Λίγες μέρες πριν, ως Frapress είχαμε την ευκαιρία να πάμε στο Adventure Rooms για μία μαγική περιπέτεια. Για όσους δε γνωρίζουν, το Adventure Rooms είναι ένας νέος τρόπος διασκέδασης στην πόλη ο οποίος υπόσχεται να σας κάνει να θυμάστε την εμπειρία αυτή για πολύ καιρό μετά την επίσκεψή σας. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να δραπετεύσεις από ένα δωμάτιο, στο οποίο βρίσκεσαι κλειδωμένος μαζί με τους φίλους-συμπαίκτες σου, μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο.

Η συνέντευξη που ακολουθεί θα σας κάνει να πάρετε μία ιδέα πριν την επίσκεψή σας.

  1. Ποιο πιστεύετε ότι είναι το στοιχείο που λατρεύουν περισσότερο οι επισκέπτες κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού; Η αγωνία, η ευρηματικότητα, η ομαδικότητα ή ίσως κάποιο άλλο;

Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω. Η πίεση του χρόνου ανεβάζει την αδρεναλίνη, κάθε λυμένος γρίφος δίνει ένα αίσθημα ικανοποίησης στους παίχτες και η αντιμετώπιση των “προβλημάτων” που προκύπτουν από την ομάδα προς τον κοινό σκοπό, την ομαδική απόδραση, ενισχύει την  ομαδικότητα και την συνεργατικότητα.

  1. Το Adventure Rooms θεωρείται απ’ τα πρώτα «αξιοθέατα» στη λίστα του TripAdvisor, που θα έπρεπε να επισκεφτεί κάποιος στην Αθήνα. Τι πιστεύετε ότι το κάνει μοναδικό σε σχέση με τα υπόλοιπα αρχαιολογικά αξιοθέατα;

15

Το Adventure Rooms αποτελεί μια δραστηριότητα απόδρασης, όχι μόνο από το δωμάτιο, αλλά και από την καθημερινότητα. Δεν αντικαθιστά φυσικά τα αρχαιολογικά αξιοθέατα τα οποιά έχουμε την τύχη να έχουμε σε αφθονία, αλλά ας πούμε για πολλούς τουρίστες, σύμφωνα με τα δικά τους λεγόμενα πάντα, είναι το κερασάκι στις αξέχαστες διακοπές τους στην Ελλάδα.

  1. Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που θα δίνατε σε κάποιον που φοβάται να δοκιμάσει το παιχνίδι;

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοβάται κάποιος να παίξει, τα δωμάτια είναι ατμοσφαιρικά μεν αλλά δεν έχουν κανένα τρομαχτικό ή επικίνδυνο στοιχείο. Είναι ένα παιχνίδι που έχουν λατρέψει από μικρά παιδιά μέχρι πολύ πολύ μεγάλα παιδιά.

  1. Πού είναι καλύτερα: στο δωμάτιο ή πίσω στα παρασκήνια κάθε δωματίου;

Αυτό είναι κάτι που μας ρωτάνε πολλοί από τους παίχτες. Επειδή έχουμε ζήσει το παιχνίδι και ως παίχτες, σίγουρα μέσα στο δωμάτιο γιατί είναι μία ξεχωριστή εμπειρία. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι στα παρασκήνια περνάμε άσχημα.

24

 

  1. Ο χαρακτήρας κάθε δωματίου προσπαθεί να περάσει κάποιο διαφορετικό συναίσθημα ή μήνυμα στο κοινό;

Το κάθε δωμάτιο είναι  διαφορετικό και παρά το γεγονός ότι σε πολλούς παίχτες μπορεί να αρέσει περισσότερο το ένα από το άλλο, το συναίσθημα που βγάζουν είναι το ίδιο. Νιώθουν αυτό που τόσες φορές αναρωτιόμαστε όταν βλέπουμε μια ταινία τύπου Indiana Jones, Saw, ή ακόμα και Goonies, πως θα ήταν αν βρισκόμουν εγώ στην θέση των χαρακτήρων και με πίεζε ο χρόνος να λύσω τον γρίφο…

  1. Τι πρέπει να διαθέτει ένας adventurer για να αποδράσει με επιτυχία από το δωμάτιο;

Φαντασία, λίγη μεθοδικότητα για να μην μπλεχτεί από τα στοιχεία που  τον περιβάλλουν και καλή συνεργασία με την ομάδα του.

  1. Οι περισσότερες ομάδες (που μπήκαν στο δωμάτιο που επιλέξαμε κι εμείς) σε ποιο σημείο βρίσκουν μεγαλύτερο εμπόδιο; Τι θα τους συμβουλεύατε;

Δυστυχώς δεν μπορούμε να πούμε κάτι χωρίς να χαλάσουμε κάποιο κομμάτι του παιχνιδιού γι αυτούς που δεν το έχουν παίξει ακόμα.

  1. Μπορείτε να καταλάβετε ποια ομάδα έχει τα προσόντα να κερδίσει το παιχνίδι από τα πρώτα κιόλας λεπτά μέσα στο δωμάτιο;

Αρκετές φορές φαίνεται από την αρχή οτι μια ομάδα θα δραπετεύσει, αλλά είναι περισσότερες οι φορές που μία ομάδα μπορεί να πάρει χρόνο στην αρχή μέχρι να προσαρμοστεί, μετά να ανεβάζει ταχύτητα και τελικά να δραπετεύσει.

  1. Το Adventure Rooms μετρά μέχρι τώρα 2 δωμάτια. Τι μπορούμε να περιμένουμε από το τρίτο υπό κατασκευή που βασίζεται στον Σέρλοκ Χολμς; Θα υπάρχουν και άλλες εκπλήξεις μελλοντικά;

Το τρίτο δωμάτιο είναι υπό κατασκευή και ανάμενεται να είναι έτοιμο σε λιγότερο από ένα μήνα και αφήνουμε το θέμα του για έκπληξη (δεν θα έχει θέμα τον Σερλοκ Χολμς, δυστυχώς για τους φαν του).

10. Αν σας ζητούσαμε να χαρακτηρίσετε με μία λέξη το παιχνίδι στο Adventure Rooms, ποια θα επιλέγατε;

Συναρπαστικό!

11. Τι σας έχει κάνει εντύπωση στους παίχτες που έχουν παίξει μέχρι τώρα το παιχνίδι σας;

Αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι πως κάθε λίγο μας εκπλήσουν μερικοί παίκτες με το να κάνουν κάτι που δεν είχαμε σκεφτεί ή δει από άλλη ομάδα. Φυσικά υπήρξαν και δυο τρεις ομάδες που μας εξέπληξαν με την μεθοδικότητα και την άψογη συνεργασία τους, με αποτέλεσμα να κάνουν και χρόνους ρεκόρ.

12. Ποιο είναι το feedback που λαμβάνετε από τον κόσμο;

Το feedback που λαμβάνουμε μέχρι τώρα είναι πολύ θετικό αφού η μεγάλη πλειοψηφία των παικτών βγαίνουν ενθουσιασμένοι και διψασμένοι για νέα δωμάτια. Πολλοί μάλιστα μας δίνουν και ιδέες να ενσωματώσουμε στα παιχνίδια, μερικές από τις οποίες οφείλουμε να παραδεχτούμε είναι και πολύ καλές.

1613. Μιλήστε μας για εσάς. Ποιοι και πόσοι είστε στην ομάδα και πως αποφασίσατε να δημιουργήσετε το Adventure Rooms;

Είμαστε τρεις φίλοι που τους έλαχε να σπουδάσουν ηλέκτρολόγοι μηχανικοί, δύο στην Πάτρα και μία στην Θεσσαλονίκη. Όταν τα χρόνια πέρασαν και επέστρεψαν στην βάση τους αποφάσισαν να κάνουν κάτι διαφορετικό. Αφορμή ήταν η επίσκεψη, σε έναν τέταρτο φίλο μηχανικό (ναι είμαστε πολλοί!), στην Ελβετία που ξενιτεύτηκε. Το Adventure Rooms βρισκόταν στην πρώτη θέση στο Trip Advisor και αποφασίσαμε να το επισκεφτούμε. Το ίδιο το παιχνίδι μας οδήγησε όλους στην αυθόρμητη ερώτηση ‘γιατί όχι;’ και μέσα σε λίγους μήνες το project από μία όμορφη σκέψη έγινε πραγματικότητα.  Η μετάβαση έγινε με πολλή δουλειά και αγωνία αλλά ελπίζουμε πως το αποτελέσμα είναι ένα καινούργιο είδος διασκέδασης που θα σας ενθουσιάσει!

Μπορείτε να το βρείτε στο κέντρο της Αθήνας, λίγα μόλις μέτρα από το σταθμό Μοναστηράκι στην έξοδο του Μετρό της οδού Αθηνάς. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να φυσικά να μπείτε είτε στο Facebook fanpage, είτε στη σελίδα τους στο internet.

Σχόλια