Παρασκευή μεσάνυχτα. Ψυχομέτρι υπουργών και βουλευτών κατακλύζουν τη Βουλή. Αναμένεται η ετυμηγορία τους, ποιοι γουστάρουν τη συγκυβέρνηση και ποιοι όχι. Στο βήμα ο πρωθυπουργός. Παρλάρει έναν άνευρο εικοσάλεπτο μονόλογο πιο βαρετό κι από εκπομπή του Αυτιά. Ξάφνου, σείονται τα έδρανα της μείζονος αντιπολίτευσης από έναν αποδοκιμαστικό τόνο «αααα». Είναι η στιγμή που ο Σαμαράς ορμώμενος από τα εμπάργκο που μοίρασε τελευταίως η Κουμουνδούρου,  ρίχνει στάχτη στα μάτια με τον Πρετεντέρη, όταν το απώτερο φλερτ είναι… ο Άδωνις!

 «μόλις πέσει η κυβέρνηση δεν θα μείνει φράγκο»

Αυτή ήταν η δήλωση του Αδώνιδος που οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ στην απόφαση να τιμωρήσει με εμπάργκο τον εθνικό μας βιβλιοπώλη. Ο Γεωργιάδης, όμως, δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια, γι’ αυτό και προσκάλεσε δημόσια τον πρωθυπουργό να παρέμβει στην κατάφωρη αδικία που τελούνταν εις βάρος του. Τους ενώνει άλλωστε στενή φιλία που αναπτύχθηκε εσχάτως.

Ο Αντώνης Σαμαράς «ξηγιέται σπαθί» (που τραγουδάει και ο αείμνηστος Γιάννης Παπαϊωάννου με την Καίτη Γκρέυ). Όχι μόνο δεν αδειάζει το φίλο του, αλλά στέκεται δίπλα στο προσωπικό του δράμα εξαπολύοντας δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα, σε σημαντικότατη ψηφοφορία στη Βουλή, όπου όλα τα φώτα ήταν στραμμένα πάνω του!

Το θέμα, όμως, δεν ήταν τόσο απλό… Δεν μπορούσε να βγει στα καλά του καθουμένου κοτζάμ πρωθυπουργός και να ζητήσει τα ρέστα από τον Τσίπρα, γιατί επέτρεψε το εμπάργκο και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν πλησιάζουν τον Γεωργιάδη ούτε σε απόσταση δυόμιση μέτρων, θαρρείς και είναι φορέας του Έμπολα!

 «Ανατροπή» με τον Γιάννη Πρετεντέρη

Καταστρώθηκε σχέδιο. Μέρος του οποίου ήταν ο Πρετεντέρης! Ο μεγαλοδημοσιογράφος αποκλείστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτος και καλύτερος! Μεγάλη επιτυχία. Χρησιμοποιήθηκε λοιπόν το εμπάργκο στον Πρετεντέρη ως επιβαρυντικό στοιχείο, ώστε να καταγγείλει ο Σαμαράς την αξιωματική αντιπολίτευση για αντιδημοκρατική συμπεριφορά! Λίγο αργότερα, προς επίρρωση του επιχειρήματος έγινε και η αναφορά για το εμπάργκο στον Γεωργιάδη.

Έτσι όλα έδεσαν, όλα κούμπωσαν, όλα ταίριαξαν!

«και μένα ο Πρετεντέρης κατά καιρούς μου έχει ασκήσει την πιο σκληρή κριτική και πολλές φορές ένιωσα ότι με αδίκησε… αλλά ποτέ δε σκέφτηκα να ζητήσω εμπάργκο εναντίον ενός δημοσιογράφου (sic)».

Και εκτός όλων των άλλων, καταφέρνει να βγάλει λάδι και τον Πρετεντέρη! Διότι, στην επιεικέστερη των περιπτώσεων ο δημοσιογράφος του Mega κατηγορείται ως «φιλομνημονιακός». Ειρήσθω εν παρόδω, θυμήθηκα ότι όλως τυχαίως η τελευταία συνέντευξη του Σαμαρά στην τηλεόραση, ήταν ένα χρόνο πριν… στον Πρετεντέρη!

Άρα για να συνοψίσουμε: ο Σαμαράς και στήριξε τη φιλία του με τον Άδωνι και ξεβάλτωσε από τη μνημονιακή μούργα τον Πρετεντέρη (σ.σ ασχέτως αν άθελά του τα χειροτέρεψε) και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για λογοκρισία! 3 σε 1! Οφείλω ανυπόκριτα να αναγνωρίσω πως χρειάζεται μαγκιά για να καταφέρεις κάτι τέτοιο.

Εμπάργκο διεθνούς βεληνεκούς

Ας μην ξεχνάμε πως ένα από τα μεγαλύτερα εμπάργκο σε παγκόσμιο επίπεδο και εν καιρώ δημοκρατίας από πολιτικούς σε δημοσιογράφους, το επέβαλλε η Νέα Δημοκρατία μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ επί ημερών πρωθυπουργίας του Αντώνη Σαμαρά. Όταν έριξαν μαύρο στην ΕΡΤ και άφησαν στο σκοτάδι 2.500 δημοσιογράφους!

Σχόλια