Μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, η Βουλή διαλύθηκε και η χώρα οδεύει πλέον σε εθνικές εκλογές όπως ακριβώς ορίζει και το Ελληνικό Σύνταγμα. Οι εκλογές αυτές έχουν οριστεί για τις 25 του Γενάρη του 2015 και όλοι πλέον, κόμματα και πολιτικοί αρχηγοί, έχουν ριχτεί στη μάχη της ψήφου. Μια μάχη που προβλέπεται εξαιρετικά σκληρή καθώς οι εκλογές του 2015 ίσως να είναι οι πιο σημαντικές από την εποχή της Μεταπολίτευσης. Έτσι, λοιπόν, όπως λέω και στον τίτλο του άρθρου μου, έρχεται πλέον «η ώρα της κρίσης». Μια ώρα που όμως δεν απευθύνεται φυσικά σε όλους αλλά σε κάποιους. Σε όσους οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια της…σωτηρίας των δανειστών και τον ελληνικό λαό στην εξαθλίωση. Σε εκείνους που δεν τίμησαν τον όρκο που έδωσαν όταν ανέλαβαν τη διακυβέρνηση της Ελλάδας, να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των πολιτών της και να τηρήσουν όσα προβλέπει το Ελληνικό Σύνταγμα. Σε αυτούς που εβρισκόμενοι στην απέναντι όχθη, την αντιμνημονιακή, έχουν «επενδύσει» πάνω στην απελπισία του κόσμου και την ανάγκη να δει «άσπρη μέρα», ευελπιστώντας πως δε θα πέσουν και πάλι θύματα πολιτικής εξαπάτησης. Μα πάνω απ’ όλα στο σύνολο των Ελλήνων ψηφοφόρων που αυτή τη φορά και γνωρίζουν τι εστί μνημόνιο αλλά και ξέρουν τι θα σημάνει η αποχή από μια ακόμη εκλογική διαδικασία.

Η Μέρκελ και ο Σόιμπλε, η Λαγκάρντ και ο Τόμσεν γνωρίζουν πιο καλά από τον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα πως η βούληση του ελληνικού λαού θα είναι αυτή που τελικά θα υποχρεωθούν να σεβαστούν, ανεξάρτητα από τα εκβιαστικά τρικ και τις κινήσεις πανικού που σήμερα κάνουν, διαπιστώνοντας ότι κινδυνεύει να χαθεί το ελληνικό «φιλέτο» που χρησιμοποιούν ως πειραματόζωο, πριν περάσουν στα «σκληρά» της ιταλικής, της γαλλικής και της ισπανικής οικονομίας. Ήδη έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν κατά συρροή άρθρα σε διάφορα μεγάλα ειδησεογραφικά sites σε όλον τον πλανήτη για τις επιπτώσεις που θα έχει στην ελληνική οικονομία (και όχι μόνο) μια πιθανή αριστερή κυβέρνηση. Οι εκλογές αυτές θα πραγματοποιηθούν μέσα σε ένα κλίμα ακραίας πολιτικής πόλωσης αλλά και σε ένα κλίμα αλλεπάλληλων πολιτικών επιθέσεων και αντιπαραθέσεων μεταξύ των δυο μεγάλων κομμάτων. Γι’ αυτό και τούτες τις στιγμές απαιτείται από όλους τους Έλληνες η μέγιστη συσπείρωση και η μεγαλύτερη δυνατή αποφασιστικότητα ώστε να δοθεί στη νέα διακυβέρνηση της χώρας, όποια και αν είναι αυτή, η μέγιστη δύναμη που απαιτείται προκειμένου να είναι σε θέση να τη χρησιμοποιήσει θετικά για να επαναδιαπραγματευθεί τους όρους της επόμενης συμφωνίας. Υπολογίζοντας πρώτα τα συμφέροντα των Ελλήνων και εν συνεχεία τις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας. Αντιμετωπίζοντας πρώτα την ανθρωπιστική κρίση που καθημερινά οδηγεί δεκάδες ελληνικές οικογένειες στα όρια της φτώχειας και της εξαθλίωσης και εν συνεχεία τις παράλογες απαιτήσεις των τροϊκανών. Από τη στιγμή που η χώρα οδηγείται σε πρόωρες εθνικές εκλογές, ουδείς πλέον μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνωρίζει ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνει. Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι το υπέρτατο δικαίωμα που έχουν οι Έλληνες και το μοναδικό τους όπλο απέναντι σε όλους εκείνους που μέχρι τώρα αποφάσισαν και καθόρισαν το μέλλον των επόμενων γενεών, δίχως να έχουν τη λαϊκή νομιμοποίηση.

Επί 2,5 χρόνια τώρα, η κυβέρνηση έχει προβεί σε κατάφορες παραβιάσεις του Συντάγματος αλλά και στη λήψη δεκάδων αντιλαϊκών μέτρων που μόνο σκοπό είχαν να καταβαραθρώσουν την Ελληνική κοινωνία και να «χαϊδέψουν τ’ αυτιά» των δανειστών μας. Ο Ελληνικός λαός δεν αντέχει και δεν πρόκειται ν’ αντέξει άλλα μέτρα. Αφού έχει αφαιμαχθεί οικονομικά και ψυχικά κάποιοι του ζητούν για άλλη μια φορά με την ψήφο του να τους δώσει το έρεισμα έτσι ώστε να συνεχίσουν να τον εξαθλιώνουν. Γι’ αυτό, ήρθε πλέον η ώρα που ο Ελληνικός λαός πρέπει να δώσει ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους αυτούς που για πολιτικές σκοπιμότητες και προσωπικές ματαιοδοξίες κατέστησαν την Ελλάδα πειραματόζωο στα χέρια ξένων «υπαλλήλων». Μια ώρα δύσκολη για τον Ελληνικό λαό αλλά και παράλληλα μια ώρα ευθύνης και υψίστης σημασίας για όλους τους Έλληνες ανεξαιρέτως.

 

Η ώρα της κρίσεως έφτασε…

Ας ελπίσουμε, σύντομα, να έρθει και η ώρα της απόδοσης ευθυνών κατά εκείνων που οδήγησαν την Ελλάδα στα «χέρια» της Μέρκελ και των αδίστακτων τοκογλύφων του ΔΝΤ.

Σχόλια