Αν και η επιτυχία δεν μετριέται, αν έχεις καταφέρει αυτά τα 20 πράγματα πρέπει να αισθανθείς σίγουρα καλά με τον εαυτό σου

Αναρωτιόμαστε αρκετές φορές αν έχουμε επιτύχει κάτι σπουδαίο στη ζωή μας. Μπορεί και ναι, μπορεί και όχι. Ίσως χρειάζεται τελικά, να δούμε τη ζωή μας από μια διαφορετική πλευρά. Επειδή δεν είμαστε εκατομμυριούχοι, δε διαθέτουμε μία βίλα ή ένα πανάκριβο σπορ αμάξι, δε σημαίνει ότι τα «μικρά πράγματα» δεν είναι αρκετά.

Υπάρχουν 20 σημεία, για να αναγνωρίσουμε την επιτυχία μας, παρόλο που θεωρούμε ότι δεν την έχουμε ακόμα. Δεν είναι απαραίτητο να τα έχουμε όλα, αρκεί να είμαστε έτοιμοι να τα δημιουργήσουμε και να τα κυνηγήσουμε:

1. Λιγότερο δράμα

Οι σχέσεις μας είναι λιγότερο δραματικές απ’ ότι παλαιότερα. Δράμα σημαίνει έλλειψη ωριμότητας. Αν, λοιπόν, έχουμε αποβάλει μεγάλο μέρος του δράματος στη ζωή μας, τότε μπορούμε να πούμε ότι οδεύουμε στην επιτυχία.

2. Ζητούμε βοήθεια και υποστήριξη

Αν δε φοβόμαστε ακόμα να ζητήσουμε βοήθεια και υποστήριξη από ανθρώπους γύρω μας, τότε φαίνεται πως έχουμε μεγαλώσει. Η αναζήτηση βοήθειας δε μας κάνει αδύναμους, αλλά δυνατούς. Οι στόχοι μας ολοκληρώνονται με επιτυχία με την ομαδική δουλειά και όχι τόσο με την απομόνωση.

3. Υψηλά standards

Η κακή συμπεριφορά, ο αρνητισμός και η ανευθυνότητα είναι μερικά από τα ελαττώματα σ’ εμάς και στους άλλους που δεν μπορούμε ν’ ανεχτούμε. Απόδειξη της επιτυχίας μας.

4. Εγκαταλείπουμε καταστάσεις που δε μας κάνουν χαρούμενους

Η αυτοεκτίμηση είναι επιτυχία. Το να αγαπάμε τον εαυτό μας και να λέμε «όχι» σε καθετί που μας δυσαρεστεί, που μας βγάζει από το δρόμο μας, που δε μας εξυπηρετεί, μας οδηγεί σαφώς στην επιτυχία.

5. Οι στιγμές που εκτιμούμε αυτό που βλέπουμε στον καθρέφτη

Πρακτικά, θα έπρεπε να το εκτιμούμε κάθε στιγμή της ημέρας. Ακόμα κι αν αυτό, όμως, δε συμβαίνει, αν το κάνουμε περισσότερο απ’ ότι συνηθίζαμε, είμαστε κοντά στην επιτυχία.

Σημείωση: Να αγαπάς τον εαυτό σου και να μην ξεχνάς πόσο καταπληκτικός είσαι!

6. Η αποτυχία είναι απόδειξη ότι μεγαλώνουμε

Δεν είναι ρεαλιστικό να επιτυγχάνουμε στο 100% των περιπτώσεων. Η ζωή έχει νίκες, αλλά και ήττες. Οι αποτυχίες αποτελούν τη διαδρομή μας προς την επιτυχία. Το ταξίδι μας προς τα εκεί.

7. Διαθέτουμε ένα σύστημα υποστήριξης από ανθρώπους που θα έκαναν τα πάντα για εμάς

Αν έχουμε βρει τους ανθρώπους που μας νοιάζονται κι έχουμε διαπιστώσει ποιοι είναι οι άνθρωποι που προσποιούνται ότι μας νοιάζονται, έχουμε φτάσει στην επιτυχία. Μια επίπονη συνειδητοποίηση, αλλά όταν αναγνωρίσουμε τα σημάδια της προδοσίας (και ίσως της αχαριστίας), τότε, το μόνο που αξίζει να κάνουμε, είναι να φύγουμε μακριά.

8. Δεν γκρινιάζουμε πολύ

Γνωρίζουμε επιτέλους ότι δεν υπάρχουν πολλά για τα οποία αξίζει να γκρινιάζουμε. Εκτός αν η ζωή μας ήταν γεμάτη τρομακτικές εμπειρίες και αφάνταστες απώλειες, οι περισσότεροι μπορούμε να κατανοήσουμε ότι η ζωή είναι κοινότυπη. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι το ξέρουν αυτό και ζουν μ’ ευγνωμοσύνη γι’ αυτά που έχουν.

9. Γιορτάζουμε την επιτυχία άλλων

Επειδή άλλοι επιτυγχάνουν, δε σημαίνει ότι εμείς αποτυγχάνουμε. Να χειροκροτούμε όσους φτάνουν στην κορυφή. Η θετική ενέργεια που μοιραζόμαστε, επιστρέφει σ’ εμάς δημιουργικά και απλόχερα.

10. Κυνηγούμε αυτά που αγαπάμε

Δεν είμαστε σταθεροί. Σίγουρα, έχουμε κάτι πανέμορφο να δώσουμε στον κόσμο: τα μοναδικά ταλέντα μας και τα χαρίσματά μας. Δεν το γνωρίζουμε απλά, αλλά τα κυνηγάμε μέχρι τέλος.

11. Έχουμε πράγματα για τα οποία ανυπομονούμε!

Το αντίθετο θα σήμαινε ότι πεθαίνουμε αργά μέσα μας. Όχι όμως! Οι επιτυχημένοι άνθρωποι θέτουν στόχους και τους κυνηγούν. Επιτρέπουν ο ενθουσιασμός τους να συνοδεύει τη ζωή τους.

12. Έχουμε στόχους που έχουν πραγματοποιηθεί

Πέρα από τις αποτυχίες μας, υπάρχουν και οι επιτυχίες από στόχους που έχουμε θέσει κι έχουν ήδη καρποφορήσει. Έχουμε γευτεί τη νίκη. Μας τροφοδοτεί.

13. Κατανοούμε τους άλλους

Κατανόηση και συναισθηματική ταύτιση συνεπάγεται αγάπη και θετική ενέργεια στον κόσμο. Το να αγαπάμε τους άλλους σαν να ανήκουμε στην ίδια οικογένεια μας κάνει επιτυχημένους.

14. Αγαπάμε βαθιά και ανοιγόμαστε για ν’ αγαπηθούμε

Η αγάπη προϋποθέτει ρίσκο. Μερικές φορές είναι τρομακτική. Είναι το μοναδικό πράγμα το οποίο αναζητούμε βαθιά, αλλά και αυτό που φοβόμαστε περισσότερο: την απόρριψη. Αν ανοίξουμε την καρδιά μας για ν’ αγαπηθούμε και ν’ αγαπήσουμε, τότε είμαστε επιτυχημένοι.

15. Αρνούμαστε να είμαστε θύματα

Μερικές φορές είμαστε συνδημιουργοί της ζωής μας: εμείς και οι καταστάσεις, τις οποίες βιώνουμε. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν το βάζουν κάτω. Κάθε φορά που πέφτουν, σηκώνονται.

16. Δε νοιαζόμαστε για το τι λένε οι άλλοι για εμάς

Είναι γεγονός ότι δεν μπορούμε να ικανοποιούμε όλους τους ανθρώπους. Η κριτική της κοινωνίας πολλές φορές αγγίζει το σουρεαλιστικό. Αυτό που μετράει είναι να είμαστε αληθινοί και να αγαπάμε αυτό που είμαστε.

17. Βλέπουμε πάντα τα θετικά

Η ζωή μπορεί να είναι γεμάτη απογοητεύσεις – αν έτσι θέλουμε να τη βλέπουμε. Διαφορετικά, είναι γεμάτη ευκαιρίες για να μάθουμε και να κερδίσουμε εμπειρίες. Καμία αρνητική εμπειρία δεν κοστίζει ακριβά, αν μαθαίνουμε από αυτήν.

18. Αποδεχόμαστε ό,τι δεν μπορούμε ν’ αλλάξουμε

Ας το δεχτούμε: υπάρχουν πράγματα στη ζωή μας που δεν αλλάζουν. Αυτό που μπορούμε ν’ αλλάξουμε είναι ο τρόπος με τον οποίο τα βλέπουμε. Αν μπορούμε να βλέπουμε τ’ αρνητικά ως θετικά, είμαστε επιτυχημένοι.

19. Αλλάζουμε αυτά που μπορούμε

Υπάρχουν πράγματα, όμως, που μπορούμε πράγματι ν’ αλλάξουμε. Ας βγούμε έξω και ας κάνουμε θετικό, ό,τι κρίνουμε αρνητικό.

20. Είμαστε ευτυχισμένοι!

Η απόλυτη απόδειξη επιτυχίας! Τι να κάνουμε τα λεφτά, τους πληρωμένους λογαριασμούς, το μεγάλο σπίτι, τις απίθανες διακοπές, αν δεν είμαστε ευτυχισμένοι;

 

Πηγή: lifehack.com

Σχόλια