Street Food and Tunes από την Ινδία
Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου από τις 19:00
42 bar (Κολοκοτρώνη 3, στοά Κεντρικού, Παλιά Βουλή)
Είσοδος Ελεύθερη

 

Τα Street Food and Tunes του deBόp.gr επιστρέφουν για 6 εβδομάδες στο γνωστό τους στέκι!

Στάση πρώτη, Ινδία: εμπνεόμαστε από τα εξωτικά φαγητά της ταινίας “The Lunchbox” που προβάλλεται αυτές τις ημέρες στους κινηματογράφους: μια απολαυστική ρομαντική κομεντί στη Μουμπάι όπου η αγάπη γεννιέται μέσα από τις μυρωδιές της σπιτικής ινδικής κουζίνας αρθρώνοντας τελικά σε παγκόσμια γλώσσα το γνωστό “ο έρωτας περνά απ’ το στομάχι”!

Γεύσεις που τρέφουν την ψυχή και το μυαλό όσο και το σώμα!

Η ιστορία αυτής της εβδομάδας αρχίζει όταν ο Αμάν Πριτ Σινγκ ήρθε από τη Γη των 5 Ποταμών – ή αλλιώς την πόλη Punjab της Βόρειας Ινδίας στην Αθήνα. Πέρασαν σχεδόν 20 χρόνια από τότε. 20 χρόνια μέσα στα οποία κατάφερε να φέρει στην πόλη μας τη γυναίκα του –Παραμτζίτ, τον αδερφό της –Μουκτιάτ και τα παιδιά του, την Ίνα και τον Ζαϊμπίτ, 20 χρόνια μέσα στα οποία έκανε πολλές δουλειές για να μπλέξει τελικά στις ινδικές κουζίνες της κοινότητάς του και κάπως έτσι να αναπολήσει τις μυρωδιές και τις γεύσεις της χώρας του μαζί με την αγάπη των Αθηναίων για την Ινδική κουζίνα. Το αποτέλεσμα εύλογο κι ακούει στο όνομα Indian Chef – ένα ολοκαίνουριο, μικρό, οικογενειακό εστιατόριο που βγάζει χρυσάφια από την κουζίνα του!

Απόψε οι chef του Indian Chef – Αμάν, Παραμτζίτ, Γκουλ και Ραμζάν- σερβίρουν ινδική μαγεία στα πιάτα μας!

(STREET FOOD) Το μενού (5€):

1. Λαχανικά Κόρμα (λαχανικά σε σάλτσα από καρύδα, γιαούρτι και κρέμα γάλακτος, συνοδευόμενα αρωματικό Ινδικό ρύζι Μπασμάτι) – μη καυτερό

2. Τσάνα Μασάλα (σπεσιαλιτέ της βόρειας Ινδίας! Αρωματισμένα ρεβίθια με τζίντζερ και σκόρδο συνοδευόμενα από αρωματικό Ινδικό ρύζι Μπασπάτι) – ελαφρώς καυτερό

3. Ινδικό κάρυ με κοτόπουλο (ζουμερό κοτόπουλο μαριναρισμένο και μαγειρεμένο σε παραδοσιακή ινδική σάλτσα κάρυ με βάση το κρεμμύδι και συνοδευόμενο από αρωματικό ινδικό ρύζι Μπασμάτι) – καυτερό

4. Συνδυασμός ορεκτικών από:
a. Σαμόσα λαχανικών (τηγανιτή πίτα με λαχανικά και ινδικά μπαχαρικά
b. Βατζί κρεμμυδιών (κρεμμυδοκροκέτα με ινδικά μπαχαρικά παναρισμένη σε ρεβυθάλευρο)
Συνοδεύονται από ραΐτα (ινδικό ντιπ γιαουρτιού με φρέσκα μυρωδικά και ψιλοκομμένο αγγούρι) – μη καυτερό

PLUS: Το ειδικά φτιαγμένο από τον bar guru, Χρήστο Χουσέα, cocktail:
Miss Lassi (ρούμι και πάλι ρούμι, μάνγκο, σαφράν, γάλα καρύδας, κάρδαμο και φυστίκι Αιγίνης) (7€)

(AND TUNES) Οι μουσικές μας:

Ο αγαπημένος μας Isnogood επιτέλους στο στοιχείο του! Ο άνθρωπος με το απόλυτο know-how της Ινδικής μουσικής επιστρέφει στα decks μας για να μας χορέψει σε ινδικό ταψί! Προετοιμαστείτε!

Τις επόμενες 2 εβδομάδες θα κάνουμε στάση στα food market του Brooklyn, με Host Chef τον εκπληκτικό – από τη βραδιά της Νέας Ορλεάνης – Βασίλης Σπόρος – και θα συνεχίσουμε με Ιαπωνία και πολλά ακόμη.

Διοργάνωση:
deBόpEKSO productions (http://www.ekso.gr/)

Δημιουργικό:
Έλια Λαούρδα

Συνεργάτες:
Indian Chef Restaurant
Feelgood Entertainment

Χορηγοί επικοινωνίας:
Νηστικό Αρκούδι, Savoir Ville, LV postcards, foodaki.gr, House of Wine, Xpat Athens, Elculture Madame Ginger, Multi Kulti, iCookGreek, Maintanos, The Eaters, TOC, Popaganda.gr, MTV Greece, Pepper Radio, Feel Free @ citycode

Περισσότερες πληροφορίες:
6977592727, 6957115107, 6932279431 και στα http://www.debop.gr/
& https://www.facebook.com/debop.gr

Πηγή: Facebook Event

Σχόλια