gataaa

Γειά σου,

Κανονικά θα έπρεπε να είχα γράψει άρθρο τον προηγούμενο μήνα, αλλά για πολλούς λόγους έκανα χάρη στην ανθρωπότητα. Η αλήθεια είναι πως τις περασμένες ημέρες μού ήρθαν πολλές ιδέες και αυτό είναι κακό.

Ας τα κάνουμε σαλάτα, με τη σειρά:

Την 28η του Οκτώβρη σκέφτηκα να γράψω για το τι πραγματικά συνέβη το ’40, μέσα απο τα δικά μου μάτια, έτσι όπως τα έζησα εγώ, πόσο μάλλον απο τη στιγμή που μόνο εγώ ξέρω την αλήθεια για ό,τι συμβαίνει γύρω μας και κανείς άλλος. Ανανεώνω το ραντεβού σου με τη γνώση στις 25 του Μάρτη, που κακά τα ψέματα λίγο οι φουστανέλες λίγο το οτι εδώ μιλάμε για επανάσταση και όχι για άμυνα έναντι του εισβολέα, θα πέσει γέλιο καθώς τα θυμάμαι (ναι ρε είμαι πεντακοσίων ετών!).

Λίγες μέρες πριν την Εθνική Εορτή, είχε πρεμιέρα ο Σεφερλής και σκέφτηκα να γράψω για τον Πετράν Κωστόπουλο. Ολόκληρο άρθρο για τον ένα και μοναδικό! Αλλά δεν… Και εδώ κακά τα ψέματα δε χωράνε αναβολές όπως από πάνω, ο Πετράν στις 25 του Μάρτη δε θα είναι στην επικαιρότητα (μάλλον), αλλά και να ήταν δε πρόκειται να έγραφα δύο κείμενα για το σάιτ μας μέσα σε ένα μήνα ( <3 ).

PETRAN

Ρε σεις, αλήθεια τώρα, και αναφέρομαι σε αυτούς που συμφωνούν μαζί μου χωρίς καν να διαβάσουν τι γράφω, ο Κωστόπουλος μπορεί να είναι ψιλοαντιπαθητικός γιατί μεταφέρει μέσα του τη νοοτροπία του Νεοέλληνα που μας κατέστρεψε, αλλά αν ήθελες να κάνεις παρέα με κάποιον, τον Πετράν θα επέλεγες. Το συζήτησα αυτό με πολλούς και όλοι είχαν αντίθετη άποψη, στη τελική όμως έτσι είναι αν έτσι νομίζω! Ας είχαν και αυτοί πρόσβαση στο ίντερνετ και δικαίωμα να γράφουν βλακείες δυσφημώντας το σάιτ που θα τους έδινε δικαίωμα στον λόγο. Αλλά δεν το έχετε… Και όσοι το έχετε δε σας διαβάζω εκτός αν εκφράζετε τις ίδιες ιδέες με εμένα, οπότε πάλι δε σας διαβάζω αλλά τουλάχιστον ταιριάζουμε!

criminal with the laptop

(Ξεφύγαμε)

Ο Σεφερλής το παρακάνει με το χιούμορ του. Μερικά από αυτά που λέει με θυμάμαι να τα λέω εγώ στη πρώτη δημοτικού. Γι΄αυτο σου λέω λοιπόν, σου λείπει ένας Πετράν να την πέσει στο μοντέλο μπροστά στη γυναικά του (γιατί είναι ο Πετράν). Σου λείπει ένας Πετράν να τσακωθεί με τον Ουγγαρέζο για τα Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (ή ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ- ολυμπιακός αν προτιμάτε). Σου λείπει ο Πετράν με τα σεξιστικά του σχόλια, με τη βλαχομαγκιά του, με το έτσι του, το γιουβέτσι του το κοκορέτσι του. Γενικότερα, Πετράν γύρνα πίσω σε αγαπάμε.

(Ακριβώς παρακάτω ξεφεύγω πιο πολύ απο το θέμα: )

Αυτά που λες για το πρωινό. Δυό-τρείς φορές το είχα δει αλλά μου κάλυπτε τον συναισθηματικό μου κόσμο ρε γαμώτο! Ρε συ, είναι πολύ μεγάλη υπόθεση να μη θες να τα σπάσεις όλα, να μη θες να φιμώσεις τον σκύλο απέναντι που γαβγίζει κάθε φορά που ακούει το οτιδήποτε, να ταίσεις κι άλλο τις γάτες της γειτόνισσας που είναι τόσο παχουλές που η κοιλιά τους κάνει γκελ στο πεζοδρόμιο όταν φτερνίζονται και να τις στείλεις για αποτοξίνωση στον Λυκαβηττό, να τρώνε επί ένα μήνα μόνο βελανίδια μπας και σωθούν. Πολύ μεγάλο πράγμα να μη θες να κάνεις τα παραπάνω! Όπως και να χει, είναι σημαντικό να μη βάζεις τα συναισθήματα σου πάνω απο τα δικαιώματα της παχουλής γάτας απέναντι. Έχει δικαίωμα να είναι μπαλοειδής η γάτα! Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ενα: κάνατε λάθος κύριοι του Μέγκα που διώξατε τον Πετράν, διότι πλέον κινδυνεύει η ζωή της γάτας! (το θεώρημα της πεταλούδας, πλάκα πλάκα…)

GATAAA

Και για να καταλήξω, μιας και δε θα σχολιάσω κάτι παραπάνω γιατί θέλω το κείμενο μου να έχει μια κάποια συνοχή: δε συγκρίνεται οτιδήποτε δικό μου, οτιδήποτε δικό σου (βάζω και εσένα στην εξίσωση γιατί πλέον είμαστε φίλοι), με τα αντίστοιχα πράγματα των άλλων, που στην τελική φαίνεται να έχουν περισσότερα πράγματα αλλά ο καλός Θεούλης θα τους τιμωρήσει που τους ζηλεύω/εις. Παραδείγματος χάρη: μόλις αποκτήσαμε και εμείς μια παχουλή γάτα σαν την απο πάνω που περιγράφω, ΟΜΩΣ… η δική μας γάτα κατα πάσα πιθανότητα έχει σούπερ δυνάμεις, επίσης λέει το «νιάου» σε εκατό διαφορετικές διαλέκτους, σε αντίθεση με τη γάτα της γειτόνισσας που είναι άσχημη και ηλίθια! Επίσης μπορεί εσύ σαν Ιχθύς να άνοιξες τη τηλεόραση εξ αρχής στο ένα κανάλι που προβλέπει η τάδε παπατζού οτι θα πεθάνεις σήμερα διαβάζοντας ένα χαζό άρθρο, αλλά στο απέναντι κανάλι μια άλλη γριά μάγισσα προβλέπει οτι αφού είσαι Ιχθύς: 1ον σου χρωστάνε εκατό τοις εκατό χρήματα (!!!), 2ον οτι ΠΡΕΠΕΙ να τα πάρεις ΣΗΜΕΡΑ και θα τα πάρεις φυσικά αφού το λέει εκείνη. Καταλήγουμε σε δύο συμπεράσματα: Εξ αρχής εμείς είμαστε τέλειοι. Έχουμε την τέλεια άποψη για το τι θα έπρεπε να γίνει και που, έχουμε τις τέλειες γάτες, και διαμορφώνουμε τη μοίρα μας σαν καλά ηττοπαθή ζωά απο τα όσα λένε οι άλλοι. Κατα δεύτερον και πιο σημαντικό: Η επίδραση ναρκωτικών ουσίων διαρκεί περίπου μιάμιση με δύο μέρες. Σου επιτρέπουν να έχεις έμπνευση για να γράψεις ένα ολόκληρο άρθρο για το Φραπρέςς! (<3)

Αυτά.

Υ.γ. 1 Εννοείται πως είμαι και εγώ Αίλην. Και είμαι και περήφανος γι΄αυτό!

Υγ. 2 Θυμάστε που σας είχα πει οτι θα κάνω αφιέρωμα στο Μπρέικινγκ Μπαντ; Θυμάστε που με πιστέψατε; Οχι μωρέ θα κάνω, αλλά επειδή είπα να το ξαναδώ, και επειδή κακά τα ψεμάτα δε βλέπεται δύο φορές, θα αργήσει το αφιέρωμα. Κάνα δύο χρόνια. Αλλά θα είναι καλό (μάλλον).

Υ.γ3  Άσε που έχω αρχίσει να πιστεύω οτι στο τέλος όλοι θα έχουν να λένε για ένα Game of Thrones. Κι ας το κράζουμε, κι ας το βρίζουμε και και και… Στο τέλος κακά τα ψέματα τα πολλά λεφτά (και εδώ μιλάμε για πάρα πολλά σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη σειρά) νικάνε.

Δεν ξέρω τι να πω για εσένα που διάβασες το προηγούμενο άρθρο μου και σου άρεσε (ναι για εσένα λέω). Δε μπορώ να εκφραστώ ελεύθερα, ενώ έχω και ένα θέμα με το να εκφράζομαι γενικότερα και το ξέρεις και εσύ. Μάλλον κάνεις λάθος που ασχολείσαι μαζί μου. Και άλλα θα ήθελα να πω αλλά ας τα πάρει το ποτάμι.

Αυτάάά.

Σχόλια