Το «Αντί Βιογραφικού» λαμβάνει χώρα στο Σχήμα Εκτός Άξονα στην οδό Πλάτωνος 35 στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Αποτελεί μια παράσταση που φαίνεται ότι έχει γίνει με πολλή προσοχή, όρεξη και μεράκι και είναι κατά την γνώμη μου μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση για το φιλοθεάμον κοινό της συμπρωτεύουσας.

Τέσσερις νέοι ηθοποιοί μας φέρνουν σε επαφή με κείμενα που μιλούν για τις παγίδες της παιδικής και εφηβικής ηλικίας, την πορεία κάθε ανθρώπου προς την αναζήτηση της ταυτότητάς του και τα διαφορετικά βιογραφικά που συνθέτει κανείς μέχρι το τέλος της ζωής του.

Την σκηνοθεσία της παράστασης ανέλαβε η Αναστασία Θεοφανίδου, σκηνοθέτης και χορογράφος με σημαντική πορεία στο θέατρο εντός και εκτός Ελλάδας. Στην ίδια ανήκει και η σύλληψη του κειμένου το οποίο αποτελεί ένα κράμα αναμνήσεων και κειμένων διαφόρων «φίλων και γνωστών και λιγότερο γνωστών» όπως η ίδια αποκαλύπτει.

Προσεγμένη και δυναμική κίνηση, ενεργητική υπόσταση, λαμπερά χρώματα, λιτά σκηνικά και ένα ζεστός χώρος που φαίνεται να ενεργεί με αγάπη προς την τέχνη του θεάτρου και την ανάδειξη νέων ανθρώπων της πόλης, είναι μερικοί από τους λόγους που αξίζει να παρακολουθήσεις το εν λόγω δρώμενο.

 

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα  στις 9.30 το βράδυ, έως και την Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου.

Σχόλια