Το πρόβλημα των αστέγων είναι ένα φαινόμενο που τυραννά τις μεγαλουπόλεις εδώ και χρόνια, με πλήθος ανθρώπων, οικονομικά καταρρακωμμένων ή τοξικομανών, να βρίσκονται στο έλεος των καιρικών φαινομένων και των ποικίλλων εξωτερικών συνθηκών. Διάφορες δράσεις φιλανθρωπικών οργανώσεων καθώς και μέτρα που λαμβάνονται από τους κεντρικούς δήμους των πόλεων αυτών έχουν καταφέρει να δώσουν πολλών μορφών βοήθεια στους ανθρώπους αυτούς, ενώ υπάρχουν χώροι για την φιλοξενία και την διατήρηση της προσωπικής τους υγιεινής καθώς και streetworkers του ΟΚΑΝΑ και της ΜΚΟ PRAKSIS που φροντίζουν να εντοπίζουν τους ανθρώπους που βρίσκονται χωρίς στέγη και να τους εφοδιάζουν με υπνόσακους και κουβέρτες, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης.
Το «ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΣΤΕΓΟΙ» είναι μια κίνηση που ξεκίνησε από τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης και περιέχει δράσεις ανθρώπων όπως dj, μουσικών και ηθοποιών που θα παρουσιάσουν δουλειές τους σε bar – καφέ της πόλης τα οποία αποφάσισαν να δωρίσουν τα έσοδα  που θα έχουν την Δευτέρα 12 Ιανουαρίου (την ημέρα δηλαδή που αυτές οι δράσεις θα λάβουν χώρα) για την αγορά τροφίμων και ειδών ανάγκης των αστέγων της συμπρωτεύουσας.

Τα bar τα οποία θα διαθέσουν τα έσοδα τους για αυτόν τον φιλανθρωπικό σκοπό είναι το Cocktail Bar, το La Doze, το Art House Gallery, το Urban, η Καντίνα Τροπικάνα, το the Bar (Panic Button) καθώς και το Urania Bar.

Οι μουσικοί και οι djs που θα συμμετέχουν είναι: ο Costis Senior Quarto Caratzias, ο Ντέμης Σαμαράς, ο Χρήστος Εξαρχόπουλος, ο Βασίλης Βασιλειάδης, ο Εβάγγελος Μολυβιάτης, ο Θωμάς Παπαχρήστου, ο Κωνσταντίνος Πολατίδης, ο Ιωάννης Πατελιώτης, ο Nikola Gala, ο Στέλιος Γαλατσόπουλος, ο Thanasis Gogas, ο Pablo Diskko, η Έλενα Αγγελίδου, ο Γιάννης Μελάς, ο Κώστας Κάππας, η Tania Ilo, ο Μανώλης Σταυρουλάκης, ο Petro Anatoli Paveza, ο Elias BrokenTempo, ο Στέλιος Παπαδόπουλος , Cult Battles, Killerzindisguize Secondera, The Speakeasies Swing Band, ο Jiles John, o Στέλιος Καραβίτης, ο Ison Non και ο Λεωνίδας Δεδέογλου, ενώ θα παρουσιαστεί και το κωμικό show «Ο χωρισμός σου, αγάπη μου» σε κείμενο Κυριάκου Βλάχου και σκηνοθεσία Μαρίας Λαφτσίδου, με τους: Γιάννη Μαστρογεωργίου, Κορνηλία Προκοπίου και Χρύσα Τσιτάκη.

Τον διοργανωτή (Χρήστο Εξαρχόπουλο) καθώς και νεότερα για την εν λόγω δράση θα βρείτε στο ομότιτλο event στο facebook, ενώ όσα μπαρ και μουσικοί θέλουν να συμμετέχουν με την παρουσία τους στο event μπορούν να επικοινωνήσουν με τον ίδιο εγκαίρως.

«Λέμε τέρμα στην χειρότερη μορφή βίας» είναι το μότο της δράσης. Βοήθησε κι εσύ με την παρουσία σου την Δευτέρα 12 Ιανουαρίου γιατί όσο περισσότεροι είμαστε, τόσο λιγότεροι υποφέρουν!

 

Σχόλια