Άλλη μια χρονιά οικονομικής ταλαιπωρίας αποτελεί παρελθόν για τον Έλληνα πολίτη. Το 2014 δεν άλλαξε τίποτα (προς το καλύτερο τουλάχιστον) σε σχέση με το δύσκολο 2013 και το χειρότερο από όλα είναι πως για ακόμη μια χρονιά, τα αθλητικά δρώμενα εντός των συνόρων μας, δεν μπόρεσαν να μας φτιάξουν την διάθεση (εξαίρεση η εθνική στο Μουντιάλ) ή έστω να μας χαλαρώσουν από τον Γολγοθά της καθημερινότητας μας!

Ως Πολέμαρχος δεν θα μπορούσα να το αφήσω να περάσει έτσι όλο αυτό και αποφάσισα να σου κάνω μια μικρή ανασκόπηση -μια σύνοψη βρε αδερφέ- με αθλητικά γεγονότα (γνωστά ή άγνωστα, μεγάλα ή μικρά, για τα οποία άκουσες ή και δεν άκουσες ποτέ), που προσωπικά μου έφτιαξαν την διάθεση, με σημάδεψαν και με έκαναν να πω πραγματικά μέσα από την καρδιά μου, πως τελικά υπάρχει ελπίδα…
Σου τα παραθέτω ένα-ένα κρατώντας το καλύτερο (και αυτό που με επηρέασε θετικά περισσότερο από όλα) για το τέλος:

Κίνηση ανθρωπιάς από την Rayo Vallecano!
H Κάρμεν Αγιούζο Μαρτίνεθ είναι μια 85χρονη ισπανίδα που μετά από 50 χρόνια που ζούσε στο σπιτάκι της στο Βαγιέκας της Μαδρίτης, της έκαναν έξωση. Ο τοπικός σύλλογος της  Rayo Vallecano κινητοποιήθηκε άμεσα και με έξοδα της διοίκησης, των προπονητών και των ποδοσφαιριστών της ομάδας βρέθηκε η λύση και η γιαγιάκα πλέον έχει και πάλι μια στέγη, όπου μπορεί να ζήσει με αξιοπρέπεια και χωρίς στεναχώριες για το υπόλοιπο της ζωής της, υποστηρίζοντας την αγαπημένη της ομάδα. Την Rayo!

 

γιαγια ραγιο

Samy and Jay = L.F.E
Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια…

 

Όταν η δύναμη της ψυχής επικράτησε της καρδιάς…
Τον Ιούλιο του 2013 o Daniel Engelbrecht σε ηλικία 23 ετών κατέρρευσε κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα για την Γ΄ κατηγορία της Γερμανίας! Η καρδιά του τον είχε προδώσει. Οι γιατροί που τον εξέτασαν διέγνωσαν φλεγμονή στην καρδιά και μη φυσιολογικό καρδιακό παλμό. Στον επόμενο ενάμιση χρόνο που ακολούθησε υπέστη 3 εμφράγματα και 4 χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ του τοποθετήθηκε και ειδικός απινιδωτής μέσα στο στήθος! Όπως καταλαβαίνετε, του απαγορεύτηκε να παίζει μπάλα μέχρι και σε 5×5. Δεν το έβαλε κάτω!

Το φετινό Νοέμβριο επέστρεψε στην ενεργό δράση και μάλιστα μπαίνοντας ως αλλαγή στον αγώνα των Kickers Stuttgarter με την Wehen Wiesbaden για την Γ΄κατηγορία Γερμανίας, πέτυχε το νικητήριο τέρμα για την ομάδα του στις καθυστερήσεις! Στη διάθεση σας το τι επακολούθησε.

 “Ποτέ δεν θα κατάφερνα να συγχωρήσω τον εαυτό μου αν δεν έκανα την προσπάθεια να επιστρέψω”

Ο Daniel πετυχαίνοντας το νικητήριο αυτό τέρμα- όχι του αγώνα, αλλά της ζωής- απέδειξε σε όλους μας πως η δύναμη της Ψυχής είναι πολύ πιο δυνατή από εκείνη της καρδιάς και όπως έγραψε στο μπλουζάκι κάτω από την φανέλα του…

NICHTS IST UNMOGLICH
( TIΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ)


Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός. Μέσα στο μυαλό… κάτι Μαγικό!
Αγώνας μπάσκετ Euroleague. Οι γηπεδούχοι Σέρβοι τραγουδούν σε ελληνικά και σέρβικα, σύνθημα της αδελφοποιημένης-φιλοξενούμενης-ελληνικής ομάδας από τον Πειραιά. Πραγματικά ”ανατριχιαστικό”!

 Το μόνο που δεν είχα δει ήταν ήταν η εθνική Ελλάδος στην Βραζιλία. Ευλογημένος που το έζησα και αυτό!
Καημό το είχαμε να δούμε οι Έλληνες την εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, επιθετικό και ανοιχτό όπως κάνουν οι προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες της Ευρώπης, οι λατινοαμερικάνικες και οι αφρικανικές. Μια ζωή προσέχουμε τα νώτα μας παίζοντας έξυπνα, κλειστά και με φιλότιμο. Γιατί αυτό μας χαρακτηρίζει σαν έθνος. Στο Μουντιάλ της Βραζιλίας λοιπόν θέλοντας την νίκη και μόνο την νίκη με αντίπαλο την ομαδάρα της Ακτής Ελεφαντοστού (των Drogba, Toure και Gervinho), έγινε το απίστευτο! Σε ευχαριστώ Θεέ μου για όλα! Το είχαμε ανάγκη…

 

Για πάντα χαραγμένοι στις καρδιές μας!
Το 2014 ήταν μια σεζόν που πολλοί μεγάλοι θρύλοι και υπερασπιστές του ποδοσφαίρου αποφάσισαν να κρεμάσουν τα ”τιμημένα παπούτσια τους”. Ο Ryan Giggs, o Carles Puyol, o Thierry Henry, o Clarence Seedorf, o Javier Zanetti, o Γιώργος Καραγκούνης. Ποιος Γιώργος Καραγκούνης θα μας πεις ρε Πολέμαρχε που τολμάς να βάλεις τον ”Τυπάρα μας” σε αυτούς τους ημίθεους… Και όμως φίλε δεν το έκανα εγώ. Το έκανε η UEFA! Έφτιαξε ένα σύντομο βιντεάκι για να τιμήσει τους παραπάνω παιχταράδες και έβαλε μέσα σε αυτό και έναν Έλληνα ποδοσφαιριστή! Και στην προκειμένη περίπτωση δεν με νοιάζει τι λες ΕΣΥ. Με νοιάζει τι έκαναν ΑΥΤΟΙ!

Δες το βίντεο

Ryan+Giggs+Javier+Zanetti+Manchester+United+O2o_7IsIM-Wl Thierry+Henry+Carles+Puyol+Barcelona+v+Shakhtar+l0EzwoHxsPAl

karagounis_messi inzaghi-seedorf

Βαρέζε – Βίρτους Μπολόνια. Ρίψεις αντικειμένων φιλανθρωπικού χαρακτήρα σε αγώνα μπάσκετ!
Απλά απολάυστε το:

14-12-2014 και Φίλαθλοι των 2 ομάδων, με την επίτευξη του πρώτου καλαθιού στον αγώνα, πετούν κουκλάκια στον αγωνιστικό χώρο. Σκοπός τους ήταν όσα συγκεντρωθούν να τα παραδώσουν οι αθλητές των συλλόγων τους μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων, σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και οργανισμούς για τα παιδιά.

 

Και ήρθε η στιγμή του ανεπανάληπτου αγαπητέ αναγνώστη. Δεν ξέρω αν δάκρυσες με κάποιο από τα παραπάνω θέματα, όμως αυτή την στιγμή -και ειδικά αν είσαι ποδοσφαιρόφιλος- πήγαινε πάρε από μέσα χαρτομάντιλα!

 

Στις καρδιές μας δεν θα πέσει ΠΟΤΕ η Eintracht Braunschweig!
Η ομάδα σου αγαπητέ φίλε μου στην Ελλάδα, παίζει την παραμονή της στην κατηγορία την τελευταία αγωνιστική εκτός έδρας με τον αδιάφορο Λεβαδειακό και θέλει μόνο νίκη για να σωθεί. Τονίζω πως ο αντίπαλος είναι πλήρως αδιάφορος βαθμολογικά! Ηττάται καθαρά με σκορ 3-1 και τελικά υποβιβάζεται για 2 βαθμούς διαφορά. Τι θα έκανες; Ναι παιχταρά μου μη ντρέπεσαι και εγώ το ίδιο θα έκανα…

Για κοίτα τι έγινε στο βίντεο.

Η ομάδα υποβιβάστηκε όμως οι οπαδοί της (απλά να σας ενημερώσω πως πρόκειται για πολύ δυναμικούς οπαδούς στη Γερμανία) αναγνώρισαν πλήρως τις προσπάθειες των παιχτών και του προπονητή Torsten Lieberknecht, οι οποίοι πάλεψαν την παραμονή τους στην Bundesliga με το ίδιο σχεδόν ρόστερ που προβιβάστηκαν την προηγούμενη χρονιά από την 2nd Bundesliga.

Καλή αθλητική χρονιά να έχουμε αδέρφια με υγεία και αγάπη!

Σχόλια