Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΟ +1

 

Αγαπητό Frapress,

Έχω ένα πρόβλημα. Έχω 1.225.846 φίλους, αλλά μόνο το 48,564% αυτών κάνει like στις αναρτήσεις μου.
Τι να κάνω;

Απελπισμένος Facebook-ο-μανής

 

Αγαπητέ Απελπισμένε,

Η ζωή μας γεμίζει εμπόδια κάθε μέρα. Ένα απ’ αυτά είναι και το χαμηλό engagement στο Facebook. Λυπάμαι πραγματικά που το ποσοστό σου δεν είναι ούτε 48,565%, αλλά, ευτυχώς, είμαστε εμείς εδώ για να λύσουμε το πρόβλημά σου.

Να, λοιπόν, τι πρέπει να κάνεις. Αν ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα, σου υπόσχομαι ότι το engagement σου θα εκτοξευτεί τουλάχιστον στο 50%! Αρκεί να θυμάσαι ότι πρέπει να προσεγγίσεις την απόμακρη φιλοσοφία όλων των 1.225.846 φίλων σου…

  1. Ανέβαζε ανάρτηση κάθε 5’

Κάθε μέρα, οι δημοσιεύσεις σου θα πρέπει να φτάνουν τουλάχιστον τις 288! Σίγουρα, ο κόσμος δε θα σε ξεχνά κάθε φορά που θ’ ανοίγει τις Ενημερώσεις του, αλλά τουλάχιστον, κάπως θα σε ωφελήσει και η αϋπνία…

  1. Πάτα share στα πάντα

Διάβασες ένα άρθρο; Είδες μια φωτογραφία; Παρακολούθησες και το βίντεο με το γατάκι που πέφτει από τον 88ο όροφο; Μία λέξη φίλε μου: Share! Μην το ξεχάσεις!

  1. Δεν υπάρχει «Ου κλέψεις» στο Facebook

Κλέψε αποφθέγματα από άλλους, τις εικόνες που έχουν κάνει μεγαλύτερη εντύπωση και προς Θεού(!) , μη διαλέγεις μόνο αυτά που σε εκφράζουν!! Τι το βρήκαμε; Προσωπική σελίδα;

  1. Δημοσίευε ό,τι κάνεις, κάθε ώρα και λεπτό!
9b20ee30eaed730058ba8c55e2f010d7

Σας ονομάζω συζύγους! Μπορείτε τώρα να κάνετε update στο status σας!

Το κοινό σου απαιτεί να μαθαίνει τι κάνεις κάθε στιγμή που περνά. Θέλει να γνωρίζει πότε ξυπνάς, τι σκέφτεσαι όταν τρως, πότε είσαι στο ασανσέρ της δουλειάς, πότε μίλησες με τη μαμά σου, αν ανέβασες το φερμουάρ σου μετά την τουαλέτα. Μη στερείς αυτή τη γνώση απ’ τους φίλους σου. Αν μπορείς να τη συνοδεύεις με φωτογραφίες ή βίντεο, ακόμα καλύτερα!

  1. Ριψοκινδύνεψε λίγο!

Τέρμα οι selfies μπροστά από τον καθρέφτη ή στο barάκι. Ο κόσμος διψά για πρωτοτυπία. Αυτοσχεδίασε! Βγάλε φωτογραφία μ’ έναν καρχαρία στον Ειρηνικό, στη μέση ενός τυφώνα ή πέφτοντας από έναν καταρράκτη. Εξάλλου, You Only Live Once!

images

  1. Σκέψου το υπόλοιπο 51,436%

Τι είναι; Γυναίκες; Ανάρτησε ότι διάβασες το τελευταίο ρομαντικό βιβλίο του Nickolas Sparks και ότι έκλαψες πολύ. Άντρες; Βρες μια φωτογραφία μιας Dodge Tomahawk μοτοσικλέτας με μια ημίγυμνη κοπέλα (δεν προωθούμε ποτέ σεξιστικά πρότυπα!) και σχολίασε: «Το μωρό μου!» Κουλτουριάρικο κοινό; Βρες ένα τραγούδι από την εποχή της Αναγέννησης και συνόδευσέ το με ένα: «Πόσο συγκινητικό! Μου ξυπνά ωραίες αναμνήσεις!» Τίποτ’ απ’ αυτά; Τότε μεταξύ του Game of Thrones και των memes με γάτες, μπορείς να διαλέξεις άφθονο υλικό.

2

Don--t-Interrupt-Me-Very-Cute-Funny-Grumpy-Cat-Picture         watch-one-episode-of-game-of-thrones

  1. Νέα μόδα: «+1 και σας μιλάω για τη ζωή μου!»

Εσύ θα το προχωρήσεις ένα βήμα παραπέρα…

«+725.813 και σας λέω τι έκανα χθες το βράδυ με τη Μαίρη»

 

Πάντως, αγαπημένε μου φίλε, δεν είναι όλ’ αυτά δοκιμασμένα. Υπάρχουν οι εξής κίνδυνοι:

  1. Να χάσεις φίλους
  2. Να σου κάνουν report
  3. Να σου κλείσουν τη σελίδα
  4. Να τραυματιστείς
  5. Να γίνεις ρεζίλι
  6. Να ζήσεις λίγο…

Ειδικά το τελευταίο, ακόμα κι αν είναι για χάρη του κοινού, δεν πρέπει να συμβεί ΠΟΤΕ!

 

Α! Μην ξεχάσεις να κάνεις Like και στη δική μας σελίδα στο Facebook. Σου υπόσχομαι ότι εμείς θα το αξίζουμε!

Με ανησυχία για τους απελπισμένους αναγνώστες μας,

Κατερίνα Χλιάρα

Σχόλια