Ενώ, η συγκέντρωση για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου βρίσκεται σε εξέλιξη στα Προπύλαια, με το κλίμα να είναι φορτισμένο λόγω της απεργίας πείνας του Νίκου Ρωμανού, τροποποιήσεις σε μέσα συγκοινωνίας και στην κυκλοφορία έχουν οριστεί από την Τροχαία μέχρι και αύριο το πρωί στις 7.00.

Κλειστή είναι η Πανεπιστημίου, ενώ υπάρχει μπλόκο της αστυνομίας στη Βουκουρεστίου.

Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί και το απόγευμα (18:00) του Σαββάτου στα Προπύλαια στην Αθήνα, καθώς και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Σε ισχύ είναι τα έκτακτα μέτρα της τροχαίας στο κέντρο της Αθήνας, και λόγω της επίσκεψης Νταβούτογλου, αλλά και των συγκεντρώσεων, που έχουν προγραμματιστεί για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Έκλεισαν για το επιβατικό κοινό, με εντολή της Αστυνομίας, από τις 11:00 του Σαββάτου οι σταθμοί “Κατεχάκη”, “Ευαγγελισμός” και “Μέγαρο Μουσικής” του Μετρό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τις 15:00 έχουν απαγορευτεί οι συγκεντρώσεις και πορείες σε δρόμους της Αθήνας (τα Προπύλαια είναι εκτός της ζώνης μέτρων) και  δεν θα επιτραπεί να γίνει πορεία προς το Σύνταγμα.

Στους δρόμους της Αθήνας βρίσκονται πάνω από 7.000 αστυνομικοί, ενώ πτήσεις πραγματοποιεί και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών, παρακαλούνται οι οδηγοί, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους, στις εξής οδούς και λεωφόρους:

– Λεωφ. Βασ. Σοφίας σε όλο το μήκος της

– Λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου σε όλο το μήκος της

– Λεωφ. Μεσογείων στο τμήμα της από Οδό Κατεχάκη έως τη Λεωφ. Βασ. Σοφίας

– Οδό Μιχαλακοπούλου (ρεύμα καθόδου προς κέντρο)

Εναλλακτικά προτείνονται οι εξής διαδρομές:

Για τους κατευθυνόμενους από τα βόρεια προάστια:

– προς το κέντρο της Αθήνας προτείνεται η κίνησή τους μέσω Λεωφ. Κηφισίας, Λεωφ. Αλεξάνδρας.

– προς νότια προάστια μέσω Περιφερειακής Υμηττού.

– προς Πειραιά μέσω Λεωφ. Κηφισού.

Για τους κατευθυνόμενους από τα νότια προάστια:

– προς το κέντρο της Αθήνας προτείνεται η κίνησή τους μέσω Περιφερειακής Υμηττού.

– προς τα βόρεια προάστια μέσω Περιφερειακής Υμηττού.

Για τους κατευθυνόμενους από τον Πειραιά :

– προς το κέντρο της Αθήνας προτείνεται η κίνησή τους μέσω της οδού Πειραιώς.

– προς τα βόρεια προάστια μέσω Λεωφ. Κηφισού.

 

Οι εκδηλώσεις μνήμης στη Θεσσαλονίκη

Η κεντρική επετειακή εκδήλωση ξεκίνησε κι εκεί στις 12 το μεσημέρι στην Καμάρα, όπου, σε σχετικό κάλεσμα καλούν μαθητές, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και συλλογικοτήτων, όπως επίσης άτομα που πρόσκεινται στον λεγόμενο «αντιεξουσιαστικό» χώρο. Την ίδια ώρα, ξεχωριστό κάλεσμα, στο Άγαλμα Βενιζέλου, απευθύνουν φοιτητές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, από τις 10 το πρωί ξεκίνησαν οι κυκλοφοριακές παρεμβάσεις της Τροχαίας για τις εκδηλώσεις μνήμης στον Αλ. Γρηγορόπουλο. Σταδιακά και ανάλογα με την εξέλιξη των εκδηλώσεων δεν θα επιτρέπεται η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο της πόλης, ενώ θα υπάρξουν αλλαγές στα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων.

Την ίδια ώρα, ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ θα βρίσκονται σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, ενώ στο πλαίσιο των μέτρων έχουν επιστρατευτεί και εισαγγελείς, που θα παρακολουθούν την εξέλιξη των εκδηλώσεων.

Να σημειωθεί ότι υπό κατάληψη εξακολουθούν να τελούν το κινηματοθέατρο «Ολύμπιον» και το κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Ν. Ρωμανό.

 Πηγή: news247

Σχόλια