Το Ρέθυμνο, μια από τις ομορφότερες πόλεις της Κρήτης, προσφέρεται να φιλοξενήσει με τον καλύτερο τρόπο τα φοιτητικά σου χρόνια…

Η Κρήτη και ειδικότερα το Ρέθυμνο, αποτελεί έναν από τους καταλληλότερους προορισμούς για φοιτητική ζωή. Σου δίνονται πολλές ευκαιρίες ζώντας σε μία ήσυχη πόλη που δεν κρύβει τεράστιους κινδύνους όπως τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Βολτάρεις στα όμορφα και γραφικά σοκάκια της Παλιάς πόλης, ερωτεύεσαι κοιτάζοντας το κάστρο της Φορτέτζας και ονειρεύεσαι αγναντεύοντας το ενετικό λιμάνι… Το νησί της Κρήτης συνδυάζει τις γνώσεις, την ιστορία ενός μεγάλου πολιτισμού, αλλά και τις εξορμήσεις σε όμορφα μέρη.

Ξέρεις πού πέρασες; Αν δεν το γνωρίζεις σε πληροφορούμε ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης συγκαταλέγεται ανάμεσα στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου με βάση τις αξιολογήσεις ξένων πανεπιστημίων. Ίδρυμα με άρτιες εγκαταστάσεις, στα βόρεια της πόλης. Οι σχολές του Πανεπιστημίου Κρήτης που εδρεύουν στην πόλη του Ρεθύμνου είναι οι εξής:

• Φιλοσοφική Σχολή (Τμήμα Φιλολογίας, Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Επιστημών)
• Σχολή Κοινωνικών Επιστημών (Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Κοινωνιολογίας, Πολιτικής Επιστήμης, Ψυχολογίας)
• Σχολή Επιστημών Αγωγής ( Τμήμα Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης, Παιδαγωγικό Προσχολικής Εκπαίδευσης)

Η βιβλιοθήκη που διαθέτει το Πανεπιστήμιο Κρήτης, έκτασης 5.500 τ. μ. θεωρείται μια από τις καλύτερες και τις πλέον οργανωμένες της Ελλάδας. Κτισμένη στο βόρειο τμήμα του ιδρύματος και κατέχει περίοπτη θέση και υπέρλαμπρη θέα, ούτως ώστε η εύρεση τίτλων και η μελέτη των χρηστών να γίνεται σε ένα οικείο περιβάλλον. Μέχρι και ο πιο ανέμελος φοιτητής σίγουρα ενθουσιάζεται και αφιερώνει λίγες ώρες για την προσωπική του πνευματική καλλιέργεια.

Το Ρέθυμνο είναι μια πόλη, στην οποία οι ιστορικές αναδρομές ξεκινούν στην εποχή του λίθου. Τα κατάλοιπα των αιώνων άφησαν μια λαμπρή κληρονομιά στις γενιές των ανθρώπων και πολλά από αυτά τα μεγάλα και μικρά μνημεία ή κειμήλια σώζονται ως και σήμερα. Τα μουσεία που δεσπόζουν στην πόλη είναι τα εξής:

• Παλαιοντολογικό Μουσείο: Αποτελεί παράρτημα του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και στεγάζεται στην περιοχή του Μασταμπά
• Αρχαιολογικό Μουσείο: Εδρεύει κοντά στο κάστρο της Φορτέτζας
• Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο: Βρίσκεται στην οδό Βερνάρδου 30 και περιέχει όλο τον πολιτιστικό πλούτο του νομού (κεντήματα, υφαντά, παραδοσιακές φορεσιές)
• Εκκλησιαστικό Μουσείο: Στεγάζεται στην περιοχή της Πλατείας Μητροπόλεως. Εκθέτει ιερά σκεύη και θρησκευτικά αντικείμενα των τελευταίων 150 χρόνων
• Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης: Στεγάζεται στην οδό Χειμάρας 5
• Μονή Αρκαδίου: Είναι η ιστορικότερη του νομού Ρεθύμνης και μία από τις πλέον φημισμένες μονές από τον Ελληνοτουρκικό πόλεμο, καθώς αναδείχθηκε σύμβολο ηρωισμού και αυτοθυσίας στο ολοκαύτωμα του 1866

Ως φοιτητές στο Ρέθυμνο δεν γίνεται να μην επισκεφτείτε και την νυχτερινή ζωή της πόλης. Η καρδιά του Ρεθύμνου, χτυπά στο πολυσύχναστο ενετικό λιμάνι. Cafes και clubs θα βρει κανείς στα στενά σοκάκια της πόλης, αλλά και στην παραλία με τους εξωτικούς φοίνικες και την ονειρώδη θέα της θάλασσας.

Επίσης, αξίζει να ζήσετε από κοντά την κρητική παράδοση με όμορφα κρητικά καπηλειά και ταβέρνες στα άδυτα της Παλιάς πόλης. Εκεί που η μουσική και η κουλτούρα της Κρήτης συνδυάζονται με την γαστρονομική πανδαισία του νησιού. Όμορφες και ξεχωριστές μπάντες ταξιδεύουν τον κόσμο σε μέρη κρητικά με την συνοδεία της κρητικής λύρας.

Καλώς ήλθατε στην πόλη που σύντομα θα καταλάβετε ότι θα γίνει το δεύτερο σπίτι σας. Η πόλη των φοιτητικών σας χρόνων. Των πιο ανέμελων και σημαντικών στιγμών της ζωής σας. Ζήστε, περιπλανηθείτε, δραστηριοποιηθείτε και γίνετε αποφασιστικοί. Αυτή η πόλη θα αποτελέσει αρωγό των πιο όμορφων ονείρων σας!

Σχόλια