Μια ιδέα, που επιτέλους υλοποιείται. Μουσικές, με κοινό παράγοντα τους reggae/dub ρυθμούς και την αγάπη, που ξεπερνούν τα εθνικό -κρατικά όρια και δεν υπόκεινται σε περιορισμούς, ούτε, όμως, και ταμπέλες. Από τις φτωχογειτονιές του Kingston των αρχών της δεκαετίας του ’70 και το ξέσπασμα της roots reggae μέχρι το σήμερα, όπου οι καιροί επιβάλουν ξανά την τήρηση μιας θετικής στάσης. 

Πριν από λίγο καιρό δημιουργήθηκε το Jamaican Bass Movement, με πρωτεργάτες τους djs/μουσικούς παραγωγούς Blend Mishkin, Mountain Top Hi-Powa, Max Rubadub, Pappa Demus και Selecta Demo (Titan Sound). Όλοι τους, έχοντας παίξει σε ατελείωτα parties και μερικά απ’τα μεγαλύτερα stages, σε διάφορα μέρη του κόσμου, ένιωθαν πως έπρεπε κάτι καινούριο να συμβεί, ώστε να συγκεντρωθεί εκ νέου όλη η συγκεκριμένη κοινότητα και το ρεύμα αυτό να συνεχίσει να ενδυναμώνεται, όλο και περισσότερο.
Κινητήριος δύναμή τους το αστείρευτο πάθος τους για όλα όσα περιλαμβάνει ιδεολογικά το Jamaican Bass, καθώς και οι συνεχώς αυξανόμενοι υποστηρικτές τους, συνάδελφοί τους και μη, άτομα που αγαπάνε, ζουν, μοιράζονται και εν τέλει ανανεώνουν και διατηρούν την reggae μουσική και τα υπό-είδη της (dancehall / rubadub / mashup / moombahton / traphall / rootstep / ragga-jungle / dub / digital / future dancehall / 140-jungle / bashment / bass / rubadubstep / tropical / soca / ska / dubwise / steppas etc).

Σύμφωνα με τα δικά τους λόγια, το Jamaican Bass Movement “είναι κάτι παραπάνω, από μια απλή κολεκτίβα, είναι ένα παγκόσμιο κίνημα“. Ενώ καλούν τον κόσμο που αγαπάει τις συγκεκριμένες μουσικές και ταυτίζεται με την ιδιοσυγκρασία αυτή να συνεχίσει να τους στηρίζει, καθώς προειδοποιούν πως έχουν μεγάλα σχέδια για το μέλλον.

Links: http://jamaicanbass.com/ , https://www.facebook.com/JamaicanBass

10620699_740978342631528_7539278520817707587_n (1)

Σχόλια