Φίλοι μου, περιχαρής σας ανακοινώνω πως καταφθάνει από τας Κορέας ένα ακόμα μέτριο τηλέφωνο: το μικρό αδελφάκι του Galaxy S5 – το οποίο έθαψα σε παλιότερο άρθρο. Αξίζει άραγε να το αγοράσει κανείς, ή να τρέξουμε όλοι σύσσωμοι στην HTC και την LG; Let’s see.

(Apple fanboys-girls, επιστρέψτε στις selfies σας γιατί θα βραχυκυκλώσετε με αυτό τον όγκο πληροφοριών που ακολουθεί.)

Τα specs
Τετραπύρηνος επεξεργαστής (αγνώστου ταυτότητος) στα 1.4 GHz
8 Megapixel κάμερα, και 2.1 MP εμπρόσθια κάμερα
• Οθόνη Super AMOLED 4.5 ιντσών, 1280x720p
• 1.5 GB μνήμη RAM
• Μπαταρία 2.100 mAh
• Λειτουργικό Android 4.4.2
• Αισθητήρας ανίχνευσης δακτυλικού αποτυπώματος

Νομίζω πως το τελευταίο ειδικά θα μας κάνει να τρέξουμε να το αγοράσουμε. Πάντως μπράβο ρε Samsung, έκανες κι ένα καλό. Έβαλες τετραπύρηνο σε μοντέλο mini (να υπενθυμίσω ότι τα S3 και S4 mini είχαν διπύρηνους). Τα GHz νομίζω όλοι μπορούμε να τα συγχωρήσουμε. Mini είναι, τι περιμένατε; Τα υπόλοιπα specs ήταν μάλλον αναμενόμενα, και απολύτως ικανοποιητικά.
Γιατί το S5 mini είναι αξιόλογο:
Πρώτον, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, είναι αξιοπρεπέστατο από άποψη τεχνικών χαρακτηριστικών. Δεύτερον, η Samsung δεν τσιγκουνεύτηκε και το έκανε κι αυτό αδιάβροχο όπως το S5. Μπορεί η ανίχνευση του δακτυλικού αποτυπώματος και το Heart Rate Monitor να φαίνονται κωμικά σε πολλούς (μη γελάτε, μερικοί τα χρειάζονται…ντάξει γελάστε.) αλλά ειδικά στην Ελλάδα που φερόμαστε στα κινητά μας σαν να έχουμε ακόμα το Nokia 3310 λίγη ανθεκτικότητα μόνο καλό κάνει!
Γιατί θα μείνει απούλητο στα ράφια παρότι είναι αξιόλογο:
Πρωταρχικά, επειδή θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη στα 479 ευρώ. Κλάψτε. Έχουν την απαίτηση να δώσουμε κάτι παρακάτω από 500 ευρώ για ένα κινητό που δεν έχει καν Full HD οθόνη. Καιρός να συνειδητοποιήσουν οι εταιρείες παραγωγής Android τηλεφώνων πως έχουν πλέον χάσει το επιχείρημα απέναντι στην Apple ότι τα τηλέφωνά της είναι overpriced. Εδώ που φτάσαμε, το αντίστροφο ισχύει. Και είναι κατάντια να υπερασπίζεται κανείς την Apple.
Αφήνοντας όμως τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τα παράπονα στην άκρη, το S5 mini δεν έχει κάτι πρωτότυπο να προσφέρει, και πολύ αμφιβάλλω αν η Samsung γενικότερα έχει κάτι ενδιαφέρον να προσφέρει. Ο σχεδιασμός των τηλεφώνων δεν έχει τίποτα αξιοσημείωτο. Τα λίγα νέα features, όσο εντυπωσιακά κι αν είναι, αδυνατούν να στηρίξουν επαρκώς την κυκλοφορία ενός νέου μοντέλου.
Σε όσους σκέφτονται να αγοράσουν συσκευή Android και είναι ήδη κάτοχοι κινητού Samsung, προτείνω να κάνετε καλή έρευνα αγοράς πριν προτιμήσετε κάποιο από τα καινούργια κατορθώματα της εταιρείας.

Σχόλια