Κυρίες και κύριοι, ήρθε η μέρα που όλοι περιμένατε! Η στιγμή που θα ασχοληθεί ο Πολέμαρχος και γενικότερα το Frapress με την αθλητική επικαιρότητα! Η μέρα που θα διαβάσει ο αρσενικός αναγνώστης και θα γουστάρει κάργα και η αναγνώστρια θα πάει στον δικό της και θα του πει, γιατί τόσο καιρό την κρατούσε στο σκοτάδι, σε o,τι αφορά τα αθλητικά δρώμενα  στην Ελλάδα αλλά και γενικότερα στον Κόσμο!
Είμαι απόλυτα σίγουρος από τα νούμερα (για τα στατιστικά μιλάω αυτή τη στιγμή)  που έχουν τα αθλητικά άρθρα μας στο site, ότι δεν μας διαβάζουν μόνο αγοράκια, αλλά έχουμε και πολλά κοριτσάκια (like Κατερίνα Αδαμοπούλου και Εβίτα Γοργορίνη) που έχουν επιλέξει να γίνεται από Εμάς η αθλητική τους επιμόρφωση  και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα!

Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, τα τελευταία χρόνια προσπαθώ να απέχω από το ελληνικό ποδόσφαιρο και ειδικά μετά τη χρονιά που ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα στα χαρτιά! Προσωπική στάση αηδίας, όπου την κράτησα και τη σεζόν που πήρε το κύπελλο η ΑΕΚ στο τελικό με τον Ατρόμητο, με την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο των κάφρων και των ηλίθιων της!
Από τότε μάλιστα που οι κιτρινόμαυροι έπεσαν και κατηγορία, μάλλον μαζί με εμένα δεν ασχολείται και η υπόλοιπη Ελλάδα αν κρίνω από τα εισιτήρια των γηπέδων αλλά και το που έφτασαν τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων! Παρόλα αυτά κάποιοι το παλεύουν ακόμα και μπράβο τους! Γιατί αν δεν υπήρχε και αυτό το είδος θεατών, οι ποδοσφαιριστές και ο ΟΠΑΠ τί θα γινόντουσαν; Κλέφτες; Σας παραθέτω το βίντεο.

Πραγματικά καμία ελπίδα (ούτε στο δημοτικό)…

 

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Φέρτε μας το 22 και φύγετε από εδώ)

Το καλοκαίρι που μας πέρασε, ο κ Μαρινάκης επέλεξε να ξεπουλήσει σχεδόν όλη την ομάδα, βάζοντας στα ταμεία του πααααάρα πολλά εκατομμύρια ευρώ ζεστά και κολλαριστά! Με μερικά από αυτά που έβγαλε (ή για να λέμε καλύτερα που έβαλε στην τσέπη) πήρε κάποιους παίχτες, όπου μέχρι στιγμής του βγήκε απόλυτα ο Κασάμι και κάνα δυο ακόμα, ενώ έδωσε λεφτά και κράτησε δικό του, τον δανεικό μέχρι πέρσι τερματοφύλακα Ρομπέρτο (ο οποίος βγάζει μάτια και είναι σχεδόν βέβαιο πως θα τον μοσχοπουλήσει και αυτόν στα επόμενα 2 χρόνια και πολύ λέω)!  Βγήκαν πολλοί φίλοι του Ολυμπιακού λοιπόν και έκραξαν… Μας διαλύει-μας κάνει-μας ράνει και δε συμμαζεύεται! Η ερώτηση μου λοιπόν είναι υπερβολικά απλή. Από τι σας διαλύει ρε παιχτούρες μου; Δεν θα πάρετε πρωτάθλημα φέτος; Mόνοι σας παίζετε πάλι! Δεν θα πάτε καλά στο Τσουλού; Έχετε κερδίσει Γιούβε και Ατλέτικο, θα κερδίσετε και Μάλμε εντός και θα πάρετε 9 βαθμούς στον όμιλο, παίζοντας νορμάλ μπαλίτσα σε γενικές γραμμές-ΌΧΙ ΑΥΤΉ ΠΟΥ ΠΑΊΖΑΤΕ ΜΕ ΒΕΛΒΈΡΔΕ ΒΈΒΑΙΑ- για το ρόστερ που έχετε!
Ο Ολυμπιακός και ο κάθε ελληνικός σύλλογος που θα παίρνει πρωτάθλημα στο μέλλον, στόχο δεν έχει να φτιάξει ομάδα επιπέδου Μπαρτσελόνα και Ρεάλ! Στόχο έχει να καθιερωθεί ως δύναμη στην Ευρώπη! Τέτοιο πρότυπο ομάδας είναι η Πόρτο! Που βγάζει συνέχεια παίχτες, τους πουλάει, επενδύει και ξανά πουλάει βρίσκοντας τον τρόπο να κάνει και αξιόλογες πορείες στην Ευρώπη ανά τακτά χρονικά διαστήματα!
Δεν είναι κακό αυτό που πάει να κάνει ο Ολυμπιακός, απλά μάλλον δεν το κάνει με τον απόλυτα σωστό τρόπο! Εύχομαι να βρει τη λύση γρήγορα γιατί δεν ξέρω αν θα προλάβει να μάθει, καθώς οι άλλοι ”Έρχονται”…
Ο Μίτσελ κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι αρκετά καλός προπονητής για τα ελληνικά δεδομένα, όπως και για μια αξιοπρεπή παρουσία στην Ευρώπη. Η μοναδική διαφορά που έχει με τον Βαλβέρδε, είναι ότι οι ερυθρόλευκοι με τον Βάσκο κέρδιζαν τα παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα, ακόμα και όταν αυτός κοιμόταν στο πάγκο, ενώ όταν κοιμάται ο Μίτσελ, η επικράτηση επί του οποιουδήποτε αντιπάλου γίνεται ακόμα πιο δύσκολη έως αδύνατη( βλ Παναιτωλικό, Ατρόμητo και Αστέρα.Τρ)! Για τους αντίστοιχους αγώνες που έχασαν οι ερυθρόλευκοι στην Ευρώπη δεν χρεώνω τον Μίτσελ. Η φωτο μιλάει από μόνη της…

lidl

ΠΑΟΚ ( Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ)

giapi

Ακούω κατά διαστήματα, ο ΠΑΟΚ έχασε από τον έναν έφερε ισοπαλία με τον άλλον, έχασε στο κύπελλο από την Καλαμαριά, σχεδόν αποκλείστηκε από το θεσμό, στην Ευρώπη έχει σε 4 αγώνες 4 βαθμούς και λέω ακόμα να τον διώξουν τον Αναστασιάδη; Και μαθαίνω πριν από 15 μέρες, πως είναι 5β μπροστά από τον Ολυμπιακό και πάει για πρωτάθλημα! Έλα μωρή ΜΠΑΟΚΑΡΑ λέω! Τα παράτησε όλα και πάει για πρωτάθλημα ο μάγκας. Σωστός! Προσπαθώ βέβαια ακόμα να καταλάβω, εφόσον δεν τον ενδιαφέρει τίποτε άλλο εκτός από την κατάκτηση του τίτλου στην Ελλάδα, για ποιον λόγο πήγε και χτύπησε στα ίσα το εκτός έδρας ματσάκι με την Φιορεντίνα στο Europa League την Πέμπτη -παίρνοντας μάλιστα ηρωική ισοπαλία- και μετά καπάκι μου παίζει το Σ/Κ με τον Παναθηναϊκό στη Τούμπα (όντας κουρασμένος) χάνοντας δικαιότατα από τους Πράσινους που δεν πάνε για τίποτα! Μετά βέβαια το ξανά σκέφτηκα και είπα, ΠΑΟΚ είσαι αφού…


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ( ΑΝΤΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ…)

2giannis_m

Με τον Παναθηναϊκό δεν ασχολούμαι ρε παιδιά συμπαθάτε με! Δεν μπορώ να μιλήσω σοβαρά για την Τριφυλάρα μας! Κράζει συνέχεια ο Αλαφούζος τον Μαρινάκη, η ομάδα χωρίς τον Μπέργκ δεν μπορεί να νικήσει εύκολα ούτε το Κάτω Παρτάλι και πήγε και μου κέρδισε τον Πάοκ στην Τούμπα που πάει για πρωτάθλημα! Ας αποφασίσουν επιτέλους εκεί στη Λεωφόρο τελικά είναι με εμάς ή με τους άλλους;
O Αναστασίου κάνει εκπληκτική δουλειά πάντως και μπράβο του! Το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται τέτοιους δουλευταράδες προπονητές! Δεν είμαι σίγουρος μόνο για το αν αυτοί χρειάζονται το ελληνικό ποδόσφαιρο…

ΑΕΚ (ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ)

ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ

Ερχόμαστε και ερχόμαστε και ήρθαμε και φτάσαμε! Και που φτάσαμε δηλαδή; Εδώ πέρα δυσκολευόμαστε στην Football League ( B εθνική) με τον Αχαρναϊκό και τον Απόλλωνα… Κερδίζουμε στο 90 και στο 90φεύγα και  πανηγυρίζουμε τις νίκες λες και επικρατήσαμε της Μπαρτσελόνα! Ηρεμήστε μάγκες! Η ιστορία της ΑΕΚ δεν μας επιτρέπει να χαιρόμαστε που κερδίσαμε τα Καμένα Βούρλα με (καθαρό μεν) πέναλτι στο 95’… Η ΑΕΚ στα καλά της έχει λυγίσει την Μίλαν και έχει κάνει ανατροπή στο Μπερναμπέου με τη Ρεάλ… Και επειδή υπάρχει μεγάλο όραμα για το μέλλον της, μην αντιμετωπίζουμε τα παιχνίδια της Γ΄και της Β΄ κατηγορίας λες και τα βάλαμε με Θεούς και δαίμονες! Άλλωστε ο καλύτερος παίχτης και εκκολαπτόμενος ηγέτης  της ομάδας Μάνταλος δε μπορούσε να σταυρώσει σωστή πάσα ούτε με τα Ν.Φερόε! Πολύ καλοί και πολλά υποσχόμενοι  αρκετοί ποδοσφαιριστές των κιτρινόμαυρων αλλά του χρόνου θέλω να τους δω που αρχίζουν τα δύσκολα!

Γενικά το ελληνικό ποδόσφαιρο παραπαίει και πάρα τα πρωτογενή πλεονάσματα και τη σειρά που μας έβαλε η Τρόϊκα (που είναι φίλη μας…@#$%^%$#!), η οικονομική κρίση στο ποδόσφαιρο έχει εγκατασταθεί για τα καλά και δεν λέει να φύγει με τίποτα. Είδα την βαθμολογία της Super League την 6η αγωνιστική για τελευταία φορά και έβαλα δίπλα της τη βαθμολογία από ένα τουρνουά 5Χ5.
Πραγματικά καμία διαφορά…

vathmologia 7d 19-10-14   bathmologiaews23-7

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ (στα φάρμακα την αποζημίωση)! 

Έιχα πει όταν έμαθα την είδηση πως τη θέση του κ Σάντος στον πάγκο της εθνικής μας ομάδας πήρε ο κ Ρανιέρι, ότι ο άνθρωπος αυτός δεν έχει καμία σχέση με το στυλ προπονητή που χρειάζεται η εθνική Ελλάδος ποδοσφαίρου! Την Ελλάδα δεν την έμαθε όλος ο Γαλαξίας για την τεχνική της κατάρτιση, ούτε έφτασε στην κορυφαία 10αδα του International Raiting από τη μπαλάρα που έπαιξε! Αυτά είναι στοιχεία Βραζιλιάνων, Πορτογάλων, Ολλανδών κτλ.
Εμείς ότι κατακτήσαμε, το καταφέραμε με πολύ κόπο, πάθος, δύναμη και Φιλότιμο!
Χρειαζόμασταν λοιπόν κάποιον που να γνωρίζει την νοοτροπία μας, το στυλ παιχνιδιού μας και πως να ανεβάζει τη ψυχολογία μας! Θα μπορούσαμε να πάρουμε τον προπονητή της Αλγερίας, Χαλίλχοζιτς  ή τον προπονητή του Μεξικου, Ερρέρα ή τέλος πάντων κάποιον ανάλογου στυλ και νοοτροπίας με την δική μας ή κοντά στη δική μας!
Αντ’ αυτού φέραμε ένα προπονητή τεχνοκράτη, ο οποίος ήρθε εδώ πέρα με τη γραβατούλα του και το ατσαλάκωτο κουστουμάκι του και το έπαιζε επίκουρος προπονητολογίας… Πραγματικά σας λέω από την πρώτη στιγμή που άκουσα το όνομα του Ρανιέρι, στη μνήμη μου ξανά ήρθανε ένδοξες μέρες Γιωργάκη Παπανδρέου… Ποιά η διαφορά στην τελική; Και οι 2 μας πήγανε πίσω στην εποχή των παγετώνων, ο ένας στην ζωή και στην καθημερινότητα μας… και ο άλλος στο ποδόσφαιρο!

RANIERI  papandreou11

Το κορυφαίο όμως όλων σε ότι αφορά τα θέματα της εθνικής μας είναι άλλο; Τον απολύσαμε τον κύριο, αλλά ακόμα ψάχνουμε! Κατάλαβες… Εν έτη 2014 στην Ελλάδα των 11.000.000 προπονητών και γκουρού (της κερκίδας) του ποδοσφαίρου, η εθνική ομάδα ακόμα να βρει τον αντικαταστάτη του MR ανύπαρκτ… εεε του κ Ρανιέρι ήθελα να πω!

ΔΙΕΘΝΗ 

Η Τσέλσι πάει για τίτλο φουλ στην Αγγλία όχι μόνο γιατί έχει φτιάξει ομάδαρα ο Μουρίνιο, αλλά και γιατί όλοι οι άλλοι έχουνε τα μαύρα τους τα χάλια!
Ο Φαν Γκάαλ στη Μάντσεστερ.Γ ετοιμάζει ομάδα για του χρόνου, καθώς φέτος όλοι οι παιχταράδες του τραυματίζονται και η άμυνα που έχει πίσω είναι λίγο καλύτερη από της ΝΕΡΙΤ στο πρωτάθλημα Τύπου…
Η Λίβερπουλ αφού συνειδητοποιεί ότι η περσινή χρονιά με τον Ρότζερς στον πάγκο της ήταν σαν έκλειψη που συμβαίνει κάθε 2000 χρόνια, αρχίζει και ξυπνάει και ψάχνει σιγά-σιγά για αντικαταστάτη του( αν δεν έχει υποβιβαστεί η ομάδα μέχρι τότε) ενώ η σούπερ έκπληξη Σαουθάμπτον μετά από 12 αγώνες εξακολουθεί να βρίσκεται στη 2η θέση της βαθμολογίας!
Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο δείχνουν ότι πάνε για μια από τα ίδια φέτος, μόνο που τους τελευταίους τους βλέπω κάποια στιγμή να ξεφουσκώνουν χοντρά και στο τέλος να βγαίνουν με το ζόρι στο Champions League.
Στη Γερμανία θα το πάρει κλασσικά η Μπάγερν Μονάχου, ενώ αξιοσημείωτη είναι η πορεία της Ντόρτμουντ, που στην Ευρώπη πάει τρένο αλλά στο πρωτάθλημα με 11β σε 12 αγώνες βρίσκεται στη ζώνη υποβιβασμού! Παρόλα αυτά οι οπαδοί της δεν πτοούνται και στηρίζουν την ομάδα στα δύσκολα με αποτέλεσμα η προπονητάρα τους ο Κλόπ να τους βγάλει το καπέλο!

Στην Ιταλία οι Μίλαν και Ιντερ αν προσθέσουν και οι 2 μαζί τους βαθμούς που έχουν στο Campionato, με το ζόρι περνάνε την Γιουβέντους που  κλασσικά είναι 1η, με την Ρόμα (που έφαγε στο σπίτι της 7 γκολ από τη Μπάγερν στο Champions league) να την κυνηγά με αξιώσεις! Το ιταλικό πρωτάθλημα βέβαια με την κρίση που περνά και αυτό με τη σειρά του μη φανταστείτε… λίγο καλύτερο από Ελλάδας και Κύπρου! Και μιας και είπα Κύπρου δείτε και αυτό το βιντεάκι και κλάψτε από τα γέλια!

Με παρασκήνια τύπου Μαρινάκης-Μελισσανίδης-Αλαφούζος, την διακοπή του πρωταθλήματος μετά την επίθεση στον αρχιδιαιτητή κ Ζωγράφου και όλα όσα συμβαίνουν στα διοικητικά των ομάδων μας και της ΕΠΟ  δεν θα πάρω θέση επίτηδες, στηρίζοντας έτσι την μεγάλη κουβέντα που είπε ο προπονητής του Παναθηναϊκού Γιάννης Αναστασίου… ”Σε αυτή τη χώρα άλλοι είναι οι πρωταγωνιστές… και όχι οι παίχτες”

Σχόλια