Τηλέφωνα, κασετόφωνα, υπολογιστές, walkmans. Κάποια υπήρχαν όταν γεννηθήκαμε και κάποια όχι. Κάποια εξελίχθηκαν και κάποια εξαφανίστηκαν όσο ζούσαμε και περνούσε ο καιρός. Τη βαθμιαία αλλαγή που εμείς οι μεγάλοι θεωρούμε εξέλιξη, τα παιδιά τη βρίσκουν «άλλο κόσμο»!

Αν δε μας πιστεύετε, δείτε τις αντιδράσεις τους όταν συναντούν συσκευές που για εμάς είναι λογικό να υπάρχουν:

Παιδιά ηλικίας 6 – 13 ετών μπροστά σε έναν υπολογιστή της δεκαετίας του 1980!
«Πού είναι το ποντίκι;», «Δεν υπήρχε ίντερνετ;», «Πώς ξεκινάει ο υπολογιστής;» και πολλές άλλες… αυτονόητες ερωτήσεις!

«Παίζει όντως μουσική;!», «Τι είναι η κασέτα;» κι άλλες ερωτήσεις που φανερώνουν τον ενθουσιασμό και την έκπληξη των παιδιών όταν βλέπουν walkman, κασέτες και παλιά ακουστικά!

«Ξέρω μόνο ότι το ipod μου δεν είναι σαν αυτό!», είπε ένα παιδί.
«Πώς λέγεται; Ααα! Τηλέφωνο με καντράν! Εμπλουτίζω το λεξιλόγιό μου!», είπε άλλο.
Ένα ξεκαρδιστικό βίντεο με απίθανες αντιδράσεις.

Ενδιαφέρουσες οι απόψεις των μικρών όταν βλέπουν πόσο γρήγορα εξελίσσεται και η βιομηχανία των βιντεο-παιχνιδιών. Xbox 1 ή Play Station 4; Ιδού η απορία!

Οι Fine Brothers (ο Benny και ο Rafi), που μαγνητοσκοπούν αυτά τα βίντεο, είναι online παραγωγοί , συγγραφείς και σκηνοθέτες της σειράς React, αλλά και της sitcom MyMusic.
Η επιτυχία της σειράς Kids React τους επιβράβευσε με δύο βραβεία Emmy για την Καλύτερη Διαδικτυακή Σειρά Βίντεο και Καλύτερη Σειρά Ριάλιτι, το 2012. Το 2014 κέρδισαν το Βραβείο της Διεθνούς Ακαδημίας Online Τηλεόρασης για την Καλύτερη Σειρά.

Σχόλια