Δεν την ρωτάει για τα spreads στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, την ρωτάει κάτι που μπορεί να απαντήσει και παιδί Δημοτικού, σωστά; Σωστά. Γιατί, λοιπόν, η Ναταλί τα μπουρδούκλωσε και μπέρδεψε τα (σφριγηλά) μπούτια της;

«Κατ’ αρχάς» -που λέει και η Ναταλί-, οι διαγωνιζόμενες στα καλλιστεία μαθαίνουν τις ερωτήσεις πολύ πριν την ώρα της «τηλεξέτασης». Εν συνεχεία παπαγαλίζουν τις απαντήσεις και την κατάλληλη στιγμή ξερνάνε τον κλισέ εμετό τους μπροστά στους «τηλεδικαστές» και το «φιλοθεάμον κενό» (σ.σ γιατί περί “κενού” πρόκειται).

Η ηρωίδα της ανώδυνης επικαιρότητας, λοιπόν, με το θελκτικό κορμί και τις εξωτικές αναλογίες, όταν άκουσε την παρουσιάστρια να ολοκληρώνει τη διατύπωση της ερώτησης, προτίμησε να αποφύγει την ταλαιπωρία της σκέψης και να λειτουργήσει το σύστημα στον αυτόματο. Όπως ήταν δασκαλεμένη να κάνει. Υπήρχε ένα μικρό πρόβλημα όμως, η Ναταλί ξέχασε τα λόγια της! Πανικόβλητη η Κύπρια καλλονή, άρχισε να απαντάει από αυτά που στο περίπου θυμόταν!

Κατ’ αρχάς αν ήταν κάποιος φορέας του AIDS, θα του έλεγα συγχαρητήρια, μπράβο!”  

Σωστό. Απλά, έπρεπε πρώτα να αναφέρει ότι οι φορείς του AIDS είναι άξιοι «συγχαρητηρίων» για τον αγώνα ζωής που δίνουν! Δυστυχώς, όμως, δεν θυμόταν την εισαγωγή! Γκαντεμιά.

Για να μη τα πολυ(πληκτρο)λογώ, πέφτει ένα κράξιμο στην αίθουσα που τελούνταν το μυστήριο (σ.σ παραμένει μυστήριο αυτός ο θεσμός για εμένα), η παρουσιάστρια ξαναθέτει το ερώτημα με απειλητικό ύφος και εν τέλει η Ναταλί, βάζει μπροστά τις μηχανές (σ.σ παραλίγο να αρπάξει φωτιά το studio) και δίνει μια απάντηση ανθρώπινη.

Αλγεινή εντύπωση μου προκάλεσε η βαψομαλλού παρουσιάστρια.  Στην ύστατη προσπάθειά της να δραπετεύσει μελλοντικά απ’ το πάνθεον με τις ξανθιές χαζοχαρούμενες παρουσιάστριες, ξεσπάει όλη της τη «σπιρτάδα» στο δύσμοιρο μοντέλο.
Έκανε μάλιστα εξαρχής γνωστές τις προθέσεις της, όταν προτού ακόμα η Ναταλί αρχίσει να ξεδιπλώνει τα ακατάληπτα που στοιβάζει στο κεφάλι της, ακούγεται η παρατήρηση: «πιο ψηλά το μικρόφωνο». Η διάφορα εν τω μεταξύ στον ήχο, καμμία!

Αργότερα, αντιλαμβάνεται η «τηλεπερσόνα» ότι η Ναταλί λέει ότι να ‘ναι και έχει ανακατέψει την Άρτα και τα Γιάννενα. Είναι αγχωμένη και θέλει να ανοίξει η γη να την καταπιεί! Οποιοσδήποτε στη θέση της παρουσιάστριας θα προσπαθούσε να περισώσει τα ασυμμάζευτα και να δικαιολογήσει την κοπέλα. Αντ’ αυτού, προτίμησε να συνεχίσει να ρωτάει μονότονα την ίδια ερώτηση, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τη δυσχερή θέση της διαγωνιζόμενης. Αν ήθελε, κάλλιστα θα μπορούσε να εξηγήσει πως η Ναταλί εννοούσε ότι «τους φορείς του AIDS θα πρέπει να τους “ενθαρρύνουμε” να μη λυγίσουν στα δύσκολα και τους αξίζουν “συγχαρητήρια” για τη μαχητικότητα που επιδεικνύουν». Λέω εγώ τώρα, μια πρόταση…

Αυτές οι εκπομπές, αλλά και η τηλεόραση συνολικότερα, βασίζουν τα νούμερα τηλεθέασής τους στη γελοιοποίηση και τον εμπαιγμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Η Ναταλί και η κάθε «Ναταλί» που κατά καιρούς ξεφυτρώνουν στις οθόνες μας, ποδοπατούν την προσωπικότητά τους για να διασκεδάσουμε αραχτοί στον καναπέ και να αισθανθούμε καλύτερα σκεπτόμενοι «υπάρχουν και χειρότερα»…

Υπάρχουν;

Σχόλια