ζουν αναμεσα μας

Στο πρώτο μου άρθρο μετά τις διακοπές θέλω να γράψω πολλά και συνάμα τίποτα. Και επειδή ουσιαστικά καταλήγουμε πάντα στο δεύτερο σκέλος, το ξέρεις πως είσαι συνένοχος στο φόνο των χαμένων λεπτών της ζωής σου όταν κάθεσαι και με διαβάζεις. Από την άλλη, κάνω προσπάθεια τα κείμενά μου να βγάζουν νόημα και αυτό πρέπει να το εκτιμάς.

Θα μπορούσα, με το χέρι στην κοιλιά, να κάνω απολογισμό των όσων έζησα το καλοκαίρι! Θα μπορούσα…

Θα μπορούσα να σχολιάσω τα γεγονότα της επικαιρότητας τους τελευταίους μήνες που δεν ήμασταν μαζί! Καλό ακούγεται!

Θυμάμαι κατ΄αρχάς την είσοδο ακόμα μιας αμερικανιάς στη ζωή μας, του “ice bucket challenge“! Κάποια στιγμή, πριν από δύο χρόνια, όταν είχε βγει το Harlem shake αναρωτήθηκα τι άλλο θα μπορούσε να μας συμβεί, που θα ξεπερνούσε τις ψυχωτικές τάσεις του συγκεκριμένου χορού και θα μας οδηγούσε στην απόλυτη clownοποίση (δικιά μου λέξη! καινούργια!). H απάντηση στο ερώτημα δεν άργησε να έλθει. Στα ενδιάμεσα και καθώς περίμενα υπομονετικά, εμφανίστηκε ο Κινέζος με το γκάγκναμ style αλλά και κάνα δυο άλλοι καραγκιόζηδες που τους έχω στοιβάξει στο μέρος του υποσυνείδητου, ύστερα από βαθιά ψυχανάλυση και διαλογισμό. Έρχεται λοιπόν και η στιγμή που αποδεικνύεται αυτό που είχε πει ένας μεγάλος συγγραφέας, ότι: «Μερικές φορές, η καλύτερη απάντηση στην πραγματικότητα είναι να κάνεις τον τρελό». Μπορώ να πω με υπερηφάνεια ότι αυτό το σπορ το κατέχουμε.

ice buckett

Δε θέλω να παρεξηγηθώ! Κυρίως γιατί βαριέμαι να απαντάω σε αυτούς που θα με κατέκριναν. Δεν κατηγορώ τους απλούς ανθρώπους που γελοιοποιήθηκε μια νόσος. Στη τελική εμείς το μόνο λάθος που κάναμε είναι να λέμε στο τέλος του βίντεο «έχετε 24 ώρες» λες και αν κάποιος δεν λουζόταν με παγάκια, θα πλήρωνε όπως προστάζει το savoir vivre 100 ευρώ για την καταπολέμηση της νόσου. Κατηγορώ όμως τους διάσημους (κυρίως τους ξένους γιατί στην τελική η Ελλάδα δεν έχει διάσημους) που μπήκαν στο παιχνίδι μόνο και μόνο για να γελάσουν. Άπειρα ρισπεκτ στον Τσάρλυ Σιν γιατί έδωσε ΧΡΗΜΑΤΑ για την καταπολέμηση της νόσου. Έκανε δηλαδή ΚΑΤΙ!

Παρασύρομαι αναλύοντας την επικαιρότητα, με κίνδυνο να χαρακτηριστώ ως «σοβαρός».

Δεύτερο σημαντικό γεγονός της καθημερινότητάς μου στις διακοπές ειναι δύο τηλεοπτικές εκπομπές. Η μία είναι αυτή του Λιακόπουλου που μας αναλύει για ποιο λόγο η ανθρωπότητα θα καταστραφεί αν μέχρι το τέλος της εκπομπής δεν έχει ξεπουλήσει όλα του τα βιβλία, ενώ η άλλη ειναι η πιο μαγική εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης, γνωστή και ως quiz maker.

Για τον Δημοσθένη Λιακόπουλο, γνήσιο απόγονο των Ελ, που έχουν βάση πυρηνικών κάτω απο την Ακρόπολη, τα λόγια περιττεύουν. Όσοι δεν τον ξέρουν, να τον μάθουν.

liakopoulos aspida

Για τη μυθική εκπομπή του Μακεδονία TV με κύριο πρωταγωνιστή τον πιο γραφικό άνθρωπο του κόσμου (έχει αυτογνωσία και αυτοσυστήνεται έτσι στην αρχή της εκπομπής), τι να πεί κανείς;

artttt

Η εικόνα τα λέει όλα. Μην κάνεις το λάθος κατ΄αρχάς να ψάξεις για τη λύση. Στην εικόνα έχουν εισχωρήσει λατινικοί και ανεστραμμένοι αριθμοί που φέρνουν το αποτέσμα της ερώτησης κοντά στο νούμερο του χρέους της Ελλάδας. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ!

Φαντάσου να έχει πάει τρεις η ώρα το βράδυ και εσύ να εξακολουθείς να βλέπεις μια εκπομπή χωρίς κανένα απολύτως νοήμα, της οποίας ο παρουσιαστής σε παρακαλάει σχεδόν με δάκρυα στα μάτια να πάρεις τηλέφωνο, για να απαντήσεις σε ένα γρίφο του οποίου τη λύση δε μπορεί να τη δώσει κανείς και ποτέ.

Απο τη μία κάποιος θα μπορούσε να πει ότι η εκπομπή απλά έχει συσταθεί προς εκμετάλλευση των απανταχού κορόιδων ανά τον κόσμο. Απο την άλλη, ένας συμπαθητικός ΕΞΩΓΗΙΝΟΣ (είναι βέβαιο αν το παρατηρήσει κανείς) εν ονόματι «Άρτ» (ο τύπος στην εικόνα), που ξέρει πώς να σε εκνευρίζει χωρίς να θες να αλλάξεις κανάλι, σε κάνει να νιώσεις κυριολεκτικά τον ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΗΛΙΘΙΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, αψηφώντας τους νόμους της βλακείας και υποκύπτοντας στις θελήσεις του εξωγήινου παρουσιαστή. Μεγάλη παρένθεση, 2 ευρώ πεταμένα στον κουβά ύστερα απο αναμονή σύνδεσης στο στούντιο της εκπομπής, μικρή παρένθεση: είμαι ο ηλίθιος απο πάνω, κλείσιμο μικρής και μεγάλης παρένθεσης.

 

Αυτά.

 

Υ.γ. 1 Θα επανέλθω με άρθρο για τη καλύτερη σειρά όλων των εποχών. Ευχαριστώ τον συνάδελφο Αυστραλοπίθηκο που μου την πρότεινε.

Υ.γ. 2 Άσχετο αλλά άπειρα ρισπεκτ και στον πατέρα του Τσάρλυ Σιν που έπαιξε εκείνο τον φοβερό ρόλο στο «Αποκάλυψη Τώρα».

Υ.γ. 3 Δε θα χε πλάκα ο τάφος να είναι του Ηφαιστίωνα;

Υ.γ. 4 Φυσικά και στέκω καλά στα μυαλά μου: όταν τα δέντρα αρχίζουν να μου μιλάνε, εγώ δεν απαντώ. Τέρυ Πράτσετ.

 

 

Σχόλια