματίου. Ο αέρας του σασπένς κατέκλυζε την ατμόσφαιρα κατά ένα ανεξήγητο τρόπο. Όταν αρχίσαμε σιγά σιγά να βρίσκουμε στοιχεία  σχετικά με την υπόθεση που ερευνούσαμε, όσο παράδοξο κι αν φαίνεται, ένιωθα μια μικρή υπερηφάνεια να γεννιέται μέσα μου για τα μικρά κατορθώματά μας. Ακόμα και τις στιγμές που κόλλαγε το μυαλό μας σε, ίσως χαζά πράγματα, αν και αισθανόμουν πραγματικά εκνευρισμό, κατά βάθος το ευχαριστιόμουν, και το ερώτημα που υπήρχε στο μυαλό μου ήταν: ” Ένας πραγματικός ντετέκτιβ τι θα έκανε τώρα; Θα τα παράταγε; Ούτε και μείς!” Ενώνοντας όλο και περισσότερα κομμάτια του παζλ, συνθέτοντας τα δεδομένα που βρίσκαμε, και πλησιάζοντας στην επίλυση του μυστηρίου, για κάποιες στιγμές είχα ταυτιστεί απόλυτα με τον ρόλο που μου είχε ανατεθεί.

Δεν θα πω παραπάνω, όμως γιατί πιστεύω πως ο καλύτερος τρόπος του να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται, είναι να επισκεφτείτε και εσείς τα δωμάτια μυστηρίου! Πιστέψτε με και δεν θα χάσετε!!

Myst eries

Χρήστος Ρούκος

Ήταν η πρώτη μου φορά σε κάτι τέτοιο και σίγουρα πλέον όχι η τελευταία.

Ήταν Πέμπτη απόγευμα. Κατευθυνόμουν προς το μετρό του Ευαγγελισμού όπου στα εκδοτήρια είχα ραντεβού με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, τον Αντώνη, τη Δανάη, τη Μαρία και τη Δήμητρα. Αφού κανείς μας δεν άργησε με το που συναντηθήκαμε αρχίσαμε την πορεία μας προς το Mysteries.gr. Το μέρος βρισκόταν πολύ κοντά στον σταθμό του μετρό και δεν αργήσαμε καθόλου να πάμε. Η υποδοχή από τα μέλη του Mysteries.gr αλλά και από τον ίδιο τον εμπνευστή του ήταν εκπληκτική. Ήταν σε όλη τη διάρκεια της παραμονής μας εκεί πρόσχαροι και πολύ φιλικοί. Αφού μας εξήγησε λοιπόν κάποια πράγματα σχετικά με το δωμάτιο μυστηρίου που είχαμε επιλέξει η πράκτορας Φοίνιξ (μας είπε κιόλας πως κι εμείς κάποια στιγμή στο μέλλον θα διαλέγαμε τα δικά μας nicknames) χωρίς να χάσουμε καθόλου χρόνο κλειστήκαμε οι 5 μας στο δωμάτιο για 1 ολόκληρη ώρα όπως ακριβώς προβλεπόταν από τους κανόνες του παιχνιδιού. Αρχίσαμε πολύ δυνατά και στο πρώτο 20λεπτο είχαμε ήδη ανακαλύψει σημαντικά στοιχεία γύρω από την υπόθεσή μας. Η συνέχεια δεν ήταν τόσο καλή καθώς κολλήσαμε σε κάποια πραγματάκια χάνοντας έτσι πολύτιμο χρόνο.

Τελικά, με το πέρας του χρόνου καταφέραμε να βρούμε τη λύση για ένα από τα δυο μυστήρια που έπρεπε να ανακαλύψουμε. Η εμπειρία ήταν μοναδική ειδικά για κάποιον που δεν είχε ξαναπάει σε κάτι αντίστοιχο ποτέ. Ήταν η πρώτη μου φορά σε κάτι τέτοιο και σίγουρα πλέον όχι η τελευταία. Συμβουλεύω όλους τους αναγνώστες μας να επισκεφτούν το Mysteries.gr ειδικά αν είναι και φανς των δωματίων μυστηρίου και όχι των δωματίων αποδράσεως όπως μας τόνισε ο εμπνευστής της ιδέας και ειδικότερα να επιλέξουν την υπόθεση The Lost Girl καθώς τα έσπασε. Τέλος, να κλείσω λέγοντας πως η ιδέα είναι 100 % Ελληνική και δεν αποτελεί μεταφορά από το εξωτερικό στην Ελλάδα και πως μια επίσκεψη στο Mysteries.gr είναι ένας καλός και δημιουργικός τρόπος για να περάσεις την ώρα σου.

My st e r i e s

Αντώνης Μαντζαβίνος

Η έκπληξη είναι ότι οι εκπλήξεις δε σταματάνε.

Σε αντίθεση με τους συμπαίχτες μου εγώ πρόσφατα είχα ήδη βιώσει την εμπειρία. Τουλάχιστον έτσι νόμιζα. Γρήγορα συνειδητοποίησα ότι το δωμάτιο μυστηρίου του mysteries.gr είναι διαφορετικό από το δωμάτιο απόδρασης που είχα βρεθεί. Η επίλυση του γρίφου βήμα βήμα, είναι αυτό που πραγματικά προσδίδει και άλλο μυστήριο, γιατί σου εμφανίζει και άλλα στοιχεία. Η πάντα φοβερή ομάδα του mysteries αναλαμβάνει να σας βοηθήσει, αν το ζητήσετε, καθώς για τους σκληροπυρηνικούς υπάρχει και το Sherlock Mode που *απαγορεύει τις βοήθειες*.

Συνολικά ήμασταν 5 άτομα και στην αρχή βρίσκαμε συνεχώς νέα στοιχεία. Η έκπληξη είναι ότι οι εκπλήξεις δε σταματάνε. Δε χρειάζεται να είναι όλοι οι παίκτες ευφυείς στο παιχνίδι. Προσωπικά πιστεύω ότι χρειάζεσαι μία καλή μίξη ανθρώπων με συγκεκριμένα στοιχεία ο καθένας για να λύσεις το μυστήριο. Αν φυσικά θέλεις αυτό, καθώς πολλοί πάνε για τον χαβαλέ και πιστέψτε με είναι κάτι περισσότερο από δεδομένο ότι θα περάσετε καλά. Ο καλύτερος συνδυασμός είναι η ομάδα να έχει τα εξής χαρακτηριστικά, κάποιος που θα είναι lone wolf, τον φίλο σας διάνοια (τον θέλετε στην ομάδα), ένα Νομικάριο, καθώς είναι πραγματικά εξαιρετικό το πόσο απλά και πρακτικά σκέφτονται.

Εμείς επισκεφτήκαμε το “The Lost Girl” αλλά νομίζω γρήγορα θα επιστρέψουμε και για το άλλο σούπερ-ουάου δωμάτιο που λέγεται “The Scientist of dreams”.

Για περισσότερες πληροφορίες περιμένετε σύντομα την αποκλειστική συνέντευξη που έδωσαν οι ιθύνοντες του Mysteries στο Frapress! Μέχρι τότε επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα του Mysteries.

Πληροφορίες

Για περισσότερα σχετικά με το Mysteries.gr, αλλά και για να μάθεις τι πραγματικά είναι ένα δωμάτιο μυστηρίου επισκεφτείτε:

  • το επίσημο webpage εδώ,
  • το Facebook fanpage εδώ και
  • δες ένα εισαγωγικό video εδώ.

Σελίδες: 1 2

Σχόλια

1 2