Το καλοκαίρι τελείωσε. Μια εφιαλτική εποχή για απανταχού βουλιμικούς έκλεισε. Ήρθε το πλήρωμα το χρόνου όμως και θα πάρουν το αίμα τους πίσω. Η εκδίκηση γι’ αυτούς θα ‘ναι ένα πιάτο που θα τρώγεται μήνες. Έτσι κι ο υπογράφων ανέλαβε πρωτοβουλία…

Αφού έχεις φάει τον περίδρομο, σεργιανίζεις τις ρούγες μέχρι να βρεις το πρώτο διανυκτερεύων περίπτερο για να αγοράσεις μια σόδα. “Μια σόδα ρε παιδιά, θα σκάσω”!

Ε, βέβαια θα σκάσεις! Με τη βουλιμία που σε κατατρέχει λίαν συντόμως θα προΐστασαι των εβδομαδιαίων συναντήσεων των <<Α.Λ>>. Ανώνυμοι Λαίμαργοι! Αν ο ανθρώπινος οργανισμός είναι συνηθισμένος να πράττει χιλιάδες δραστηριότητες το δευτερόλεπτο, εσένα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας κάνει δύο πράγματα: καταπίνει και χωνεύει. Χωνεύει και χωνεύει τον αχώνευτο! Αν έστηνες και επιχείρηση μάλιστα γι’ αυτήν τη δραστηριότητα, τότε τύφλα να ‘χε το χωνευτήριο της Ελευσίνας.

Έχε υπόψιν σου ότι οι διαιτολόγοι δεν είναι επιγενόμενοι συγγενείς του Ιησού να κάνουν θαύματα. Ούτε μάγοι όπως ο Ντάμπλντορ, να αγγίξουν με το ραβδί την γαϊδουρόκοιλιά σου και να εξαλειφθούν ως διά μαγείας 10 στρώσεις λίπους. Θα συστήσουν ένα συγκεκριμένο μπούσουλα διατροφικής συνήθειας και μετά βγάλ ’τα πέρα μόνος σου.

Μην κάνεις κουλαμάρες! Καταβροχθίζεις ολημερίς τον άμπακο και το βράδυ σε πιάνουν οι ενοχές και σκέφτεσαι “ας φάω κάνα γιαουρτάκι 5%, είναι βράδυ, δεν κάνει”… Ενώ να σαβουρώνεις απ’ την Ανατολή ως τη Δύση του ηλίου, είναι κοινώς αποδεκτό. Προσπάθησε να ισορροπήσεις τα (λουκούλεια) γεύματά σου.

Γράφτηκες στο γυμναστήριο… Μάλιστα. Να το κάνεις  τι; Το ξέρεις εκ προοιμίου, στο προσυπογράφω κι εγώ: πεταμένα λεφτά! Προφανώς και δεν είσαι τύπος της γυμναστικής, γιατί αν γούσταρες γυμναστικές και δεν συμμαζεύεται, θα ‘σουν ο/η μισός/ή. Άρα γιατί σ’ αυτή την ηλικία να ξεκινήσεις κάτι τόσο επώδυνο; Επειδή είπε ο γυμναστής «δεν υπάρχει ηλικία, όποτε γουστάρεις ξεκινάς»; Κι εγώ όταν δούλευα βοηθός σερβιτόρου με ρωτούσαν οι τουρίστες αν έχω Heineken, απαντούσα «ναι» και σέρβιρα στο τραπέζι FIX ντράφτ. Και στο τέλος άφηναν και πουρμπουάρ! Βάλε εύκολους στόχους.

Εντάξει, μη το παρακάνουμε κιόλας. Δεν εννοώ να φας 5 σουβλάκια αντί για 6 και μετά να πανηγυρίζεις, κατάλαβες…  Βάλε πρώτο στόχο να χάσεις τάδε κιλά σε δείνα χρονικό διάστημα (χρησιμοποίησε σαν μονάδα μέτρησης τις εβδομάδες, ούτε τα χρόνια, ούτε τους αιώνες). Άσε που στην αρχή η φάση λειτουργεί υπέρ σου, αφού χάνεις ευκολότερα κιλά, μετά θα τα βρεις μπαστούνια. Χου κερς; Το θέμα είναι να ξεκινήσεις το ταξίδι για τη χώρα με τα χαμηλά λιπαρά, από τη σωστή αφετηρία.

Μη σε παίρνει από κάτω φίλε/η μου. Αυτά τα πράγματα θέλουν χρόνο, όπως αντίστοιχος χρόνος χρειαζόταν για να αποκηρύξεις από τη ντουλάπα σου όλα τα νούμερα που ξεκινούσαν από “S, M, L”. Μη δίνεις  σημασία στο πως σε βλέπουν οι άλλοι τριγύρω σου, είναι από τις βασικές αιτίες δυστυχίας και, πίστεψέ με, δεν αξίζει να δυστυχήσεις για δαύτους, εξάλλου θα βρεθούν σοβαρότεροι λόγοι…

Τέλος, κόψε αυτό το «από Δευτέρα». Από Δευτέρα μπορεί να επιτεθούν οι εξωγήινοι στη γη και να μας κλωνοποιήσουν. Τα λέει ο Λιακόπουλος… Σκέψου, όμως, πως και να μας κλωνοποιήσουν οι εξωγήινοι, πάλι ο κλώνος σου στο ίδιο μέγεθος θα βγει!

Ξεκίνα τώρα, λοιπόν.

Σχόλια