• 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας
therino_cinema-620x320
Η μεγαλύτερη υπαίθρια γιορτή έχει ήδη ξεκινήσει από τις 16 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου για 4η συνεχόμενη χρονιά. Ιδιαίτεροι χώροι και θερινά σινεμά της Αθήνας και των περιχώρων της μετατρέπονται σε αίθουσες προβολής επιλεγμένων αριστουργημάτων της 7ης τέχνης, προσφέροντας την αγαπημένη καλοκαιρινή συνήθεια όλων, εντελώς δωρεάν. Κλασσικές και μοντέρνες ταινίες, γαλλικός ρομαντικός κινηματογράφος αλλά και παραγωγές Χόλυγουντ συνθέτουν τον ετήσιο θεσμό του Φεστιβάλ σε μουσεία, πεζοδρόμους και ιστορικά θερινά σινεμά σε συνδυασμό με διάφορες εκδηλώσεις μας καλούν να… ξαναγνωρίσουμε την Αθήνα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του open air festival: εδώ

• Online Διαγωνισμός (Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2014)

european-day-of-languages-2014
Οι λάτρεις των γλωσσών και των λογοπαίγνιων έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε ένα διαδικτυακό κυνήγι θησαυρού με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών στις 20 Σεπτεμβρίου. Ο διαγωνισμός υπό τη σκέπη Πολιτιστικών, Μορφωτικών και Γλωσσικών Ινστιτούτων και Ιδρυμάτων καθώς και Πρεσβείες 9 Ευρωπαϊκών κρατών έχει ως στόχο να αναδείξει τον συναρπαστικό κόσμο των γλωσσών καθώς οι νικητές θα έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν δωρεάν τμήματα εκμάθησης Αγγλικών, Γαλλικών, Γερμανικών, Ιταλικών και Τσεχικών. Όσοι ενδιαφέρονται, δεν έχουν παρά να ανακαλύψουν μια ελληνική φράση που κρύβεται πίσω από τα… «λουλούδια». Οι νικητές θα ανακοινωθούν το Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών 2014.

Για να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό πατήστε εδώ

• Χαλαρές βόλτες με ποδήλατο

ποδηλατο

Σημείο εκκίνησης στον Προαστιακό Πεντέλης με ώρα συγκέντρωσης τις 20:15 και αναχώρηση ένα τέταρτο αργότερα, καθώς και έξω από το εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου την ίδια ώρα, κάθε Τετάρτη. Η διαδρομή που συνήθως καλύπτεται είναι κοντά στα 20 χλμ, διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα και μπορούν να πάρουν μέρος άτομα όλων των ηλικιών, ενώ οι ανήλικοι είναι απαραίτητο να συνοδεύονται.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ και εδώ.

Αντίστοιχα «ραντεβού» κλείνονται και στα Νότια Προάστια , στο Μοσχάτο και στον Άγιο Δημήτριο.

• “Wake up street”

71850-159738

Στόχος του συγκεκριμένου κινήματος είναι να δώσει κίνητρο σε ανθρώπους όλων των ηλικιών και κάθε γυμναστικού επιπέδου να ασχοληθούν με τη γυμναστική. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και πιστεύεται ότι η συλλογική προσπάθεια δίνει ευκολότερα έναυσμα σε όλο και περισσότερο κόσμο να υιοθετήσει την υγιεινή συνήθεια να ασκείται τις πρωινές ώρες, πριν τη δουλειά. Οι συναντήσεις γίνονται στις 6:30πμ κάθε Τετάρτη, στο άγαλμα του Καραϊσκάκη απέναντι από το Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο).

Λίγα λόγια ακόμη για το νέο trend της πόλης εδώ.

• Innovathens στην Τεχνόπολη

71850-159736

Για όσους σκέφτονται να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση και να υλοποιήσουν κάποια συγκεκριμένη ιδέα, δεν έχουν παρά να επισκεφτούν την Τεχνόπολη μέχρι τις 16 αυτού του μήνα, προκειμένου να ενημερωθούν, να δικτυωθούν με συναδέλφους με παρόμοιες ιδέες, να γνωρίσουν τις δράσεις και τα προγράμματα που σχετίζονται με την επιχειρηματικότητα στην Αθήνα καθώς παρέχεται και συμβουλευτική υποστήριξη. Το Innovathens δημιουργήθηκε από τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων με 6 συνδέσμους καινοτόμων επιχειρήσεων. Στόχος του κινήματος είναι να δοθεί ώθηση σε νέες ιδέες που χρειάζονται βοήθεια για να σταθούν στην αγορά εργασίας. Ακόμη κι αν τα αποτελέσματα δεν είναι απολύτως θετικά, θα δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθήσετε πιστοποιημένα τεχνικά σεμινάρια που θα σας προσανατολίσουν, πετυχημένα παραδείγματα νέων ανθρώπων που έκαναν τη δική τους επιχείρηση, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς καινοτομίας και να γνωρίσετε επιχειρηματίες των οποίων τα προϊόντα και οι εφαρμογές έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Επίσημη ιστοσελίδα του innovathens εδώ.


• «Ο Καβάφης πάει σχολείο»- Έκθεση στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

kavafis_1_600

Το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 διοργανώθηκε από Το Αρχείο Καβάφη του Ιδρύματος Ωνάση, σε συνεργασία με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, μια σειρά εκπαιδευτικών δράσεων, με στόχο αρχικά την ομαλή επαφή αλλά και τη βαθύτερη κατανόηση της ποίησης και πιο συγκεκριμένα της ποίησης του Καβάφη από την πλευρά των μαθητών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Ποιητές, συγγραφείς, εικαστικοί, μουσικοί, σκηνοθέτες δούλεψαν τον περασμένο χειμώνα στο πλευρό μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου ώστε η καβαφική ποίηση να εισχωρήσει στις σχολικές αίθουσες δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές να γνωρίσουν με βιωματικό και ευχάριστο τρόπο τα βαθύτερα νοήματα. Θεατρικές παραστάσεις, χιπ χοπ μουσική, λευκώματα, στένσιλ σε τοίχους, εικαστικά αντικείμενα και εναλλακτικές προσεγγίσεις όλα εμπνευσμένα από του στίχους του Αλεξανδρινού ποιητή και όλα από μια νέα γενιά γεμάτη φρέσκιες ιδέες. Το υλικό αυτής της προσπάθειας μπορεί να γίνει γνωστό στο ευρύ κοινό στο Κεντρικό Αμφιθέατρο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών μέχρι τις 27 Ιουλίου.

 

• Έκθεση ζωγραφικής

logo

Η συγκεκριμένη έκθεση ζωγραφικής φιλοξενείται στην Πινακοθήκη Γρηγοριάδη (Ν. Ηράκλειο-Μεταμόρφωση , Μαρίνου Αντύπα 18. Τηλέφωνο: 2102719744*) και θα διαρκέσει μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου. Στόχος της έκθεσης είναι η ανάδειξη της εξέλιξης της ανθρώπινης μορφής στη νεοελληνική ζωγραφική και κυρίως η σύγκριση – και συνεπώς η αντιπαράθεση- ανάμεσα στον ελληνικό ακαδημαϊσμό του 19ου αιώνα και στο μοντέρνο κίνημα που εξέφρασε η γενιά του ’30. Οι συλλογές της Πινακοθήκης Γρηγοριάδη συνθέτουν μια ιστορική παρουσίαση της ανθρώπινης μορφής όπως αυτή γνώρισε παραλλαγές μέσα στο χρόνο , ενώ συνάμα παρουσιάζονται και έργα των κυριότερων εκπροσώπων της νεοελληνικής σχολής.

Παρουσιάζονται έργα των: Α. Βαρούχα, Γ. Γουναρόπουλου, Ν. Γύζη, Έ. Δούκα, Ν. Εγγονόπουλου, Θεόφιλου, Γ. Ιακωβίδη, Φ. Κόντογλου, Α. Κοντόπουλου, Π. Μαθιόπουλου, Γ. Μαυροΐδη, Γ. Μπουζιάνη, Κ. Παρθένη, Γ. Ροϊλού, Γ. Σικελιώτη, Γ. Στέρη, Τάσου, Γ. Τσαρούχη, Ν. Χατζηκυριάκου-Γκίκα.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

• Κέντρο Επισκεπτών στο Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

SNf_1417
Μέσα από το κέντρο επισκεπτών, μια προσωρινή κατασκευή που θα λητουργήσει μέχρι την ολοκλήρωση του έργου στις αρχές του 2016, δίνεται η ευκαιρία στο ευρύ κοινό να ξεναγηθεί στο εργοτάξιο και να δει τη σχετική έκθεση για το μεγαλύτερο project πολιτισμού στην πόλη. Οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν για τεχνικές λεπτομέρειες της κατασκευής του έργου καθώς και για την αποστολή και το όραμά του καθώς διοργανώνονται εκθέσεις και πολιτιστικά και εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους προκειμένου να δημιουργηθεί μια πρώτη εικόνα για τα μελλοντικά προγράμματα του Ιδρύματος. Πιο συγκεκριμένα, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα διαθέτει τρεις βασικούς πυλώνες: την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, την Εθνική Λυρική Σκηνή και το έκτασης 170.000m2 Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

Κάθε Κυριακή στις 11 π.μ οργανώνονται ξεναγήσεις στο εργοτάξιο, ενώ οι το κέντρο Επισκεπτών παραμένει ανοιχτό μέχρι τα τέλη του 2015 (Τρίτη με Παρασκευή: 10.00-20.00 και Σάββατο – Κυριακή: 10.00-21.00). Πληροφορίες-κρατήσεις: 2108778396, 8.

 

• Ιανός Bazaar

ianos

 

Κάτι ακόμη στο οποίο μπορείτε να έχετε πρόσβαση… σχεδόν δωρεάν είναι το bazaar του γνωστού βιβλιοπωλείου της Σταδίου, στο οποίο θα βρείτε μυθιστορήματα, μελέτες, δοκίμια, λευκώματα, παιδικά βιβλία αλλά και CDs σε τιμές από μόλις 1€. Πάνω λοιπόν από 5.000 τίτλοι CDs καθώς και πολυάριθμοι τίτλοι ελλήνων και ξένων συγγραφέων στην Ελευθερίου Βενιζέλου 22, στη Νέα Σμύρνη, μέχρι τις 31/7.

 

Σχόλια