Όχι μόνο δεν θα αυξήσετε τις πιθανότητες να πάθετε καρκίνο, αλλά ιδού 10 ακόμη λόγοι για τους οποίους αξίζει να κόψετε το κάπνισμα

Στις μέρες μας το κάπνισμα έχει γίνει μια ανυπόφορη μόδα – όλο και περισσότερα αγόρια αλλά και κορίτσια από πολύ μικρή ηλικία εθίζονται σε αυτό, νομίζοντας ότι καπνίζοντας είναι μάγκες, έχουν πιο πολύ σεξαπίλ, φτάνουν πιο κοντά στο προφίλ του ‘κακού’ παιδιού.

Το άρθρο αυτό, σας παρουσιάζει 10 λόγους όχι μόνο για να το κόψετε, αλλά και αααν το σκέφτεστε να ΜΗΝ το ξεκινήσετε καν!! Παρακάτω δεν αναφέρονται καθόλου οι (αποδεδειγμένες πλέον) μελέτες για συσχετισμό του καπνίσματος με πολλές μορφές καρκίνου – θεωρώ ότι είναι πλέον ξεκάθαρο, από την στιγμή που το γράφουν και τα ίδια τα πακέτα πάνω!! Παραθέτω λοιπόν τους λόγους:

1.Οικονομία: Το κάθε πακέτο τσιγάρα απ’ όσο ξέρω κάνει γύρω στα 4-5 ευρώ. Δεν θέλετε να κάτσετε να υπολογίσετε πόσα χρήματα ξοδεύετε τον χρόνο σε αυτό- αναμφίβολα μια μικρή περιουσία! Σκεφτείτε με το αν δεν υπάρχει στην ζωή σας πόσα χρήματα εξοικονομείτε αλλά και πόσα διαφορετικά πράγματα θα μπορούσατε να κάνετε με αυτά…

2.Γκρίνια: Ελάτε παραδεχτείτε το, όλοι όσοι καπνίζετε ακούτε γκρίνια από διάφορα άτομα στην παρέα, αλλά και από την Ελληνίδα μάνα! ‘Αμάν πια μας φλόμωσες, σβήσ’ το’, ‘Πάλι καπνίζεις;;’, ‘Δεν σου πάει καθόλου να καπνίζεις’, ‘Απάντησέ μου λίγο ΓΙΑΤΙ καπνίζεις’ είναι μερικές από τις εκφράσεις που λέω εγώ πολύ συχνά στους καπνιστές φίλους μου. Μου φαίνεται ότι θέλετε να γλιτώσετε αυτό το πρήξιμο…

3.Υγιή μαλλιά: Το ήξερες ότι οι καπνιστές τείνουν να εμφανίζουν γκρίζα μαλλιά 6 φορές πιο γρήγορα από ότι αυτοί που δεν καπνίζουν; Εκτός όμως από αυτό, οι καπνιστές έχουν μεγαλύτερη τριχόπτωση από τους μη καπνιστές, με αποτέλεσμα να εμφανίζουν καράφλα συχνότερα.

4.Κατάθλιψη: Κάθε μέρα παίρνεις διαφορετικό πακέτο τσιγάρα και κάθε μέρα διαβάζεις ένα διαφορετικό μήνυμα: θα πεθάνεις, θα είσαι ανίκανος, θα βλάψεις εσένα και τους γύρω σου. Παράξενο μεν αλλά όλα αυτά τα αρνητικά μηνύματα σε οδηγούν υποσυνείδητα σε καταθλιπτικές σκέψεις.

5.Χαλάρωση; Not exactly: Ποιος είπε ότι το τσιγάρο χαλαρώνει; Σας τρολάρουν. Σε κάθε οργανισμό λειτουργεί πολύ διαφορετικά-είτε χαλαρώνοντας αλλά είτε και βάζοντας σας σε εγρήγορση.

6.Λιγότεροι καφέδες: Το μυαλό μας αυτόματα πάει στην γνωστή φράση ‘Ε μωρέ ένα δύο τσιγαράκια κάνω με τον καφέ’. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Το σώμα των καπνιστών απορροφά την καφεΐνη 56% πιο γρήγορα από ότι των μη καπνιστών. Αυτός είναι και ο λόγος που οι καπνιστές πίνουν πιο πολλούς καφέδες! Κόβοντας το κάπνισμα, κόβεις και τους πολλούς καφέδες, πράγμα που θα ωφελήσει τα νεύρα σου, τον ύπνο σου αλλά και την τσέπη σου!

7.Νεότερη όψη: Με το συνεχές κάπνισμα το δέρμα στεγνώνει και γίνεται ένα πρόσφορο έδαφος για την δημιουργία ρυτίδων, ακόμα και πριν την ώρα μας.

8.Μικρές χαρές της ζωής: Είναι κάποια πράγματα (της όψης και της υγείας μας) που ίσως τα θεωρούμε δεδομένα αλλά για έναν καπνιστή μάλλον δεν είναι… Οι καπνιστές υφίστανται: μείωση σωματικής ευεξίας, μείωση της γεύσης, μειωμένη ελαστικότητα του δέρματος, κιτρίνισμα δοντιών, μείωση της αίσθησης της όσφρησης κα.

9.Καλύτερες επιδόσεις στο σεξ: ΤΟ θέμα που καίει τους πάντες. Το κάπνισμα επηρεάζει την κυκλοφορία του αίματος σε πολύ μεγάλο βαθμό, διαταρράσοντάς την κάποιες φορές. Η αιμάτωση λοιπόν κάποιων σημείων στον συγκεκριμένο τομέα είναι ιδιαίτερα σημαντική για μια υγιή σεξουαλική ζωή.

10.Αυτοπεποίθηση: Αποφασίζοντας να κόψεις το κάπνισμά βάζεις ένα μεγάλο στοίχημα με τον εαυτό σου-πραγματοποιώντας το αποδεικνύεις στον εαυτό σου κυρίως (αλλά και στους άλλους) ότι μπορείς και έχεις έναν πολύ δυνατό χαρακτήρα που μπορεί να καταφέρει τα πάντα. Ένα υπέροχο αίσθημα που όλοι θέλουμε να νιώθουμε!

Και τώρα το μεγάλο ερώτημα… Καπνίζετε. Μήπως να το ξανασκεφτείτε;

Το σκίτσο είναι της Νεκταρίας Βιτζηλαίου και δημιουργήθηκε αποκλειστικά για το Frapress.gr 

Σχόλια