Το ερώτημα με το οποίο θα ασχοληθούμε σήμερα είναι:

«Να ζει κανείς ή να μη ζει;»

Η γενιά του 2012-2014 απάντησε σε αυτό το ερώτημα που βασάνιζε τον Άμλετ και τον Σαίξπηρ:

YOU ONLY LIVE ONCE!

Τι θα μπορούσε να σημαίνει όμως αυτό; Είναι σαφές ότι ζούμε μόνο μία φορά, αφού πεθαίνουμε μόνο μία φορά.

Σωστό αυτό. Και λάθος όμως!1

Ποιος λέει ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε για πάντα; Όχι να μείνουμε αθάνατοι φυσιολογικά και πνευματικά χωρίς να γερνάμε, αλλά να αφήσουμε ένα κομμάτι μας, ένα σημάδι μας στον κόσμο όταν φύγουμε. Μπορούμε να το κάνουμε, αν απλά κατανοήσουμε ότι #YOLO!

2Προσοχή! Δεν πρέπει να το μπερδεύουμε με οποιαδήποτε επικίνδυνη και επώδυνη δραστηριότητα. Ούτε με οτιδήποτε μπορεί να βλάψει τους γύρω μας.

Να ταξιδεύουμε, να δοκιμάζουμε καινούρια πράγματα, να γνωρίζουμε καινούριους ανθρώπους, να ξεπερνάμε τα όριά μας, να ερωτευόμαστε με πάθος, να παίζουμε σαν παιδιά, να χορεύουμε ασταμάτητα μέχρι να μας κοπεί η ανάσα! Αυτό θα πει YOLO.

Ήρθε η ώρα να αναγνωρίσουμε την αλήθεια.
Η ζωή μας είναι γεμάτη προθεσμίες.

UntitledΠροθεσμίες στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο, στη δουλειά. Προθεσμίες που μας βάζει η οικογένειά μας, η κοινωνία, ο κόσμος. Οι προθεσμίες υπάρχουν ώστε να υπάρχει μια τάξη και οργάνωση. Ακόμα και η ζωή έχει μια προθεσμία • μια ημερομηνία λήξης.

Αυτό σημαίνει ότι έχουμε μια ολόκληρη ζωή για να καταφέρουμε να ζήσουμε πραγματικά, να αφήσουμε το σημάδι μας και να μείνουμε «αθάνατοι». Ο θάνατος είναι που κάνει τη ζωή μας ενδιαφέρουσα και περιπετειώδη. Λίγοι έχουν την ευκαιρία να ζήσουν τώρα αυτό που
θέλουν, που πάντα ονειρεύονταν, αυτό που αγαπούν.4

Το YOLO δεν είναι μια απλή δικαιολογία για να κάνουμε ό,τι θέλουμε ή να ζούμε τη στιγμή χωρίς να σκεφτόμαστε τις συνέπειες των πράξεών μας σε εμάς ή τους άλλους.

Το YOLO είναι μια φιλοσοφία που ασπάζονται αρθρογράφοι, διαφημιστικές εταιρείες, αλλά και απλοί άνθρωποι στη γειτονιά μας, που το μόνο που θέλουν είναι να μην καθόμαστε άλλο πια άπραγοι. Να γεμίζουμε εμπειρίες, να πέφτουμε και να σηκωνόμαστε, να μορφωνόμαστε και να διασκεδάζουμε.

Γιατί;
3Γιατί #You Only Live Once!

 

 

 

Σχόλια