francesco_totti_wallpaper_19_by_belthazor78-d5juemo

 

Όταν μιλάμε για ιταλικό ποδόσφαιρο, αυτόματα δύο είναι τα ονόματα ιταλών επιθετικών που μας έρχονται στο μυαλό και δεν είναι άλλα από αυτά των Αλεσσάντρο Ντελ Πιέρο και Φραντσέσκο Τότι φυσικά! Σήμερα θα μιλήσουμε για τον δεύτερο στη σειρά, καθώς πριν από λίγες εβδομάδες έσπασε άλλο ένα ρεκόρ, μετά από αυτό της συμπλήρωσης των 700 και πλέον συμμετοχών με τη φανέλα των τζιαλορόσσι το Μάρτιο του 2014, και αυτή τη φορά μάλιστα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, το Champions League.

 Την Τρίτη 25 Νοεμβρίου του 2014, το χρυσό παιδί όπως τον αποκαλούν οι “τιφόζι” της Ρόμα, έστησε τη στρογγυλή θεά έξω από την περιοχή και εκτέλεσε. Η ταχύτητα της μπάλας που κατέληξε στα δίχτυα του Ιγκόρ Ακινφέεφ καταγράφηκε στα 103 χλμ την ώρα. Καθόλου άσχημα για έναν “βετεράνο” που σε πείσμα όλων εξακολουθεί να πιστεύει στον εαυτό του και να ανταποκρίνεται σε τέτοιο βαθμό και μάλιστα σε τόσο υψηλό επίπεδο.

Το σημαντικότερο όλων όμως είναι ότι αυτό το γκολ-φάουλ ήταν ιστορικό. Με αυτό ο Τότι έγινε ο γηραιότερος που σκοράρει με στημένο εκτός περιοχής στην ιστορία του Champions League, σε ηλικία 38 ετών και 59 ημερών, ξεπερνώντας ένα ρεκόρ που κρατούσε κοντά πέντε χρόνια ο Ράιαν Γκιγκς, ο οποίος όταν είχε εκτελέσει ήταν 35 ετών και 305 ημερών.

 Εκτός αυτού, με αυτό το τέρμα κατάφερε να σπάσει ένα ακόμα ρεκόρ, καθώς έφτασε στην κορυφή της λίστας των γηραιότερων σκόρερ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για εφέτος. Το συγκλονιστικό όμως της υπόθεσης είναι ότι με αυτό τον τρόπο ο Ιταλός, έσπασε το δικό του ρεκόρ, καθώς είχε σκοράρει στο Μάντσεστερ κόντρα στη Σίτι στη φετινή φάση των ομίλων τον Σεπτέμβριο, σε ηλικία 38 ετών και 3 ημερών. Ουσιαστικά το “μόνο” που κατάφερε ήταν να ξεπεράσει τον ίδιο του τον εαυτό! Τώρα λοιπόν, με το τέρμα του στη Μόσχα έφτασε συνολικά τα 38 στην Ευρώπη, νούμερο που τον φέρνει στην 4η θέση των Ιταλών σκόρερ εκτός συνόρων. Εκει, προπορεύεται ο Πίπο Ιντσάγκι (70) και ακολουθούν οι Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο (52) και Αλεσάντρο Αλτομπέλι (39), τον οποίο και ο Τότι ευελπιστεί να προσπεράσει. Από αυτά τα 38 γκολ του, τα 17 τα έχει πανηγυρίσει στο Champions League, όπου έχει εννέα περισσότερα από κάθε άλλον στην ιστορία της Ρόμα στο θεσμό.

 Εκείνο που ακόμα κανείς δεν γνωρίζει, είναι το πότε θα αποφασίσει να βάλει τέλος στην πορεία του, αυτή η μεγάλη ποδοσφαιρική προσωπικότητα. Προφανώς ο ίδιος δεν μπορεί να αποδεχτεί ότι τα χρόνια περνάνε και επιμένει πεισματικά να τα περιφρονεί. Διαψεύδει φίλους, αντιπάλους και κακεντρεχείς, όπως αυτούς που υποστηρίζουν ότι πλέον μπορεί να βάλει γκολ μόνο από την άσπρη βούλα. Μένει να δούμε λοιπόν τι άλλο μπορεί να καταφέρει, τι άλλο μπορεί να προσθέσει σε αυτή την αν μη τι άλλο τεράστια ποδοσφαιρική του καριέρα.

Σχόλια