Χρόνια μετά προκαλούν ίσως γέλιο, την κρίσιμη στιγμή όμως έφεραν μόνο απελπισία. Ιδού οι χειρότερες αποφάσεις της ιστορίας!

Γνωρίζετε ότι η JK Rowling επισκέφτηκε 12 εκδοτικούς οίκους, από τους οποίους άκουσε «όχι» για την έκδοση του Harry Potter, σωστά; Και οι 12 εκδοτικοί οίκοι έλαβαν μια από τις χειρότερες αποφάσεις στην ιστορία, αφού ο 13ος οίκος φιλοξένησε το βιβλίο που είναι το αμέσως επόμενο πιο γνωστό από τη Βίβλο!

Τέτοια λάθη συμβαίνουν συχνά. Τι γίνεται όμως όταν αφορούν ιστορικά γεγονότα;

 

  1. «Φέρτε το μέσα, μη τυχόν και προσβληθούν και ξαναγυρίσουν» , είπε ο Πρίαμος, βασιλιάς της Τροίας για το Δούρειο Ίππο. Πού να ήξερε ο καημένος…
  2. Η Google πρότεινε το 1999 την εξαγορά της από την excite.com έναντι 1.000.000 δολαρίων. Ο διευθύνων σύμβουλος της Excite, Τζορτζ Μπελ, δεν μάσησε…
  3. «Ας πάρουμε το κάμπριο», είπε ο John F. Kennedy την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 1963. Την ημέρα που δολοφονήθηκε. Μέσα στο κάμπριο.
    χειρότερες αποφάσεις
  4. Ανάμεσα σε όλα τα άλλα είδη, ο Νώε θέλησε να διασώσει και ένα ζευγάρι κουνούπια.
  5. Το 1876 η Western Union, η οποία είχε το μονοπώλιο του τηλεγράφου στις ΗΠΑ , αρνήθηκε να αγοράσει, έναντι 1.000.000 δολαρίων (σε σημερινές τιμές), την πατέντα του τηλεφώνου. Όπως επεσήμανε ο πρόεδρός της Γουίλιαμ Όρτεν στον Αλεξάντερ Μπελ, «μελετήσαμε προσεκτικά την εφεύρεσή σας και καταλήξαμε πως δεν παρουσιάζει εμπορικό ενδιαφέρον».

  6. Όλες οι προσπάθειες να κατακτηθεί η Ρωσία έγιναν χειμωνιάτικα (εντάξει, σχεδόν όλες…)
  7. «Το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός» – ο Μάο, στα πλαίσια μεταρρυθμίσεων, ανάγκασε εκατομμύρια Κινέζους αγρότες να στραφούν προς τη βιομηχανία, με αποτέλεσμα να πεθάνουν από λιμό 20-40 εκατομμύρια Κινέζοι.
  8. To 1999 η NASA, που χρησιμοποιούσε το Mετρικό Σύστημα, αποφάσισε να συνεργαστεί με τη Lockheed Μartin, που χρησιμοποιούσε το βρετανικό, για την κατασκευή ενός δορυφόρου με προορισμό τον Άρη. Αποτέλεσμα; Ο δορυφόρος είναι χαμένος στο διάστημα, όπως επίσης και τα 165.000.000 δολάρια που κόστισε.
  9. Η ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Σκέφτεστε κι εσείς τα Όλυμπιακά ακίνητα, σωστά;
  10. H ποτοαπαγόρευση. Ανάμεσα σε όλα, αύξησε το οργανωμένο έγκλημα, γιγάντωσε τη μαφία και έκανε συνήθεια το κάπνισμα.

    χειρότερες αποφάσεις
  11. Η απόφαση του Τάιγκερ Γουντς να τσιλιμπουρδίζει ασύστολα, του κόστισε 110.000.000 δολάρια από το διαζύγιο και περίπου 12 δις από την απώλεια χορηγιών.
  12. Η είσοδός μας στο ευρώ.

Πηγή: gr.askmen.com

Σχόλια