Ένα νέο έργο φαίνεται πως περνάει από την θεωρία στην υλοποίηση: Η γραμμή 4 του Μετρό, γνωστή και ως U, θα περνάει μέσα από το κέντρο της Αθήνας και θα φτάνει σε περιοχές ως τώρα απομακρυσμένες από σταθμούς του Μετρό.

Ο Υπουργός Υποδομών, κ. Χρυσοχοΐδης λέει πως το ζήτημα της χρηματοδότησης προχωράει, αφού είναι ήδη σε συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για το έργο, ενώ παράλληλα θα προχωρήσει και με ιδιωτικά κεφάλαια.

Η Γραμμή 4 θα ξεκινά από το Άλσος Βεΐκου και θα καταλήγει στον Ευαγγελισμό, καλύπτοντας μία απόσταση περίπου 9 χιλιομέτρων, με 9 σταθμούς. Το ύψος της επένδυσης υπολογίζεται περίπου στο 1 δις ευρώ. Οι ενδιάμεσοι σταθμοί προβλέπονται: Γαλάτσι, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Πανεπιστήμιο, Κολωνάκι, με κατάληξη τον σημερινό σταθμό του Ευαγγελισμού.

Το συνολικό έργο ωστόσο, περιλαμβάνει 29 σταθμούς σε απόσταση περίπου 33 χιλιομέτρων, με συνολική επένδυση περίπου στα 3,3 δις. Εκτός αυτού του έργου, προβλέπονται επίσης άλλες επεκτάσεις, που περιλαμβάνουν την επέκταση της Γραμμής 4: Ευαγγελισμός- Μαρούσι : 10 σταθμοί, 10 χιλιόμετρα απόσταση, μετά το 2015, και Μαρούσι – Εθνική Οδός περνώντας από τις περιοχές  Λυκόβρυσης και Πεύκης.

Εκτός αυτών όμως, αποτελεί πλέον γεγονός η μείωση των εισιτηρίων! Από την 1η Σεπτεμβρίου η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου θα μειωθεί από 1,40 σε 1,20 λεπτά, ενώ η διάρκειά του θα μειωθεί επίσης από 90 σε 70 λεπτά. Θα μειωθούν επίσης οι μηνιαίες κάρτες, από τα 45 στα 30 ευρώ (που ανάγεται σε 1€ ημερησίως), ενώ η αξία της μειωμένης κάρτας ανέρχεται στα 15 €.

Αν υπάρχει κάποια αρνητική είδηση είναι η κατάργηση του εισιτηρίου μίας διαδρομής για τραμ, λεωφορεία και τρόλλεϊ που κόστιζε 1,20 € από το 2011, αλλά και της μηνιαίας κάρτας για λεωφορεία, τραμ και τρόλλεϊ.

Σχόλια