Ευτυχώς που σωληνωθήκαμε σε μηχανισμούς δανειοδότησης και δίνεται καθημερινά η ευκαιρία στους «Μπαλούρδους» να πηγαίνουν εκδρομές εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Στην ΕΡΤ, σε θέατρα, σε Πανεπιστήμια… Τι όμορφη εικόνα! Σην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου να βλέπεις 7.000 ΜΑΤατζήδες παρκαρισμένους σε όλη την ΑΘήνα,  χάρμα οφθαλμού!

Θα διερωτώνται εύλογα οι «κακοί μαθητές» της επικαιρότητας τι διάολο γυρεύουν τα ΜΑΤ σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε μια τόσο ιστορική ημέρα; Ο “πνευματικός κόσμος” του τόπου απαντά:
«Μετά από εισήγηση των Κοσμητόρων του ΕΚΠΑ αποφασίσθηκε από τις Πρυτανικές Αρχές για λόγους ασφαλείας τα κτίρια να παραμείνουν κλειστά από την Πέμπτη έως τη Δευτέρα».

Και γιατί κύριε Χαράλαμπε πάρθηκε αυτή η απόφαση;

Διότι «υπάρχουν νόμοι στο κράτος και θα εφαρμόζονται!», δήλωσε με φουσκωμένη κομπορρημοσύνη ο Υπουργός Δικαιοσύνης στη Βουλή. Ίσως είχε νόημα να συζητήσουμε «που» και «πότε» εφαρμόζονται οι νόμοι, αλλά δε βαριέσαι… Πάντως, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως όταν οι φοιτητές θέλησαν να τιμήσουν το ξεσηκωμό των αντίστοιχων φοιτητών του ’73, τότε οι «νόμοι» εφαρμόστηκαν κατά γράμμα!

 

epeisodia-foititis

Ομολογώ πως με ξάφνιασε η αιμοβόρα καταστολή που επέδειξαν τα ΜΑΤ μπροστά στον «κίνδυνο» να πραγματοποιηθεί συμβολική(!) κατάληψη των φοιτητών προς τιμήν του αγώνα και των νεκρών του Πολυτεχνείου. Δεν είμαι από τους τύπους που συνηθίζουν να «πέφτουν από τα σύννεφα», εν προκειμένω όμως, όσο και να σπάω το κεφάλι μου δεν μπορώ να θυμηθώ παρόμοια περίπτωση όπου δίχως λόγο και αιτία πέφτει το ξύλο της αρκούδας! Αυτή τη φορά ούτε κουκουλοφόροι υπήρχαν, ούτε πέτρες έπεσαν, ούτε το κλισέ «μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι» δεν ακούστηκε, τίποτα! Υπήρξε και υπάρχει σχέδιο. Οι δημόσιες εκφράσεις απελπισίας, αγανάκτησης, διαμαρτυρίας, οργής, διεκδίκησης, απαγορεύονται! Τελειώσανε αυτά που ξέραμε…

308459_292969087387259_1780061522_n

Ο Μπαλουρδοπρύτανης

Στο τελευταίο κείμενό του, ο υπογράφων ασχολήθηκε ενδελεχώς με την περίπτωση του κύριου Φορτσάκη. Ο εν λόγω κύριος  είναι Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έγινε ευρέως γνωστός όταν σε κατάσταση εν εξάλλω ούρλιαζε με υλακές να περάσουν έξω οι φοιτητές από την αίθουσα, ώστε να πάρει τις αποφάσεις του. Την Πέμπτη πήρε νέες αποφάσεις, ή μάλλον ακριβέστερα, πήρε τηλέφωνο… το 100! Έτσι ξεκίνησε όλη η ιστορία… Κάλεσε πουρνό πουρνό της Πέμπτης την Αστυνομία, μη τυχόν και σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και δεν αποτραπεί η κατάληψη. Οι καταλήψεις κύριε Φορτσάκη είναι η πραγματική αναβίωση των ιστορικών στιγμών του 73! Αν θέλετε να τιμούμε τη 17 Νοέμβρη και κάθε εθνική επέτειο ελεγχόμενα και υπό επιτήρηση, ας τις γιορτάζουμε τότε σε μουσεία!

Σαν σήμερα 41 χρόνια πριν, η Χούντα των Συνταγματαρχών στην ύστατη προσπάθειά της να διασώσει το καθεστώς της υπό την απειλή των εξεγερμένων φοιτητών, δεν δίστασε να δολοφονήσει εκατοντάδες ψυχές. Εν έτει 2014, τα αιτήματα των φοιτητών μοιάζουν ανεκπλήρωτα, αδικαίωτα και ζωντανά!

Αν είχε απομείνει χιούμορ μετά το ανείπωτο ξυλοφόρτωμα που υπέστησαν οι φοιτητές από τα ΜΑΤ το τριήμερο που μεσολάβησε, έπρεπε να φωνάξουν:

ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΟΙ ΜΠΑΛΟΥΡΔΟΙ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΟ 73!

 

 

 

Σχόλια