Συγκεκριμένα με έγγραφο του υπουργείου καθορίζεται ότι για την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα με τα άρθρα 4, §§ 1.δ των Π. Δ 200 & 201 /1998 (ΦΕΚ 161Α), τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία της χώρας δεν λειτουργούν από 24 Δεκεμβρίου μέχρι και 7 Ιανουαρίου (διακοπές Χριστουγέννων).
Επίσης για την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση προβλέπεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 2, § 1α του Π.Δ 104/1979 (Α΄23) και την § 1α του άρθρου 2 της υπ΄ αριθμ. 80033/Γ2/04-08-2006 Υ.Α. (Β΄1286), τα Γυμνάσια, τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ της χώρας δεν λειτουργούν από 24 Δεκεμβρίου έως και 7 Ιανουαρίου (διακοπές Χριστουγέννων).
Παράλληλα σε πολλές περιοχές της χώρας υπαρχουν έντονα προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας και του χιονιά αλλά προς το παρόν οι Περιφέρειες δεν έχουν εκδώσει ανακοινώσεις για το εάν θα μείνουν αύριο κλειστά τα σχολεία λόγω του χιονιά.
Για την Πέμπτη 8-01-2015 και λόγω των καιρικών συνθηκών θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των κάτωθι δήμων:
  • Τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στο Δήμο Διονύσου
  • Δημοτικά διαμερίσματα : Θρακομακεδόνων-Βαρυμπόμπης- Ολυμπιακού Χωριού του Δήμου Αχαρνών.
  • Ολα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Διονύσου ( Διόνυσος- Κρυονέρι- Αγ.Στέφανος-Δροσιά-Άνοιξη-Σταμάτα-Ροδόπολη)
  • Δημοτικά Διαμερίσματα Αφιδνών-Αυλώνας-Μαρκοπούλου Ωρωπού- Καπανδριτίου-Καλάμου-Πολυδενδρίου-Μαλακάσας Του Δήμου Ωρωπού.
  • Δημοτικά διαμερίσματα Βαρνάβα και Γραμματικού του Δήμου Μαραθώνα
  • Στο Ηράκλειο Κρήτης:
    Νηπιαγωγεία: Δαφνών, Βασιλειών, Αγίου Σύλλα, Βουτών, Σταυρακίων, Σκαλανίου, Αγίου Βλάσση, Προφήτη Ηλία, Κυπαρισσίου, Άνω Ασιτών, Κάτω Ασιτών, Αγίου Μύρωνα, Βενεράτου.
    Δημοτικά: Δαφνών, Βασιλειών, Βουτών, Σταυρακίων, Σκαλανίου, Αγίου Σύλλα, Καρκαδιώτισσας, Βενεράτου, Άνω Ασιτών, Κάτω Ασιτών, Αγίου Μύρωνα, Προφήτη Ηλία.
    Γυμνάσια: Προφήτη Ηλία, Βενεράτου, Αγίου Μύρωνα.
    Λύκειο: Αγίου Μύρωνα
  • Στη Σητεία Κρήτης:
    1. Νηπιαγωγείο Ζήρου
    2. Δημοτικό Σχολείο Αρμένων
    3. Γυμνάσιο Χανδρά.

 

Πηγή: dikaiologitika

Σχόλια