Η ιστοσελίδα Priceconomics ειδικεύεται στο να αντλεί πληροφορίες από το διαδίκτυο και να τις εκτιμά χρησιμοποιώντας επιστημονικές μεθόδους, καταλήγοντας σε χρήσιμα συμπεράσματα.

Οι hipsters είναι γνωστοί για τα εξαιρετικά γούστα τους σε καλλιτέχνες, ρούχα, ταινίες κλπ που ελάχιστοι γνωρίζουν.

Σε μια προσπάθεια να αναδείξει τις πιο hipster μπάντες που υπάρχουν και κυρίως να κατανοήσει τι είδους μουσική ακούνε οι hipsters,  η Priceconomics χρησιμοποίησε κριτικές δίσκων με υψηλότερη βαθμολογία από το γνωστό για την επιρροή του Pitchfork και τις συσχέτισε με τα like που είχε κάθε κριτική στο Facebook.

Σύμφωνα με το TV Tropes, το Pitchfork είναι το πιο διάσημο μουσικό Blog που διαμορφώνει τα γούστα των hipsters.

Τα αποτελέσματα αποτυπώνονται στο παρακάτω διάγραμμα (πατήστε πάνω για να το δείτε λεπτομερώς) , όπου όσο πιο μακριά και κάτω από την καμπύλη βρίσκεται μια μπάντα, τόσο πιο hipster είναι, καθώς το βασικό hipster κριτήριο είναι η καλλιτεχνική αξία σε συνδυασμό με την μικρότερη δυνατή αποδοχή από τις μάζες.

ScreenShot2014-03-04at11.28.50AM
Στους δύο πίνακες που βλέπετε παρακάτω (πατήστε πάνω για να τους δείτε λεπτομερώς), κατατάσσονται οι πιο hipster και οι καθόλου hipster καλλιτέχνες, με βασικό κριτήριο διαφοροποίησης τα like των κριτικών τους στο Facebook.

ScreenShot2014-03-04at11.37.37AM

ScreenShot2014-03-04at11.40.18AM

Πηγή: Priceconomics.com | rocking.gr

 

 

 

 

Σχόλια