Η Hellenic Youth Participation μετά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,
τώρα και στο Συμβούλιο της Ευρώπης ( Council of Europe) στο Παγκόσμιο Φόρουμ για την Δημοκρατία 2014
με θέμα:
“From participation to influence: Can youth revitalise democracy?”

Ποιοι: 10 άτομα άνω των 18 ετών.
Πότε: 2- 6/11/ 2014.
Πού: Συμβούλιο της Ευρώπης -Στρασβούργο , Γαλλία.

Σήμερα, γινόμαστε μάρτυρες μιας αυξανόμενης αποχής από τη συμμετοχή στις εκλογές, τα κόμματα, την πολιτική, την δυσπιστία σε mainstream μέσα ενημέρωσης, και μερικές φορές μιας βίαιης απόρριψης των παραδοσιακών μορφών της πολιτικής εξουσίας. Οι νέοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των κινημάτων της απόρριψης, της διαφθοράς και της εκλογικής νοθείας, αλλά, αντιθέτως, περιθωριοποιούνται στη διαδικασία εδραίωσης της δημοκρατίας. Σε περιόδους οικονομικής κρίσης, αντιμετωπίζουν ολοένα και περισσότερα εμπόδια αποκλεισμού στην « αρένα της καθημερινότητας».

Πώς θα αυξηθεί κάθε δημοκρατική συμμετοχή των νέων μέσα από την αγορά εργασίας, όταν μειώνονται οι ευκαιρίες απασχόλησης; Είναι η εκπαίδευση μια πραγματική υπόσχεση για την ευημερία και την ασφάλεια;

Το Παγκόσμιο Φόρουμ για τη δημοκρατία είναι μια ετήσια συνάντηση νέων ανθρώπων με ηγέτες, διαμορφωτές της κοινής γνώμης, ακτιβιστές της κοινωνίας των πολιτών, εκπρόσωποι των επιχειρήσεων, της ακαδημαϊκής κοινότητας, των μέσων ενημέρωσης και επαγγελματικές ομάδες για να συζητήσουν τις βασικές προκλήσεις για την δημοκρατία σε όλο τον κόσμο. Οι ιδέες που συγκεντρώνονται κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων του Παγκόσμιου Φόρουμ ενημερώνουν το έργο του Συμβουλίου της Ευρώπης και πολλών εταίρων της στον τομέα της δημοκρατίας και της δημοκρατικής διακυβέρνησης.

Το WFD 2014 θα συνεργαστεί με τους νέους και με φορείς λήψης αποφάσεων και διαμόρφωσης της κοινής γνώμης σε ένα προβληματισμό σχετικά με αυτά τα πρότυπα του αποκλεισμού και την ενεργό συμμετοχή. Σκοπός τους είναι να διερευνήσουν νέους τρόπους συμμετοχής των νέων στον εκ νέου οραματισμό της δημοκρατικής αρένας του σήμερα.

Η ΗΥΡ έχει εξασφαλίσει δέκα θέσεις για τα άτομα που θα επιλεχθούν να συμμετάσχουν στην αντιπροσωπεία της.

Επίσης, παρέχει προετοιμασία των συμμετεχόντων και συνοδεία από έμπειρους αρχηγούς ομάδας σε όλο το ταξίδι και τις δραστηριότητες.

Το κόστος του ταξιδιού, της διαμονής και της διατροφής θα καλυφθεί από τους συμμετέχοντες. Η ΗΥΡ έχει φροντίσει για την οικονομικότερη λύση.

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο Facebook Page.

Προθεσμία 27/9!

Καλή επιτυχία!

Σχόλια