Η Θεσσαλονίκη, πρώτη απ’ όλες τις άλλες πόλεις στην Ελλάδα, διαθέτει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες προσανατολισμού και κυκλοφορίας στην Google  Maps. Όχι μόνο αυτό, όμως, καθώς, όπως γνωρίζουμε, το Google  Maps παρέχει και φωτογραφίες για κάθε επιχείρηση και δρόμο της αναφερόμενης περιοχής.

Έτσι, λοιπόν, την προηγούμενη εβδομάδα 50 προγραμματιστές του GDS  Thessaloniki αποφάσισαν να «σαρώσουν» την πόλη βγάζοντας 1600 φωτογραφίες συνολικά για παραπάνω από 300 επιχειρήσεις.

Χωρισμένοι σε τέσσερις υποομάδες, ώστε να περπατήσουν σε τέσσερις διαφορετικές περιοχές ( Αριστοτέλους, Νέα Παραλία, Λιμάνι, Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης ), ολοκλήρωσαν το εγχείρημά τους σε μόλις 5 ώρες.

“Η στήριξη της Κοινότητας στη διαδικασία της συλλογής και καταχώρησης δεδομένων προσφέρει μεγαλύτερη αξιοπιστία και εγκρίνεται σε λιγότερο χρόνο, από ότι μια πληροφορία που καταχωρεί κάποιος χρήστης από μόνος του”, τόνισε στο ΑΠΕ ο κ. Τζίνης, ιδρυτής της κοινότητας των προγραμματιστών της Google GDS Thessaloniki που διοργάνωσε το γεγονός.

“Κάθε πληροφορία που ανεβαίνει περνάει από “review” μια διαδικασία αξιολόγησης και χρειάζεται κάποιο χρόνο για να εγκριθεί και να “ανέβει” στο σύστημα. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν σωστές πληροφορίες και να βοηθούν τον επισκέπτη, τουρίστα και γενικά, κάθε ενδιαφερόμενο, να βρίσκει αυτό που θέλει”, συμπλήρωσε.

Ακούγεται για μια ενδιαφέρουσα αποστολή και για εμάς, που θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε όχι μόνο την Google, αλλά και τον τουρισμό μας.

 

Σχόλια