Είναι νέος, δημιουργικός και γεμάτος θέληση και όνειρα για την μουσική. Η μουσική είναι η ζωή του. Εναποθέτει τα πάντα σε αυτήν. Και η μουσική όμως τον αποζημιώνει, αφού ήδη μετρά πολλές επιτυχίες στο χώρο. Είναι ο Χρήστος Κωνσταντόπουλος.

Πώς ξεκίνησε η σχέση σου με την μουσική και τι σε επηρέασε να ασχοληθείς με αυτήν;

Από μικρό παιδί τραγουδούσα. Στις σχολικές εκδηλώσεις συμμετείχα πάντα με μεγάλη χαρά. Είχα τη μουσική και το ρυθμό μέσα μου. Μου άρεσε πολύ και το θέατρο και ο χορός. Δεν το επεδίωξα, είχα μία φυσική κλήση προς την τέχνη. Όταν τελείωσα το σχολείο ξεκίνησα μαθήματα μουσικής, κιθάρας και φωνητικής. Ύστερα ξεκίνησα να τραγουδάω από τα 19 μου χρόνια σε νυχτερινά μαγαζιά. Σαν παιδί ήμουν χαρούμενο και η οικογένειά μου δεν με εμπόδισε να ακολουθήσω την καρδιά μου. Είχα την απόλυτη ελευθερία να ασχοληθώ με αυτό το οποίο αγαπούσα όσο τίποτα άλλο στη ζωή μου. Κι αυτό ήταν η μουσική.

Τι σημαίνει μουσική για σένα;

Ένας αιώνιος έρωτας, μια βαθιά αγάπη, ένα σωρό έντονα συναισθήματα που με παρασέρνουν και με κάνουν να νιώθω πάντα παιδί. Η μουσική για μένα είναι το παραμύθι μου, ένα αγνό και δυνατό όνειρο που δεν πρόκειται να προδώσω ποτέ.

Τον Μαϊο του 2014, κυκλοφόρησε και η πρώτη σου δισκογραφική δουλειά με τον τίτλο ”Προορισμός”. Μίλησε μας γι’αυτήν.

Είναι η πρώτη μου ολοκληρωμένη προσωπική δουλειά και νιώθω πολύ περήφανος που κατάφερα να πραγματοποιήσω ένα από τα μεγαλύτερα όνειρά μου. Η δουλειά αυτή έχει μεγάλη συναισθηματική αξία για μένα γιατί τα μισά τραγούδια του δίσκου τα έγραψα εγώ. Και θυμάμαι τον εαυτό μου με την κιθάρα μου στο σπίτι μου, στην Πάτρα και αργότερα στην Αθήνα να γεμίζω το δωμάτιο από μελωδίες και να φαντάζομαι κάποια μέρα αυτά τα τραγούδια να γίνονται δίσκος. Η αδερφή μου – Νίκη Κωνσταντοπούλου – είναι ποιήτρια, νέα στο χώρο και μου χάρισε 3 από τα ποιήματά της με σήμα κατατεθέν τον ”Προορισμό” ένα τραγούδι που σε οδηγεί στην ολοκλήρωση του εαυτού σου και κρύβει τόση αισιοδοξία αλλά και δύναμη να πιστέψουμε σε μας. Έπειτα ο Γιώργος Δίπλας – ο συνθέτης των 5 τραγουδιών του δίσκου – είναι από τους πρώτους ανθρώπους που συνεργάστηκα στο χώρο και έχουν ριζώσει στην καρδιά μου οι συνθέσεις του και χάρηκα όταν μου χάρισε αυτά τα τραγούδια στο δίσκο μου. Έγραψαν και καταξιωμένοι στιχουργοί και ποιητές γι’ αυτό το δίσκο όπως ο Διονύσης Καρατζάς, ο Χριστόφορος Μπαλαμπανίδης, ο Χρίστος Γ. Παπαδόπουλος αλλά και οι Πατρινοί, Νίκος Λαδικός και Κωνσταντίνος Μάγνης. Τους ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου. Είναι ένας δίσκος που έχει δύο πλευρές μου. Η πρώτη είναι η εφηβική μου με τραγούδια όπως το ”αερόστατο” και ο ”προορισμός”, και η δεύτερη είναι η πιο σκοταδιστική και εσωστρεφής όπως είναι το ”χρυσόμαυρο πουλί” και ο ”δράκος χρόνος”. Είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτή τη δουλειά και είμαι ακόμα πιο περήφανος που μέσα από την παράσταση ”Προορισμός” μπορώ και την παρουσιάζω στον κόσμο.

10393738_10204474446413451_5165762361283360519_n

Στο ταξίδι της μουσικής που διανύεις, έχεις βρεθεί δίπλα σε καταξιωμένους ανθρώπους όπως τον Παναγιώτη Μάργαρη, τον Νότη Μαυρούδη, την Ελένη Πέτα, την Ελένη Βιτάλη, τον Μίλτο Πασχαλίδη, κ.α. Τί έχεις αποκομίσει από αυτές σου τις συνεργασίες;

Τις καλύτερες εντυπώσεις από όλους. Είναι καλλιτέχνες που θαύμαζα και σεβόμουν από παιδί και όταν συνεργάστηκα μαζί τους κάτι έπαιρνα από τον καθένα ξεχωριστά. Απόλαυσα την κάθε στιγμή και εύχομαι να ξαναβρεθώ με όλους στο μέλλον όντας πιο ώριμος και πιο έμπειρος καλλιτεχνικά. Θα σταθώ στη συνεργασία μου με την Ευρυδίκη η οποία ήταν η παιδική μου αγάπη και τελικά πέρυσι συνεργαστήκαμε για ένα χρόνο σε μια σπουδαία παράστασή της. Έχω να θυμάμαι τα καλύτερα. Και εδώ έρχεται η απόδειξη ότι τα όνειρα πραγματοποιούνται τελικά. Και βέβαια άφησα για το τέλος τον σπουδαίο συνθέτη και κιθαριστή Νότη Μαυρούδη ο οποίος με καθήλωνε πάντα με τη σεμνότητά του, το ήθος του αλλά και το τεράστιο ταλέντο του. Είμαι από τους λίγους τόσο νέους καλλιτέχνες που έχουν ερμηνεύσει δισκογραφικά, τραγούδια ενός τόσο μεγάλου συνθέτη. Γι’ αυτό νιώθω πραγματικά υπερήφανος.

Έχεις γεννηθεί και μεγαλώσει στην Πάτρα αλλά τα τελευταία χρόνια ζεις μόνιμα στην Αθήνα. Πώς είναι η ζωή στην πρωτεύουσα και ποιές ευκαιρίες γεννιούνται σε αυτήν;

Η Αθήνα σίγουρα προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες στο χώρο μας από οποιαδήποτε άλλη πόλη της Ελλάδας. Εκεί είναι όλα. Είναι δύσκολο από την άποψη ότι είσαι μόνος μακριά από τους δικούς σου ανθρώπους. Αυτό έχει αναμέτρηση με τον εαυτό σου. Κάθε μέρα έρχεσαι αντιμέτωπος με το ”μέσα” σου. Σε κάνειόμως και πιο δυνατό. Πιο σκληρό. Είναι έντονο το αίσθημα της πάλης και της διάκρισης. Οι ρυθμοί της είναι βιαστικοί και αγχωτικοί. Είναι άγρια πόλη κατά βάση. Έχει όμως τη γλύκα της και αρκετές ευκαιρίες, τις οποίες πρέπει να κυνηγάς ασταμάτητα αν θες να πετύχεις στο χώρο μας. Βέβαια τα πράγματα έχουν αλλάξει αρκετά πια. Παντού είναι δύσκολα και καλλιτέχνες που μεσουρανούσαν στην Πρωτεύουσα τους βλέπεις πια να δυσκολεύονται. Οι μεγάλες δουλειές έχουν σχεδόν εξαφανιστεί. Τώρα ζούμε σε μια μια άκρως μοναχική εποχή και ο κάθε καλλιτέχνης τραβάει το δρόμο του και όπου τον βγάλει. Σε οποιοδήποτε μέρος. Αρκεί να βρίσκει χώρους να στεγάζει το όνειρό του το οποίο τελικά είναι το μόνο που του έχει απομείνει.

Ως νέος άνθρωπος που πασχίζει για τα όνειρα του, πώς εκλαμβάνεται την κρίση της εποχής μας και τι σκέψεις κάνει;

Υπάρχουν στιγμές που με ψυχοπλακώνει η εποχή μου. Και αυτό που με θυμώνει είναι ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Σηκώνω το κεφάλι και συνεχίζω. Δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά. Πάντα θυμάμαι τα όνειρά μου. Αυτά με οδήγησαν στη ζωή μου. Δουλεύω σκληρά γι’ αυτό που αγαπώ και όσο μπορώ δεν κάνω εκπτώσεις. Προσπαθώ να κάνω αξιόλογες και ολοκληρωμένες δουλειές που κρύβουν όμως αλήθεια, τη δική μου αλήθεια. Που ρίχνουν γροθιά σε αυτό το ζοφερό κλίμα που επικρατεί.

Ποιός είναι ο ”Προορισμός” του Χρήστου;

Ο ίδιος μου ο εαυτός. Ακόμα τον μαθαίνω. Προσπαθώ να μην τον ξεχνάω, να τον αγαπάω, να τον προστατεύω. Να πλησιάζω τους φόβους μου, να βρίσκω την αλήθεια μου. Να μην τον σκορπάω στη μετριότητα της εποχής.

Tι θεωρείς σημαντικό στην ζωή σου και θα έδινες τα πάντα για να το κρατήσεις;

Τους δικούς μου ανθρώπους, τα πρόσωπα που αγαπάω και με αγαπάνε αληθινά στη ζωή. Και είναι πραγματικά λίγοι. Θα έκανα τα πάντα γι’ αυτούς.

Φέτος συμμετέχεις στο θεατρικό έργο ”Η Σολομώντεια λύση” στο θέατρο Επίκεντρο+ στην Πάτρα. Πες μας λίγα λόγια για την παράσταση.

Είναι μία ευτυχής συγκυρία για μένα αυτή η θεατρική παράσταση που συμμετέχω. Είναι η πρώτη φορά που καταπιάνομαι τόσο στενά με το θέατρο. Βέβαια, έχω αναλάβει περισσότερο το μουσικό κομμάτι του έργου. Το έργο είναι βασισμένο στο κινέζικο έργο του 13ου μ.χ. αιώνα, σε θεατρική διασκευή για παιδιά του Γιάννη Καλατζόπουλου. Η σκηνοθεσία είναι της Χρυσούλας Παπαδοπούλου και η μουσική του Δημήτρη Λέκκα. Είναι μια αλληγορία με θέμα την αγάπη, στηριγμένη στον πανάρχαιο μύθο του Σολομώντα. Ένα θεατρικό έργο που διδάσκει στα παιδιά με μαεστρία, ηθικές αξίες και σημαντικά διδάγματα για τη μετέπειτα ζωή τους. Τις Κυριακές παίζουμε για το κοινό και θα είμαστε εκεί μέχρι και τον Φεβρουάριο καλώς εχόντων των πραγμάτων.

Αφού σε ευχαριστήσω θερμά γι’αυτήν την εποικοδομητική συνέντευξη, θα ήθελα να μου πεις τι περιμένουμε από εσένα στο άμεσο μέλλον;

Έχω σκοπό να ταξιδέψω τη μουσική παράσταση ”Προορισμός” σε όλη την Ελλάδα. Μια παράσταση βασισμένη στο δίσκο μου αλλά και σε τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών. Ξεκίνησα από την Πάτρα με μεγάλη επιτυχία και ο επόμενος σταθμός είναι η Αθήνα τον Ιανουάριο. Ύστερα ξανά Πάτρα, το Φεβρουάριο και έπεται και συνέχεια σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Επίσης με το νέο έτος θα πραγματοποιήσω ένα αφιέρωμα στον Αττίκ και το ελαφρό τραγούδι με μία πολύ ιδιαίτερη τραγουδίστρια, την Έρρικα Πατρικίου. Λεπτομέρειες και άλλα σχέδια στην πορεία!
Σας ευχαριστώ πολύ. Εύχομαι καλή επιτυχία στο Frapress και σε εσάς προσωπικά ό, τι καλύτερο για την πορεία σας.

Είνα υπέροχο και άκρως αισιόδοξο στην εποχή που ζούμε, να βλέπεις ανθρώπους όπως ο Χρήστος, να παχίζουν για τα όνειρά τους, εφοδιασμένοι με όνειρα και φιλοδοξίες. Εμείς δεν έχουμε παρά να του ευχηθούμε καλή επιτυχία στα μουσικά του μονοπάτια!

Επισκεφτείτε την σελίδα του Χρήστου Κωνσταντόπουλου στο Facebook: https://www.facebook.com/pages/Xristos-Konstantopoulos-Official/193323234024702?fref=ts

Σχόλια