Λοιπόν παιδιά τα πράγματα έχουνε σοβαρέψει πολύ εδώ πέρα! Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει αλλά έχουμε χωριστεί σε Ευρωπαίους και Αμερικάνους στο Μουντιάλ! Εγώ θυμόμουνα στις προηγούμενες διοργανώσεις υποστηρίζαμε το Τρίνιταντ Τομπάκο του Γιόρκ… Την Παραγουάη του Σιλαβέρτ, την Κόστα Ρίκα του Γουάντσοπε, το Kαμερούν, την Τζαμάϊκα, την Ουρουγουάη! Τι κομπλεξιλίκια είναι αυτά στην Βραζιλία; Με το ζόρι να το κάνουνε το τουρνουά Κόπα Αμέρικα;
Παίζει το Μεξικό με την Ολλανδία και όλο το γήπεδο είναι με τους ”τεκίλες”…
Παίζει η Αργεντινή με την Ελβετία, όλο το γήπεδο υποστηρίζει Μέσσι. Μέχρι και οι Βραζιλιάνοι πανηγύριζαν!
Παίζει η Κόστα Ρίκα με την Ελλαδάρα μας και αντί να πουν οι κύριοι…ΑΑΑ Ελλάδα-Φίλοι-ωραίος λαός-Χριστιανισμός-αδέρφια, εκεί οι κουφάλες να υποστηρίξουν τους Κοσταρικανούς!
Τα ίδια έγιναν σε όλους τους αγώνες να μην τα πολυλογούμε!

Συνοπτικά;

elv

Η Βραζιλία είχε τον Ιησού μαζί της στα πέναλτι και επικράτησε της Χιλής.Πραγματικά ήταν ένας αγώνας που δεν ήξερες τι θα γίνει στο τέλος! Και όσο η διαιτησία δεν βάζει το χεράκι της να σπρώξει τους διοργανωτές όλοι οι αγώνες της Σελεσάο θα είναι σε αυτό το μοτίβο.

Η Ολλανδία αν και ξύπνησε μετά το γκολ των Μεξικανών, τελικά τα κατάφερε με 2 τέρματα στο τελευταίο 5λεπτο! Μια Ολλανδία που ακόμα πιστεύω ότι δεν είναι φαβορί, όμως για να πούμε του στραβού το δίκαιο, οι Οράνιε φτάσανε στους 8 έχοντας παίξει με υπερβολικά δύσκολους αντιπάλους( Ισπανία, Αυστραλία, Χιλή, Μεξικό) κάνοντας 4/4!
Η Κόστα Ρίκα -η Ελλάδα της Αμερικής- επικράτησε της εθνικής μας σε ένα ματς όπου είδαμε όλοι πως έγινε και τι έγινε! Κατ εμέ δεν έχει καμία ελπίδα απέναντι στους Ολλανδούς (όπως δεν θα είχαμε λογικά ούτε εμείς ). Θα πρέπει όμως να τους αναγνωρίσουμε πως κάνανε βήματα μπροστά(βασικά πίσω έκαναν αν το καλοσκεφτούμε)! Ήταν αιώνες τώρα ένα ποδοσφαιρικό στυλ πλατείας, όπου τους ένοιαζε μονάχα η επίθεση και σε αυτό το τουρνουά έπαιξαν και άμυνα! Έδειξαν ότι βελτιώθηκαν από πλευράς τακτικής και ομοιογένειας! Και στην πρώτη τους μάλιστα φορά που αγωνίσθηκαν σοβαροί και σουλουπωμένοι έφτασαν στους 8 του πλανήτη!
Η Κολομβία της έκανε πλάκα της Ουρουγουάης όμως τώρα πέφτει πάνω στους διοργανωτές…καλά ήτανε! Άλλωστε η πιο σοβαρή ομάδα που έπαιξαν μέχρι τώρα η κοκα-ίστας ήταν η εθνική μας!
Η Αργεντινή την άκουσε από τους ηρωικούς Ελβετούς όμως ο Μέσσι είναι Μέσσι. Tαξίδεψε στην Βραζιλία μαζί με την εθνική του και είναι ΕΔΩ(εεε ναι, βασικά εκεί είναι)! Οι Ελβετοί μου θύμισαν πολύ Ελλαδάρα! Το έχω γράψει και το ξαναγράφω. Την μόνη διαφορά που βρίσκω μεταξύ μας είναι ότι αυτοί τον δικό τους Φετφατζίδη (τον Σακιρί) τον βάζουν και παίζει κανονικά…
Το Βέλγιο-Αμερική είναι μέχρι το επόμενο, το καλύτερο παιχνίδι του Μουντιάλ, η παρέα του Φελαϊνί όμως πλέον πέφτει πάνω στους Αργεντινούς και για να τους δω τώρα που θα χρειαστούν μεγάλα παπάκια…Καλά κορόιδευαν μέχρι τώρα με τις πλατείες και τα πάρκα που έπαιζαν. Ξεκάθαρα πάντως οι Βέλγοι είναι φαβορί για το EURO 2016!

halih
Οι Γάλλοι το ψήνανε να αυτοκτονήσουν με τους Νιγηριανούς, όμως όπως έχει ειπωθεί από πολύ ”σοφά αγόρια” κατά καιρούς….άμα είχανε μυαλό οι μαύροι θα είχανε κατακτήσει τον κόσμο!
Για την Γερμανία τι να πω! Και αυτή η πιο σοβαρή ομάδα που έπαιξε ήταν η Αλγερία! Η Αλγερία  <3 ! Έρωτας μεγάλος! Το Ταλιμπάν εν τέλει είναι πολύ λίγο! Απειροελάχιστο θα έλεγα! Τόσο μαχητικοί. Τόσο αγωνιστικοί. Τόσο ομαδικοί. Τόσο Υπερήφανοι! Ποια άλλη ομάδα στον γαλαξία θα δεχότανε το 2-0 στο 119′ από τα Πάντσερ και θα τους έκανε το 2-1 στο 120′ και χαμένο τετ α τετ στο 121′! Mεγάλο Respect στους παίχτες και υπόκλιση στον προπονητή Χαλίλοτζιτς που άλλαξε την αγωνιστική νοοτροπία ενός έθνους και μιας ποδοσφαιρικής κουλτούρας άξεστης!

20140617_222640[1]

Πάντως αυτό που βλέπουμε μέχρι τώρα στο Μουντιάλ είναι ότι οι ευρωπαϊκές ομάδες είναι σαφώς πιο κουρασμένες από της Λατινοαμερικάνικες, καθώς οι παίχτες τους δίνουν τον χρόνο 60 αγώνες…Κάτι Κολομβίες, Μεξικά, Κοστα Ρίκες και Χιλές με πάνω από τους μισούς ποδοσφαιριστές τους να είναι από τα εγχώρια πρωταθλήματα αγωνιζόμενοι σε 30-35 αγώνες μάξιμουμ, παρουσιάστηκαν στο τουρνουά εμφανέστατα πιο φρέσκες!
Και επιτέλους κύριε Μπλάτερ! Που θα πάει αυτή η βαλίτσα με το Μουντιάλ; Οι μεγάλοι παίχτες παίζουν τόσους πολλούς αγώνες εδώ και χρόνια! Πότε θα ξεκουραστούν; Επιτρέπεται να σέρνεται ο Ρονάλντο και τα κατσίκια της Χιλής να τρέχουν 170 λεπτά το παιχνίδι…; Οι τύποι τελείωναν το ματς και τρέχανε και στα αποδυτήρια, τρέχανε και στους διαδρόμους. Συνεντεύξεις δίνανε και τρέχανε μιλάμε! Επιτρέπεται μετά το 80′ να μην υπάρχει ο Νευμάρ στο γήπεδο και τα κριάρια του Μεξικού να παίζουνε λες και τους βλέπαμε σε γρήγορη κίνηση; Επιτρέπεται τα δικά μας τα ταγάρια στον υπέρ πάντων αγώνα με την Ακτή να τρέχουνε πιο γρήγορα από τον Τουρέ ; Ελεος κύριε Μπλάτερ! Νισάφι ! Πάρτε το απόφαση επιτέλους να γίνει το Μουντιάλ χειμώνα ή άνοιξη. Να έχουν κάνει διακοπές οι παίχτες! Είπαμε να βγάζετε λεφτά αλλά οι ποδοσφαιριστές δεν είναι απλοί υπάλληλοι! Προσφέρουν θέαμα, συγκινήσεις, συναισθήματα! Δεν είναι ρομποτάκια κλώνοι που παίζουνε play station ! Και παρεμπιπτόντως  το Μουντιάλ αυτό είναι το πιο θεαματικό γιατί οι αμυντικοί κυρίως δεν μπορούνε να πάρουν τα πόδια τους να κυνηγήσουν τον επιθετικό της Κόστα Ρίκα, της Ελλάδας και του Ισημερινού που υπό φυσιολογικές συνθήκες τους έχουν για πρωινό! Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που παίχτες που έκαναν σούπερ σεζόν όπως ο Γκοντίν(Ατλετικο.Μ)  της Ουρουγουάης  δεν τραβάνε και κάποιοι άλλοι όπως ο Φελαινί και ο Μέσσι που ήταν το λιγότερο τραγικοί αυτήν την χρονιά, πετάνε στο γήπεδο και κάνουν εκπληκτικό τουρνουά!
Στην τελική κάντε το για εμάς τους πελάτες! Είναι δυνατόν έναν ολόκληρο μήνα  να καθόμαστε στον καναπέ και να απολαμβάνουμε τα παιχνίδια με πίτσες, σουβλάκια, κοκορέτσια, αρνιά, κόκα κόλες, μπύρες, ουίσκια-όλη μέρα κάθε μέρα- και καπάκι να βγαίνουμε μετά το τέλος της διοργάνωσης, στις παραλίες λες και είμαστε έγκυοι σε τρίδυμα; Αμάν πια κύριε Μπάτλερ…εεεε Μπλάτερ ήθελα να πω! Σας αρέσει πραγματικά αυτό το πράγμα; Αυτήν την εικόνα οραματιζόσασταν για τον ποδοσφαιρικό τηλεθεατή εν έτη 2014 ;

Υ.Γ 1: Στο επόμενο άρθρο θα αναλύσω πλήρως την εθνική μας! Δεν το έκανα αυτήν την φορά για να χαλαρώσουμε λίγο, να μας φύγει η πίκρα!
Υ.Γ 2: Εκπληκτικό Μουντιάλ για τον Μανωλά! Θα πάρει μεταγραφάρα λογικά! Αλλά κάτι διάβασα για ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα…Ο Μανωλάς που πολλές φορές πάει να κατεβάσει την μπάλα στο Καραϊσκάκη και τον πετυχαίνουμε στο Ειρήνης και Φιλίας απ έξω…; Θα πάει στην Μπαρτσελόνα όπου εκεί η μπάλα μέσα σε ένα 90λεπτο περνάει από τα πόδια των σέντερ μπακ 4000 φορές; Θα γελάσει το σύμπαν !

Σχόλια